Onze webshop is gewoon geopend voor bestellingen! | Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!
menu
Dinsdag 20 September 2021

Zo plant u een boom in uw tuin: 5 tips

Plant uw nieuwe boom in het najaar

De herfst is aangebroken en de bladeren vallen van de bomen. Wist u dat dit het ideale moment is om uw bomen te planten? Veel mensen zijn in de veronderstelling dat het vroege voorjaar de beste tijd is om uw tuin te voorzien van een nieuwe aanwinst, maar het najaar is een veel beter moment. Een boom plant je namelijk wanneer het blad eraf is. Dit kan in de herfst zijn, maar ook in de winter. Behalve wanneer het vriest.

 

Wilt u uw tuin ook voorzien van een prachtige boom? Dan is het nu de tijd om op zoek te gaan naar uw ideale soort. In het aanbod van de Batterijen vindt u een groot aantal mogelijkheden. Bekijk bijvoorbeeld onze fruitbomen in heel veel verschillende soorten. In dit blog geven we u tips voor het kiezen en aanplanten van een boom in uw tuin. Wilt u hier graag meer over weten? Lees dan snel verder.

 

Kies de juiste boom en plek

Wanneer u een boom gaat planten, is het van belang dat u nadenkt over het soort boom dat u kiest en de plek die u hem wilt geven. De meeste tuinen hebben plek voor maar één boom. Kies dus goed en weloverwogen. Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze? Dan kunt u altijd advies vragen aan een specialist van de Batterijen. Zij denken graag met u mee.

 

Kies bijvoorbeeld voor een bijzondere soort. Op deze manier zorgt u voor meer diversiteit in de tuin. We zetten een aantal unieke soorten uit onze collectie voor u op een rij:

 

 

Het aanplanten van de boom

Heeft u de juiste boom gevonden? Dan is het tijd voor het aanplanten. Doe dit zorgvuldig, zodat hij een voorspoedige start heeft. Zorg er ten eerste voor dat het gat groot genoeg is. De wortels moeten namelijk voldoende ruimte hebben. Voorkom dat de wortels in een spiraal gedraaid worden, dit komt de groei namelijk niet ten goede. Ook het inkorten van de wortels raden wij niet aan. Spreid de wortels goed uit in het plantengat. Zo zorgt u voor een goed basis.

 

Een boom moet goed wortelen zodat hij flink kan groeien en stevig in de grond staat. Om uw nieuwe aanwinst wat extra ondersteuning te geven, is het aan te raden om één of twee steunpalen naast de boom te zetten. Plaats eerst de palen en dan pas de boom. Zo voorkomt u dat de wortels beschadigen. Bind vervolgens de boom aan de steunpalen vast en zorg ervoor dat hij voldoende ruimte heeft om met de wind mee te waaien.

 

Wanneer hij staat, is het tijd om water te geven. Dit doet u altijd bij het planten, zelfs wanneer het regent. Een nieuwe boom heeft namelijk heel veel water nodig. Het modderige water zorgt ervoor dat de grond goed om de haarwortels kan sluiten. Een succesvolle start is namelijk alles bepalend voor de groei van uw bomen.

 

Hulp van onze specialisten

Heeft u de ideale boom voor uw tuin al gevonden? Of kunt wat hulp gebruiken van een van onze specialisten? Wij staan graag voor u klaar. Daarnaast voorzien we u van tips voor het planten van uw nieuwe aanwinst. Voor meer informatie neemt u contact met ons op door te bellen naar 0344-641271 of te mailen via [email protected]. We hopen dat u met onze tips direct aan de slag kunt gaan.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking