Malus domestica 'Beauty of Bath'

Latijnse naam

Malus domestica 'Beauty of Bath'

Nederlandse naam

Handappel 'Beauty of Bath'

Prijs
 
Maat
Aantal

Grootste assortiment fruitbomen

Fruitbomen van Betuwse kwaliteit

Oude en nieuwe fruitrassen

Vertrouwd en goed advies

  • Omschrijving
  • Bestuiving
  • Grond
  • Bemesting
  • Planttips

Malus d. 'Beauty of Bath' is een dessertappel. Deze zeer vroege dessertappel is rijp begin augustus.  De bloeitijd van deze appel is vroeg. Malus d. 'Beauty of Bath' staat graag in de zon / halfschaduw. Deze appel is groen met veel rood aan zonzijde, bij rijpheid is de appel geel /rood. Malus d. 'Beauty of Bath' is een kleine appel die meer breed is dan hoog. Het vruchtvlees is geelachtig, saprijk en zachtzuur van smaak. Malus d. 'Beauty of Bath' is niet zelfbestuivend.

Malus d. 'Beauty of Bath' wordt bestoven door:

Malus d. Benoni
Malus d. Brabant Bellefleur
Malus d. Drentse Bellefleur
Malus d. Dubbele Bellefleur
Malus d. Idared
Malus d. Katja
Malus d. Laxton Superba
Malus d. Lunterse Pippeling
Malus d. Summerred
Malus d. Transparente Jaune
Malus d. Vista Bella

 

Dit organisch bodemverbeterend middel, speciaal ontwikkeld voor het aanplanten van fruitbomen en kleinfruit , groenten. Het product creert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting van fruit.  Voor een luchtige en humusrijke bodem die een vlotte inworteling en een goede groei toelaat.

 

Fruit en kleinfruit organische meststof heeft een zachte werking voor een evenwichtige groei, speciale samenstelling voor fruitbomen (appels, peren, pruimen, kersen....) en kleinfruit ( aardbeien, aalbessen, bramen, jeneverbessen, frambozen....). Rijk aan kalium en fosfor voor een massa heerlijke, dikke vruchten. 100% organisch, toepasbaar in de biologische land- en tuinbouw.

Verwijder gras en/of andere begroeiing circa 75 bij 75 centimeter en voer dit af. Graaf een gat van ongeveer een halve meter diep en maak de bodem van het plantgat een steekdiep los. Zorg dat de wortels ruim in het plantgat passen. Plaats nu eerst de boompaal aan de zuid-west zijde van de fruitboom ongeveer 20 centimeter uit het hart van het plantgat. De fruitboom zal nu bij de meest voorkomende windrichting in de boomband hangen, dit voorkomt dat de fruitboom langs de paal schuurt. Indien gebruik gemaakt wordt van een boomkorf, dient u twee boompalen te plaatsen waar de fruitboom tussen staat. Boompalen zijn gemiddeld twee groeiseizoenen nodig, daarna heeft de fruitboom in de regel voldoende wortels gevormd om zelf recht te blijven.
laanbomen planten
* Bevochtig de wortels.

* Plaats de kant van de fruitboom waaraan de minst ontwikkelde takken zitten op het zuiden.

* Houdt een eventuele entknobbel circa 5 centimeter boven de grond, dit om wortelvorming te voorkomen.

* Mooie grond (potgrond) zonder kluiten toevoegen in het plantgat tot de wortels zijn bedekt of bestaande grond mengen met bodemverbeteraar (Vivimus).

* De fruitboom tijdens het planten wat heen en weer bewegen zodat de grond goed aansluit bij de wortels.

* Als het plantgat tweederde gevuld is drukt u de grond licht aan en giet er een gieter water bij met een broeskop.

* Zet de fruitboom zo hoog mogelijk vast aan de boompaal.

* Plant fruitbomen nooit dieper dan ze hebben gestaan op de kwekerij !!

Bijbehorende producten