Dcm Naturapy - Biologische bestrijdingsmiddelen

DCM naturapy heeft onlangs een compleet nieuw assortiment met biologische bestrijdingsmethoden geïntroduceerd die een duurzaam alternatief bieden om je tuin te kunnen beschermen. Binnen dit assortiment wordt gekeken naar het natuurlijke evenwicht van planten en insecten om zo een gezonde tuin te onwikkelen.  DCM Naturapy biedt verschillende producten die op een eigen manier bijdragen aan dit natuurlijk evenwicht. We vertellen je graag welke producten er zijn en hoe je deze kunt inzetten voor jouw planten.

Plantversterkers

De groep van de plantversterkers bestaat uit producten die een natuurlijke barriére vormen tegen aanvallen van buitenaf zoals schimmels en insecten. Deze plantversterkers verhogen de weerstand en hebben ook een hoge voedingswaarde om de plant gezond en sterk te houden. Op die manier wordt op een natuurlijke wijze bescherming geboden tegen schadelijke invloeden van buitenaf.  Deze producten zijn met name te gebruiken voor de moestuin of rozentuin maar ook ter bestrijding van bijvoorbeeld buxusschimmel of buxusmot.

Natuurlijke afweermiddelen

De groep van de afweermiddelen bestaat uit twee verschillende producten om planten of bomen te beschermen tegen schadelijke invloeden.  DCM naturapy Tree-Shield is een bomenwitsel dat vorstscheuren en zonnebrand op de stam voorkomt maar ook bescherming biedt tegen schadelijke insecten en korstmossen.   DCM Lima-Shield beschermt planten in de moes-, sier- en fruittuin tegen slakken door het vormen van een onoverbrugbare barriére van lavakorrel. Het lukt naakt- en huisjesslakken namelijk niet om over de scherpe vorm van deze korrels heen te komen.

Bestuivers

Onder de naam DCM Bumblebee Nest kun je nu je eigen hommelnest aanschaffen! Door van de ene bloem naar de andere te vliegen, bevruchten hommels diverse bloemen in fruit- en moestuin. Een goede bestuiving staat garant voor een hoge opbrengst en mooi gevormde en stevige vruchten.  Zo'n hommelnest bestaat uit ongeveer 80 werksters en een koningin. Het nest is actief gedurende acht tot twaalf weken.  Waarom hommels kopen voor in de tuin? Het zijn de ideale bestuivers. Eén hommel is net zo effectief als 100 bijen. Met hun grote lichaam kunnen ze veel pollen vervoeren. Ze zijn bovendien minder weersgevoelig. Dus ook als het wat kouder of winderig is gaan ze gewoon aan het werk.

Natuurlijke vijanden in je tuin

De groep van natuurlijke vijanden bestaat uit insecten die op specifieke wijze bepaalde plaagdieren bestrijden. Hierbij onderscheiden we twee soorten:

Gespecialiseerde organismen, dit zijn insecten zoals larven van lieveheersbeestjes en sluipwespen die zich te goed doen aan diverse soorten parasieten zoals luis en mijt.

Bestrijding met behulp van aaltjes

Dit zijn zeer kleine wormpjes die zich ingraven in bepaalde insecten zoals de engerling, slak, trips en de taxus- en coloradokever. Het aaltje brengt een bacterie het lichaam binnen waardoor de schadelijke insect sterft.

Natuurlijke bestrijding van plantziektes

In vrijwel iedere moes- of siertuin komen schimmels zoals meeldauw voor. Deze plaag is gemakkelijk te herkennen aan een pluisvormige witte waas die zich op bladeren afzet. DCM Equi Protect bestrijdt meeldauw en beschermt preventief tegen deze vervelende schimmel.

Vallen en feromonen in de tuin

De groep van de vallen en feromonen bestaat uit een drietal lijmvallen waar insecten op blijven plakken. De gele val trekt insecten zoals bladluis en vliegen aan. De blauwe val trekt met name trips aan. Zowel de gele als de blauw vallen zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. De delta-trap bestaat uit een huisje met een vervangbare lijmbodem. Met behulp van feromonen worden schadelijke motten gelokt.