Malus domestica 'Alkmene'

Latijnse naam

Malus domestica 'Alkmene'

Nederlandse naam

Appel 'Alkmene'

Prijs
 
Maat
Aantal
Dit product is tijdelijk niet beschikbaar.

Grootste assortiment fruitbomen

Fruitbomen van Betuwse kwaliteit

Oude en nieuwe fruitrassen

Vertrouwd en goed advies

  • Omschrijving
  • Bestuiving
  • Grond
  • Bemesting
  • Planttips

Malus d. 'Alkmene' is een handappel / zomerappel. Deze handappel is rijp, begin september en bloeit ook vroeg. Malus d. 'Alkmene' is een gele appel met rode blos. De smaak van deze handappel is zachtzuur. Deze harde handappel heeft wit vruchtvlees. Malus d. 'Alkmene' is kort  tot redelijk te bewaren en weinig gevoelig voor ziektes. Malus d. 'Alkmene' is niet zelfbestuivend.     

Malus d. 'Alkmene' wordt bestoven door:

Malus d. Benoni
Malus d. Cox Orange Pipping
Malus d. Delcorf
Malus d. Discovery
Malus d. Elstar
Malus d. Fiesta
Malus d. Gloster
Malus d. Golden Delicious
Malus d. James Grieve
Malus d. Jonathan
Malus d. Lobo
Malus d. Lunterse Pippeling
Malus d. Pinova

Dit organisch bodemverbeterend middel, speciaal ontwikkeld voor het aanplanten van fruitbomen en kleinfruit , groenten. Het product creert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting van fruit.  Voor een luchtige en humusrijke bodem die een vlotte inworteling en een goede groei toelaat.

 

Fruit en kleinfruit organische meststof heeft een zachte werking voor een evenwichtige groei, speciale samenstelling voor fruitbomen (appels, peren, pruimen, kersen....) en kleinfruit ( aardbeien, aalbessen, bramen, jeneverbessen, frambozen....). Rijk aan kalium en fosfor voor een massa heerlijke, dikke vruchten. 100% organisch, toepasbaar in de biologische land- en tuinbouw.

Verwijder gras en/of andere begroeiing circa 75 bij 75 centimeter en voer dit af. Graaf een gat van ongeveer een halve meter diep en maak de bodem van het plantgat een steekdiep los. Zorg dat de wortels ruim in het plantgat passen. Plaats nu eerst de boompaal aan de zuid-west zijde van de fruitboom ongeveer 20 centimeter uit het hart van het plantgat. De fruitboom zal nu bij de meest voorkomende windrichting in de boomband hangen, dit voorkomt dat de fruitboom langs de paal schuurt. Indien gebruik gemaakt wordt van een boomkorf, dient u twee boompalen te plaatsen waar de fruitboom tussen staat. Boompalen zijn gemiddeld twee groeiseizoenen nodig, daarna heeft de fruitboom in de regel voldoende wortels gevormd om zelf recht te blijven.laanbomen planten

* Bevochtig de wortels.

* Plaats de kant van de fruitboom waaraan de minst ontwikkelde takken zitten op het zuiden.

* Houdt een eventuele entknobbel circa 5 centimeter boven de grond, dit om wortelvorming te voorkomen.

* Mooie grond (potgrond) zonder kluiten toevoegen in het plantgat tot de wortels zijn bedekt of bestaande grond mengen met bodemverbeteraar (Vivimus).

* De fruitboom tijdens het planten wat heen en weer bewegen zodat de grond goed aansluit bij de wortels.

* Als het plantgat tweederde gevuld is drukt u de grond licht aan en giet er een gieter water bij met een broeskop.

* Zet de fruitboom zo hoog mogelijk vast aan de boompaal.

* Plant fruitbomen nooit dieper dan ze hebben gestaan op de kwekerij !!

Bijbehorende producten