Agastache 'Little Adder' | hyssop | Vaste plant

hyssop

Op zoek vaste planten zoals de Agastache 'Little Adder'? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van de Batterijen. Bij ons vindt u verschillende soorten en varianten vaste planten.

2,40 Momenteel niet op voorraad: Leverbaar binnen 10 werkdagen
Betaalmogelijkheden:idealmistercashpaypal
 • Biologisch duurzaam gekweekt
 • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
 • Persoonlijk advies door onze specialisten
 • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De Agastache 'Little Adder' wordt in het Nederlands de dropplant genoemd. Deze plant wordt ook wel de anijsnetel genoemd. Het is een winterharde plant. Hij is ook goed geschikt om in een border aan te planten.

De bladeren van de Agastache 'Little Adder'

De Agastache 'Little Adder' heeft middengroene bladeren. Deze plant heeft aromatische en langwerpige bladeren. De bladeren zijn zo’n 3 tot 5 centimeter groot.

De bloemen van de Agastache ‘Little Adder'

De Agastache 'Little Adder' bloeit rond juni/september met blauwpaarse bloemen. De plant geurt naar anijs/drop. Met hun heerlijke geur trekken ze vlinders en bijen aan.

De standplaats van de Agastache 'Little Adder'

De Agastache 'Little Adder' staat het liefst op een plek in de zon. Hij doet het goed in een goed doorlatende en vochthoudende grond.

Het aanplanten van de Agastache 'Little Adder'

Wij adviseren bij het aanplanten van de Agastache ‘Little Adder’ gebruik te maken van Batterijen Potgrond of DCM Vivimus Universeel. Vervolgens is het belangrijk om de Agastache ‘Little Adder’ twee keer per jaar te voorzien van de juiste voeding. DCM Meststof Siertuin is hier geschikt voor, dit zorgt voor een rijke bloei en een sterke plant. Wij adviseren per vierkante meter vijf planten te planten.

Het snoeien van de Agastache 'Little Adder'

Knip de plant in het voorjaar tot zo’n 5 centimeter boven de grond. Knip deze plant niet af na de bloei, want dit kan fataal zijn voor de Agastache ‘Little Adder’.

Aanplantinstructies

Voorbereiding en plantinstructies

 • - Zorg voor een mooie rulle grond en graaf een voldoende groot gat. Voor potplanten is de stelregel ca. 2x de potmaat.
 • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 1 deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus Universeel en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Universeel heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
 • - Zet de plant of boom erop en vul verder aan met dit mengsel.
 • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

Potgrond en bodemverbeteraar

Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken van DCM Vivimus Universeel tijdens de aanplanting voor een geleidelijke overgang tussen het rijke potmengsel en de arme tuingrond. Dankzij zijn grove structuur zorgt DCM Vivimus Universeel voor een humusrijke, luchtige grond met een waterhoudend vermogen. Doordat er een ideale verhouding tussen lucht en vocht wordt gecreëerd zullen de wortels zich op een gezonde manier ontwikkelen en weggroeien.

De organische grondstoffen aanwezig in de DCM Vivimus Universeel zijn de ideale voedingsbron voor het actieve bodemleven aanwezig in de bodem.

In de DCM bodemverbeteraars is de bacterie bacillus opgenomen. De voordelen hiervan:

 • - Creëert de ideale bodemomstandigheden: zowel fysisch als biologisch
 • - Zorgt voor een snelle kolonisatie van de rhizosfeer
 • - Maakt bodemfosfor vrij en opneembaar voor plantenwortels
 • - Zorgt voor een optimale gezondheidstoestand van planten en wortels
 • - Voor sterkere planten met betere groei en kwaliteit
 • - Meerwaarde voor talrijke gewassen bewezen in wetenschappelijk onderzoek
Lees meerLees minder

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »