menu

Categorieën

Filters
  menu

  Limited Edition

  Ajuga reptans 'Atropurpurea' | Kruipend zenegroen | Vaste plant

  Kruipend zenegroen

  Een geschikte plant voor een schaduwrijke standplaats, dat is de Ajuga reptans 'Atropurpurea'. Bij de Batterijen vindt u een ruim assortiment aan schaduwplanten.

  Kies hier uw maat:

  2,20 Bezorgd binnen 10 werkdagen Kleinpakket GLS: €9,95
  Betaalmogelijkheden:idealmistercashpaypal
  • Biologisch duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

  Productomschrijving

  De Ajuga reptans ‘Atropurpurea’ wordt in het Nederlands de zenegroen genoemd. Deze plant wordt ook wel kruipend zenegroen genoemd. De zenegroen wordt ook vaak gebruikt als bodembedekker.

  De bladeren van de Ajuga reptans ‘Atropurpurea’

  De Ajuga reptans ‘Atropurpurea’ heeft kleine ovaal groene bladeren. In de winter kleuren de bladeren naar een bruinachtige kleur.

  De bloemen van de Ajuga reptans ‘Atropurpurea’

  De Ajuga reptans ‘Atropurpurea’ bloeit rond mei/juli met donkerblauwe bloemen. De bloemen trekken door hun kleur bijen en vlinders aan.

  De standplaats van de Ajuga reptans ‘Atropurpurea’

  De Ajuga reptans ‘Atropurpurea’ staat het liefst op een plek in de halfschaduw of in de volledige schaduw. Hij doet het goed in elke goed doorlatende grond. Wij adviseren ongeveer vijf tot zeven planten per vierkante meter aan te planten.

  Het aanplanten van de Ajuga reptans ‘Atropurpurea’

  Wij adviseren bij het aanplanten van de Ajuga reptans ‘Atropurpurea’ gebruik te maken van Batterijen potgrond of DCM Vivimus Universeel. Vervolgens is het belangrijk om de Ajuga reptans ‘Atropurpurea’ twee keer per jaar te voorzien van de juiste voeding. DCM Meststof Siertuin is hier geschikt voor, dit zorgt voor een rijke bloei en een sterke plant.

  Het snoeien van de Ajuga reptans ‘Atropurpurea’

  De Ajuga reptans ‘Atropurpurea’ heeft weinig snoei nodig. Eventueel in de vroege lente de oude en dode delen weghalen. Dit kan zorgen voor nieuwe scheuten en bevordert de bloei van de zenegroen.

  Aanplantinstructies

  Voorbereiding en plantinstructies

  • - Zorg voor een mooie rulle grond en graaf een voldoende groot gat. Voor potplanten is de stelregel ca. 2x de potmaat.
  • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 1 deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus Universeel en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Universeel heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
  • - Zet de plant of boom erop en vul verder aan met dit mengsel.
  • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

  Potgrond en bodemverbeteraar

  Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken van DCM Vivimus Universeel tijdens de aanplanting voor een geleidelijke overgang tussen het rijke potmengsel en de arme tuingrond. Dankzij zijn grove structuur zorgt DCM Vivimus Universeel voor een humusrijke, luchtige grond met een waterhoudend vermogen. Doordat er een ideale verhouding tussen lucht en vocht wordt gecreëerd zullen de wortels zich op een gezonde manier ontwikkelen en weggroeien.

  De organische grondstoffen aanwezig in de DCM Vivimus Universeel zijn de ideale voedingsbron voor het actieve bodemleven aanwezig in de bodem.

  In de DCM bodemverbeteraars is de bacterie bacillus opgenomen. De voordelen hiervan:

  • - Creëert de ideale bodemomstandigheden: zowel fysisch als biologisch
  • - Zorgt voor een snelle kolonisatie van de rhizosfeer
  • - Maakt bodemfosfor vrij en opneembaar voor plantenwortels
  • - Zorgt voor een optimale gezondheidstoestand van planten en wortels
  • - Voor sterkere planten met betere groei en kwaliteit
  • - Meerwaarde voor talrijke gewassen bewezen in wetenschappelijk onderzoek
  Lees meerLees minder

  Eerder bekeken door jou

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »