menu
Maandag 25 Mei 2022

Zo verhoog je de biodiversiteit in jouw tuin!

Biodiversiteitsplanten

Het is weer volop lente en dat betekent dat insecten uit hun winterslaap ontwaken en actief op zoek gaan naar voedsel. Hun grootste voedselbron is uiteraard de planten en bloemen bij jou in de tuin.

Wil je graag meer insecten, vogels en vlinders naar je tuin lokken en de biodiversiteit verhogen bij jou in de omgeving? Voeg dan biodiversiteitsplanten toe aan je tuin. In dit blog vertellen wij je meer over het onderwerp. Ontdek wat biodiversiteit precies inhoud, waarom we deze moeten verhogen en wat je hier aan kunt doen.

 

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit is een term die gebruikt wordt om de verscheidenheid van leven in een gebied aan te duiden. Hoe hoger de verscheidenheid aan insecten, vogels en andere dieren bij jou in de omgeving, hoe beter. 

 

 

Waarom de biodiversiteit verhogen?

De biodiversiteit wordt vaak gebruikt als indicator voor de gezondheid van een ecosysteem. Alle dieren, insecten, planten en schimmels in een ecosysteem zijn namelijk nauw met elkaar verbonden. Zo kan de bij bijvoorbeeld niet zonder bloemen. Ontbreekt een van de factoren, dan wordt de balans verstoort.

Het is belangrijk om de biodiversiteit in jouw tuin te vergroten. Bloemen voorzien insecten zoals bijvoorbeeld bijen en vlinders van het noodzakelijke stuifmeel en nectar. Bij het verzamelen hiervan zorgen zij voor bevruchting van de planten.

Heb je fruitbomen of kleinfruit in je tuin staan? Dan zijn bestuivers essentieel voor de bestuiving en uiteindelijk de groei van vruchten aan je boom of plant. Zonder bijen hebben we dus geen voedsel!

 

Zo kunt u de biodiversiteit in uw tuin verhogen

Wil je actief een steentje bijdragen aan de biodiversiteit bij jou in de omgeving? Dan geeft de Batterijen je graag een aantal handige tips. Wij zetten ze voor je op een rij:

  • Bestuivers aantrekken: Het is belangrijk dat je planten aan je tuin toevoegt die veel voedsel bevatten voor belangrijke bestuivers als bijen. Zorg daarom voor een grote aantal vaste planten met bloemen die in verschillende seizoenen bloeien. Bij het groencentrum van de Batterijen kun je bijvoorbeeld terecht voor speciale biodiversiteit vaste planten en biodiversiteit heesters.

 

  • Voedselbron voor vlinders: Wil je vlinders naar je tuin lokken? Plant dan planten in je tuin die veel nectar produceren. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, verbena, vlinderstruik.

 

          Lavendel Lavendula Hidcote    

 

  • Bloemenmengsels: Een andere manier om nuttige insecten, bestuivers, lieveheersbeestjes en vlinders naar uw tuin te lokken, is met behulp van zogenaamde bloemenmengels. In een verpakking zit bloemenzaad gemengd met organische bodemverbeteraar. Wij hebben een speciaal mengsel voor bestuivers, nuttige insecten, lieveheersbeestjes en vlinders.

 

            DCM Bloemenmengsel Bestuivers   DCM Bloemenmengsel Lieveheersbeestjes   DCM Bloemenmengsel Vlinders

 

Bestel uw vaste planten online

Wil je ook de biodiversiteit in jouw omgeving verhogen? Ga dan aan de slag met onze tips en neem een kijkje bij ons uitgebreide aanbod met biodiversiteitsplanten. Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor de mooiste laanbomen, sierbomen, kleinfruit, haagplanten en klimplanten. Bestel de gewenste planten en bomen eenvoudig online. Wij zorgen voor een snelle verzending.

Heb je nog vragen op het gebied van biodiversiteit? Of heb je behoefte aan advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar (0344) 64 12 71 of te mailen via [email protected]. Daarnaast nodigen wij je van harte uit in ons prachtige groencentrum in Ochten.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »