Hedera hel. 'Shamrock' | Klimop

Klimop | Groenblijvende klimplant

De Hedera hel. 'Shamrock' kopen om uw tuin compleet te maken? De Batterijen biedt een groot aanbod met verschillende soorten Hedera's.

Kies hier uw maat:

2,75 Bezorgd binnen 10 werkdagen
Betaalmogelijkheden:pincashinvoice
  • Biologisch duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De Hedera helix ‘Shamrock’ wordt in het Nederlands de klimop genoemd. Deze klimplant is één van de meest bekende, zelfhechtende klimplanten. De Hedera is populair omdat het een snelle en makkelijke groeier is.

De Hedera helix ‘Shamrock’ is een zelfhechtende klimplant, wat betekent dat hij geen steun nodig heeft bij het klimmen. De hechtwortels van de hedera zetten zich vast aan de oppervlakte.

De hedera is bladhoudend. Hij kan zowel als klimmer of als bodembedekker gebruikt worden.

De bladeren van de Hedera helix ‘Shamrock’

De Hedera helix ‘Shamrock’ heeft fijne kleine donkergroene bladeren. De Hedera helix wordt vaak de kleinbladige Hedera genoemd omdat de bladeren kleiner zijn als bij de bekende Hedera Hibernica.

De bloemen van de Hedera helix ‘Shamrock’

Wanneer de Hedera helix ‘Shamrock’ langer dan 10 meter wordt krijgt hij in het najaar groene bloemen en donkere bessen. Vogels zijn dol op de bessen maar ze zijn giftig voor mensen. Als de klimop regelmatig gesnoeid wordt, groeien er geen bloemen en bessen.

De standplaats van de Hedera helix ‘Shamrock’

De Hedera helix ‘Shamrock’ doet het goed in zowel de zon als in de halfschaduw. Deze plant doet het goed in elke grondsoort.

Het aanplanten van de Hedera helix ‘Shamrock’

Wij adviseren bij het aanplanten van een Hedera gebruik te maken van DCM Vivimus Universeel. Om de hedera van de juiste voedingsstoffen te voorzien adviseren wij twee keer jaar DCM Meststof Siertuin te gebruiken.

Het snoeien van de Hedera helix ‘Shamrock’

De Hedera is een makkelijke plant om te snoeien, er kan weinig fout gaan. Om ervoor te zorgen dat je klimop er het hele jaar netjes en vol bij staat adviseren we om twee keer per jaar te snoeien.

De eerste snoei kan plaatsvinden in het voorjaar rond mei/juni. De tweede snoei kan plaatsvinden eind september/oktober.

Snoei bij voorkeur niet in de volle zon om schade aan het blad te voorkomen.

Specificaties

Bloeitijd
September-december
Bloemkleur
Groen
Standplaats
Zon\halfschaduw
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Ja

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »