menu
Donderdag 29 Juli 2022

Zo laat je de tuin goed achter tijdens je vakantie!

Het is hartje zomer en de kans bestaat dat jij binnenkort lekker gaat genieten van een welverdiende vakantie. Lekker een paar dagen of weken er tussenuit.
 
De tuin groeit en bloeit in augustus volop. Hoe voorkom je dat je tuin een grote wildernis is als je terugkomt van vakantie? Of dat je planten uitgedroogd zijn? Met deze praktische tuintips helpen wij je een handje op weg!


Zeven tuintips die zorgen dat jij gerust op vakantie kan.

1. Laat de planten niet verdrogen

De nummer 1 tip om je planten in leven te houden is om een tuinoppas te regelen die jouw planten en gazon af en toe water komt geven. Droogte is het grootste gevaar tijdens je vakantie. Er is vast wel een aardige buur, vriend(in) of familielid die eens in de 2 a 3 dagen langs wil komen. 

Is dat niet het geval en ben je langer weg dan drie dagen? Dan kan een automatisch beregeningssysteem een oplossing bieden. Je stelt zelf in wanneer en hoe lang er water moet worden gegeven. 

2. Maai het gras

Maai vlak voor je op vakantie gaat het gras nog een keer. Maai het niet extra kort zodat het wat langer meekan. Door het gras wat langer te laten, bescherm je het tegen uitdrogen bij warm weer.

3. Onkruid wieden

Wied nog even het onkruid zodat je bij thuiskomst geen jungle aan ongewenste planten aantreft.

4. Uitgebloeide bloemen weghalen

Van planten die meermaals kunnen bloeien kun je alle (bijna) uitgebloeide bloemen en bloemstengels wegsnoeien. Zo stimuleer je een tweede bloei in de nazomer. De energie van de plant zal naar nieuwe knoppen gaan, zodat je bij terugkomst van je vakantie weer kan genieten van nieuwe bloemen.

5. Voorkom uitdroging

Zet planten in pot op een beschutte plek bij elkaar. Zo drogen de planten veel minder snel uit!


6. Plant geen nieuwe planten

Plant geen nieuwe planten kort voor de vakantie. Grote kans dat ze extra water en verzorging nodig hebben de eerste tijd. Doe dit na je vakantie.

7. Oogst groenten en fruit

Oogst alle groenten en fruit wat (bijna) rijp is en het niet redt totdat je terug bent, ook als de gewassen nog klein zijn. Je kan ze verwerken in soep, saus of pesto in de diepvries. 

 


Ga je niet op vakantie en blijf je thuis?

Heb je geen plannen om weg te gaan en blijf je deze zomer thuis? Maak er een gezellig uitje van en kom naar ons groencentrum in Ochten. Wij zijn de hele zomer geopend en staan graag voor je klaar om jouw tuin gezellig te maken. Wil je liever inspiratie opdoen? Dat mag natuurlijk ook!.

Ons groencentrum is gevestigd aan de Bonegraafseweg 68, 4051 CH Ochten.

Openingstijden: 

Ma/vrij: 08.00 - 12.00 & 13.00 - 17.00 uur
Za: 08.00 - 14.00 uur

 

 

 

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »