menu
Maandag 23 Februari 2023

6 groene Valentijncadeaus

Is jouw Valentijn een groenliefhebber? Of wil je iets geven wat bijdraagt aan de natuur en lang meegaat? We helpen je graag een handje op weg en geven hieronder zes groene cadeautips voor Valentijnsdag.


Cadeautip 1: Appelboom ‘Red Love’

De appelboom is de boom van de liefde. Het staat symbool voor liefde, vertrouwen en dankbaarheid. Dan kan je natuurlijk kiezen voor een bekend ras zoals de Elstar of Jonagold. Maar hoe leuk is het om een bijzonder en speciaal appelras te kiezen, zoals de ‘Red Love’.

De ‘Red Love’ is een bijzondere appel vanwege het rode vruchtvlees. In het voorjaar bloeit de ‘Red Love’ prachtig met donkerroze bloesem en in september groeien er glimmende dieprode appels die een zoetzure, frisse smaak hebben. Het is een lekkere handappel die ook geschikt is om te verwerken in gerechten.

Wist je dat je al een hele mooie appelboom hebt vanaf € 16,75 ?


Appelboom Red Love

 

Cadeautip 2: Rozenstruik

Het is nog altijd het nummer één cadeau voor Valentijnsdag: bloemen. Zeker de roos is in aanloop van 14 februari populair. In plaats van een bos rode rozen van de lokale bloemist adviseren wij jou om jouw geliefde dit jaar te verrassen met een rozenstruik. Hiervan ga je jarenlang plezier hebben, in tegenstelling tot de bos rozen die na twee weken uitgebloeid is.


Rozenstruik

 

Cadeautip 3: De Japanse Roos (camellia japonica)

De camelia japonica is een groenblijvende heester en is een prachtige winterbloeier. Geef jouw Valentijn een bloeiende heester met prachtige rode of roze Japanse rozen. Van deze plant heb je het hele jaar plezier.


Japanse roos


Cadeautip 4: Gebroken Hartje (dicentra)

Wil je die ene vriendin met liefdesverdriet juist op Valentijnsdag laten weten dat je aan haar denkt? Geef haar dan symbolisch een gebroken hartje, want dat is de naam van deze plant (Dicentra spectabilis). De hartvormige bloemetjes zijn zo mooi en vrolijk. Ze bloeien vanaf april.


Gebroken hartje dicentra spectabilis

 

Cadeautip 5: Gaura ‘Whirling Butterfly’

De gaura is een prachtige langbloeiende borderplant. De gaura bloeit met vlindervormige bloemetjes die met hun vrolijke uitstraling natuurlijk perfect zijn als Valentijnscadeau. Alleen de naam ‘Whirling Butterfly’ is al leuk! Geef je het cadeau nu, dan gaat de plant goed groeien en krijgt ‘ie in april zijn eerste bloemen.


Gaura

 

Cadeautip 6: Cadeaubon

Is jouw liefde gek op planten en tuinieren? Verras hem of haar met een cadeaubon van Groencentrum de Batterijen! Dit groene cadeau is leuk om te geven, maar nog leuker om te krijgen. Onze cadeaubonnen zijn in zowel de winkel als online te besteden en zijn onbeperkt geldig.


Cadeaubon

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »