Pyrus communis - perenbomen

De webshop heeft een ruim assortiment aan bomen en planten. Mocht u toch op zoek zijn naar andere plantensoorten of maten kunt u een aanvraag doen via contactformulier ons en viainfo@batterijen.nl. Wij geven u dan zo spoedig als mogelijk een antwoord. LET OP: : De meeste planten staan bij ons op voorraad, voor sommige planten hebben we enkele dagen levertijd nodig.

OMSCHRIJVING
PRIJS

Perenbomen wordt in het latijns Pyrus communis genoemd. De peer is er in een groot aantal verschillende rassen. De Perenbomen zijn te verdelen in handperen en stoofperen. Wij hebben het grootste aanbod Perenbomen van Nederland met ruim 30 soorten perenbomen. Belangrijk voor uw keuze kunnen bijvoorbeeld de smaak van de vrucht zijn of de gevoeligheid voor ziektes en rijptijd. Pyrus communis 'Conference' en Pyrus communis 'Doyenne du Comice' zijn bekende handperen. Pyrus communis 'Gieser wildeman' is een bekende stoofpeer. 
Het is ontzettend belangrijk dat de nieuwe fruitboom snel en goed inwortelt. Tuinaarde is dan niet voldoende om goed aan te planten. Vivimus fruit is veel beter ! De boom of plant heeft namelijk heel veel organische stof en  microbiële activiteit nodig die de wortels als het ware prikkelen om in te wortelen. Zeker voor jonge wortels is dat belangrijk. Ze moeten voortdurend voldoende vocht en voeding ter beschikking hebben om uit te groeien tot gezonde, sterke wortels. En misschien neem je er wel 2, 3 of 5. Het kan allemaal. Fruitboomkwekerij en groencentrum de Batterijen levert u de allermooiste perenbomen in tal van varianten direct uit de betuwe, de fruittuin van Nederland ! Een fruitboom in je tuin is helemaal hip.