Filter

Prijs

-

Bosplantsoen kopen

Bent u op zoek naar één- tot driejarige inheemse struiken en bomen voor in uw tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een ruim aanbod aan boom- en struiksoorten, inclusief schitterend bosplantsoen. Door bosplantsoen te kopen wordt uw tuin op een prachtige manier verrijkt. Maak kennis met de diverse soorten bosplanten die wij aanbieden en kies de perfecte soorten bosplantsoen voor uw tuin- en landschapsproject!

Lees meer

4 Producten
Sorteer op:
Populus tremula | Ratelpopulier  | Bosplantsoen

Populus tremula | Ratelpopulier | Bosplantsoen

1,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Populus alba | Witte abeel  | Bosplantsoen

Populus alba | Witte abeel | Bosplantsoen

1,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Berberis thunb. 'Atropurpurea' | Zuurbes  | Bosplantsoen

Berberis thunb. 'Atropurpurea' | Zuurbes | Bosplantsoen

1,29

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Ulmus glabra | Ruwe iep | Laanboom

Ulmus glabra | Ruwe iep | Laanboom

149,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen

Wat is bosplantsoen?

Bosplantsoen is een verzamelnaam voor jonge, inheemse bomen en struiken die met blote wortels worden verkocht. Deze bomen en struiken zijn nog niet volgroeid, maar hebben wel al een aanzienlijke hoogte bereikt. Het is een veelgebruikte methode om snel een groen en natuurlijk ogend landschap te creëren.

 

Bosplantsoen wordt vaak gebruikt voor het aanleggen van bossen, hagen, erfafscheidingen en natuurlijk groen in tuinen. Dankzij de diverse soorten bosplantsoen is er voor elke tuin en landschapsproject wel een geschikte keuze te vinden.

 

 

Welke soorten bosplantsoen zijn er?

Bij Batterijen bieden we een gevarieerd assortiment aan bosplantsoen. Van de karakteristieke eik (Quercus robur) tot de prachtige hazelnotenboom (Corylus av ellana), er is voor elk landschapsproject wel een geschikte soort te vinden. Elke plant heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, dus kies zorgvuldig op basis van uw specifieke wensen.

 

Bent u op zoek naar een sierlijke bloesem in het voorjaar? Of liever een boom die het hele jaar door groen blijft? Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren over de verschillende soorten bosplantsoen en welke het beste past bij uw tuinontwerp.

 

 

Hoe moet ik een bosplantsoen planten?

Het aanplanten van bosplantsoen is relatief eenvoudig, maar vereist wel aandacht voor enkele belangrijke aspecten. Allereerst is het van cruciaal belang om de wortels van het bosplantsoen voor het planten goed vochtig te houden. Graaf vervolgens een plantgat dat diep en breed genoeg is voor de wortels om zich goed te kunnen verspreiden. Plaats het bosplantsoen in het plantgat en vul het gat met aarde, terwijl u goed aandrukt om luchtpockets te voorkomen. Geef na het planten ruim voldoende water om de wortels goed te laten aarden.

 

Wat is een goede standplaats voor bosplantsoen?

Een goede standplaats is essentieel voor het succes van uw bosplantsoen. Zorg ervoor dat de gekozen locatie voldoende zonlicht krijgt, maar ook voldoende beschutting biedt tegen harde wind.

 

Elke plant heeft zijn eigen voorkeuren qua grondsoort, dus het is belangrijk om te controleren of de grond geschikt is voor de gekozen soort bosplantsoen. Door rekening te houden met deze factoren, geeft u uw bosplantsoen de beste kans om gezond en krachtig te groeien!

 

 

Wanneer plant ik bosplantsoen?

De beste periode om bosplantsoen te planten is tijdens het najaar of het vroege voorjaar, wanneer de bomen en struiken in rust zijn. Op dat moment zijn de omstandigheden het meest gunstig voor een succesvolle en gezonde groei. Door in deze periode te planten, geeft u het bosplantsoen voldoende tijd om zich te wortelen voordat het groeiseizoen begint. Hierdoor kan het plantsoen zich goed aanpassen aan zijn nieuwe omgeving en zal het in het voorjaar met volle energie beginnen te groeien.

 

 

Hoe onderhoud ik bosplantsoen?

Het onderhoud van bosplantsoen is over het algemeen niet erg intensief. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de jonge bomen en struiken voldoende water krijgen, vooral tijdens drogere periodes. Een goede mulchlaag rondom het plantsoen helpt vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

 

Moet u bosplantsoen snoeien? Snoeien is vaak beperkt bij bosplantsoen, maar het verwijderen van eventuele dode takken bevordert de gezonde groei. Sommige soorten bosplantsoen kunnen na enkele jaren lichte snoei nodig hebben om een goed gevormde en gezonde structuur te behouden. Met de juiste zorg en aandacht zal uw bosplantsoen prachtig gedijen en bijdragen aan een groene en levendige omgeving in uw tuin.

 

 

Bosplantsoen bestellen bij de Batterijen

Heeft u het juiste bosplantsoen gevonden voor uw tuin? Plaats de juiste producten dan in uw winkelwagen en bestel ze direct online. Zodra wij uw bestelling ontvangen hebben gaan wij met veel plezier voor u aan de slag.

 

Bij de Batterijen staan we altijd klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw tuinproject. Vragen of behoefte aan extra informatie? Neem contact met ons op door te bellen naar 0344 – 64 12 71 of mailen naar [email protected].

Lees meer…Lees minder
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »