menu

Hedera colchica 'Sulphur Heart' | Klimop | Klimplanten

De Hedera colchica 'Sulphur Heart' kopen om uw tuin compleet te maken? De Batterijen biedt een groot aanbod met verschillende soorten Hedera's.

Kies hier uw maat:

5,25 Af te halen of bezorgd binnen 10 werkdagen
Betaalmogelijkheden:pincashinvoice
  • Biologisch duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De Hedera colchica 'Sulphur Heart’, ook wel de Kaukasische klimop genoemd, is een snelgroeiende bontbladige klimop. Hij is winterhard en wintergroen. De hedera kan zowel als klimmer of als bodembedekker gebruikt worden.

De hedera is een zelfhechtende klimplant, wat betekent dat hij geen steun nodig heeft bij het klimmen. De hechtwortels van de hedera zetten zich vast aan de oppervlakte.

Het blad van de Hedera colchica 'Sulphur Heart'

De Hedera colchica 'Sulphur Heart’ heeft geelbont blad. De bladeren zijn groot en hebben een ovale tot driekhoekige vorm. De bladeren hebben een donkergroen hart en verkleuren geel naar de randen, met een lichte overgang daartussen.

De bloemen van de Hedera colchica 'Sulphur Heart'

Wanneer de hedera langer dan 10 meter wordt vormt hij in het najaar groene bloemen en donkere bessen. Vogels zijn dol op de bessen maar ze zijn giften voor mensen. Als de klimop regelmatig gesnoeid wordt groeien er geen bloemen en bessen.

De standplaats van de Hedera colchica 'Sulphur Heart'

De Hedera is kwa standplaats weinig eisend. Hij doet het goed in zowel de zon, halfschaduw en zelfs volledig in de schaduw. De plant doet het goed op elk grondsoort.

Het aanplanten van de Hedera colchica 'Sulphur Heart'

Wij adviseren bij het aanplanten van een Hedera gebruik te maken van DCM Vivimus Universeel. Om de hedera van de juiste voedingsstoffen te voorzien adviseren wij twee keer jaar DCM Meststof Clematis & Klimplanten te gebruiken.

De snoei van de Hedera colchica 'Sulphur Heart'

De hedera is een makkelijke plant om te snoeien, en kan vrij weinig fout gaan. Om ervoor te zorgen dat je hedera klimop er het hele jaar netjes en vol bij staat adviseren we om twee keer per jaar te snoeien.

De eerste snoei kan plaatsvinden in het voorjaar rond mei/juni. De tweede snoei kan plaatsvinden eind september/oktober.

Snoei bij voorkeur niet in de volle zon om schade aan het blad te voorkomen.

De hedera is een snelle groeier. Wil je tussen de snoeibeurten je klimop bijknippen? Dat is geen probleem.

Specificaties

Bloeitijd
September-oktober
Bloemkleur
Groen
Standplaats
Zon\halfschaduw
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Ja

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »