Graszaad

De webshop heeft een ruim assortiment aan bomen en planten. Mocht u toch op zoek zijn naar andere plantensoorten of maten kunt u een aanvraag doen via contactformulier ons en viainfo@batterijen.nl. Wij geven u dan zo spoedig als mogelijk een antwoord. LET OP: : De meeste planten staan bij ons op voorraad, voor sommige planten hebben we enkele dagen levertijd nodig.

Als je graszaad gaat zaaien dan moet je goed rekening houden met de weersverwachtingen voor de periode vlak na het inzaaien. Het moet namelijk vochtig weer zijn, dan ontkiemen de zaadjes het beste.

Als je graszaad wilt zaaien in het voorjaar doe je dit tussen half april en eind mei. De reden voor deze periode zijn de nachttemperaturen. Het moet ’s nachts niet te koud worden waardoor het ontkiemen moeizaam gaat. Een groot voordeel van het zaaien van graszaad in deze periode is dat je vrij snel een mooi resultaat krijgt.

Als je graszaad wilt zaaien in het najaar doe je dit van half augustus tot eind oktober. In principe is de nazomer de beste tijd om een gazon aan te leggen. Dit komt doordat deze periode in het jaar vrij vochtig is. Ook zijn er in deze periode, in tegenstelling tot het voorjaar, vaker vochtige en warme nachten waardoor het graszaad goed kan ontkiemen.

Je kunt kiezen uit vele soorten graszaad. De meest voorkomende soorten graszaad zijn:

  • speelgazon,

  • siergazon,

  • schaduwgazon,

  • reparatie graszaad.

Het speelgazon wordt toegepast bij intensief gebruik. Dus als je spelende kinderen erop wilt laten ravotten, of je wilt een potje voetbal spelen, dan is het verstandig om graszaad te zaaien bedoeld voor een speelgazon.

Een siergazon leg je aan om je tuin tot een mooi geheel te laten komen. Het is bedoeld, zoals de naam als aangeeft, als versiering in je tuin. Het gras is ook fijner van structuur dan bijvoorbeeld speelgazongras.


Als je een stuk grond hebt dat veel in de schaduw ligt dan kun je het beste voor een schaduwgazon kiezen. Het graszaad dat je dan zaait heeft weinig zonlicht nodig om toch goed te kunnen groeien.