Hedera hel. 'Arborescens' | Klimop

Klimop | Groenblijvende heester

Op zoek naar een groenblijvende heester? De Hedera hel. 'Arborescens' is hier één van. De Batterijen heeft verschillende soorten groenblijvende heesters in haar assortiment.

Kies hier uw maat:

6,95 Bezorgd binnen 10 werkdagen Verzending Pakketdienst: €29,95
Betaalmogelijkheden:idealmistercashpaypal
  • Biologisch duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De Hedera helix ‘Arborescens’ wordt in het Nederlands de klimop genoemd. Het is een winterharde en groenblijvende heester.

De bladeren van de Hedera helix ‘Arborescens’

De Hedera helix ‘Arborescens’ heeft glanzend groen blad. In tegenstelling tot de Hedera colchica ‘Arborescens’ heeft de Hedera helix ‘Arborescens’ klein en gepunt blad.

De bloemen van de Hederahelix ‘Arborescens’

De Hedera helix ‘Arborescens’ bloeit rond juli/augustus met groengele bloemen en zwarte bessen. Vogels zijn dol op de bessen, maar ze zijn giftig voor mensen. Als de klimop regelmatig gesnoeid wordt groeien er geen bloemen en bessen.

De standplaats van de Hederahelix ‘Arborescens’

De Hedera helix ‘Arborescens’ is qua standplaats weinig eisend. Hij doet het goed in zowel de zon, halfschaduw of volledig in de schaduw. De heester doet het goed in elke grondsoort.

Het aanplanten van de Hederahelix ‘Arborescens’

Wij adviseren bij het aanplanten van een Hedera gebruik te maken van DCM Vivimus Universeel. Om de Hedera van de juiste voedingsstoffen te voorzien adviseren wij twee keer jaar DCM Meststof Siertuin te gebruiken.

Het snoeien van de Hedera helix 'Arborescens'

De Hedera helix ‘Arborescens’ is een makkelijke plant om te snoeien, er kan weinig fout gaan. Om ervoor te zorgen dat je Hedera er het hele jaar netjes en vol bij staat adviseren we om twee keer per jaar te snoeien.

De eerste snoei kan plaatsvinden in het voorjaar rond mei/juni. De tweede snoei kan plaatsvinden eind september/oktober. Snoei bij voorkeur niet in de volle zon om schade aan het blad te voorkomen. De Hedera is een snelle groeier. Wil je tussen de snoeibeurten je klimop bijknippen? Dat is geen probleem.

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »