Potgrond

Latijnse naam

Potgrond

Nederlandse naam

Potgrond

Prijs
 
Maat
Aantal

Grootste assortiment fruitbomen

Fruitbomen van Betuwse kwaliteit

Oude en nieuwe fruitrassen

Vertrouwd en goed advies

  • Omschrijving
  • eigenschappen
  • gebruiksaanwijzing

Culvita Potgrond Universeel is de standaard potgrond geschikt voor veel toepassingen. Speciaal voor ons vervaardigd van bijzonder hoogwaardige grondstoffen, zoals brokjes Ierse turf, spagnumveen en doorvroren zwartveen (tuinturf). Deze potgrond wordt  veel toegepast bij het planten van fruitbomen, laanbomen, heesters en vaste planten De grovere extra luchtige samenstelling geeft planten een nog betere mogelijkheid het wortelgestel te vormen om een optimale groei en bloei te ontwikkelen.Culvita Potgrond Universeel kan worden gebruikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten.Dit product is niet geschikt voor zuurminnende planten.

Culvita Potgrond Universeel wordt samengesteld uit de beste veensoorten, gemengd tot een optimaal groeimedium. Voedingsstoffen komen van een speciale NPK meststof met sporenelementen, uitgebalanceerde voeding voor 6 weken. Om de juiste pH-waarde te bereiken wordt kalk toegevoegd.

Maak de kluit goed vochtig en klop de plant uit de pot. Verwijder de losse grond.

Gebruik alleen schone potten . De nieuwe pot schoonmaken en een poosje in het water zetten

Het is aan te bevelen om voor een betere drainage een laag Culvita Hydrokorrels onder in de pot aan te brengen.

Leg een scherf op het bodemgat, strooi een laagje potgrond in de pot en zet de plant hierop. Vul de rand bij en doe ook wat grond op de kluit. Druk het geheel licht aan. Langs de rand stevig aandrukken. Geef water naar behoefte.

Deze potgrond kan het hele jaar gebruikt worden rekening houdend met de specifieke eigenschappen van de plant.
Zorg er voor dat kluit en de grond in de pot nooit helemaal uitdrogen. Uitgedroogde Potgrond neemt moeilijk water op.
Culvita garandeert de kwaliteit van dit product. Deze is samengesteld uit hoogwaardige grondstoffen. Kwaliteit die regelmatig gecontroleerd wordt door externe laboratoria. Niet voor niets wordt Culvita Potgrond al decennia lang door professionele kwekers en vele andere plantenliefhebbers tot volle tevredenheid toegepast.

Klanten kochten ook