menu

Hedera helix | Klimop

De Hedera helix kopen om uw tuin compleet te maken? De Batterijen biedt een groot aanbod met verschillende soorten Hedera's.

6,35 Momenteel niet op voorraad: binnenkort weer verkrijgbaar
Betaalmogelijkheden:idealmistercashpaypal
  • Biologisch duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De Hedera helix, in het Nederlands de kleinbladige klimop genoemd, is één van de meest bekende, zelfhechtende klimplanten. De hedera is populair omdat het een snelle en makkelijke groeier is.

De hedera is een zelfhechtende klimplant, wat betekent dat hij geen steun nodig heeft bij het klimmen. De hechtwortels van de hedera zetten zich vast aan de oppervlakte.

De hedera is winterhard en wintergroen. Hij kan zowel als klimmer of als bodembedekker gebruikt worden.

Het blad van de hedera helix

De hedera helix heeft glanzend donkergroen blad dat ovaal tot hartvormig is. De hedera helix wordt vaak de kleinbadige hedera genoemd omdat de bladeren wat kleiner zijn als bij de bekende Hedera Hibernica.

De bloemen van de hedera helix

Wanneer de hedera langer dan 10 meter wordt vormt hij in het najaar groene bloemen en donkere bessen. Vogels zijn dol op de bessen maar ze zijn giften voor mensen. Als de klimop regelmatig gesnoeid wordt groeien er geen bloemen en bessen.

De standplaats van de Hedera helix

De Hedera is kwa standplaats weinig eisend. Hij doet het goed in zowel de zon, halfschaduw en zelfs volledig in de schaduw. De plant doet het goed op elk grondsoort.

Het aanplanten van de Hedera helix

Wij adviseren bij het aanplanten van een Hedera gebruik te maken van DCM Vivimus Universeel. Om de hedera van de juiste voedingsstoffen te voorzien adviseren wij twee keer jaar DCM Meststof Clematis & Klimplanten te gebruiken.

De snoei van de Hedera helix

De hedera is een makkelijke plant om te snoeien, er kan vrij weinig fout gaan. Om ervoor te zorgen dat je hedera klimop er het hele jaar netjes en vol bij staat adviseren we om twee keer per jaar te snoeien.

De eerste snoei kan plaatsvinden in het voorjaar rond mei/juni. De tweede snoei kan plaatsvinden eind september/oktober.

Snoei bij voorkeur niet in de volle zon om schade aan het blad te voorkomen.

De hedera is een snelle groeier. Wil je tussen de snoeibeurten je klimop bijknippen? Dat is geen probleem.

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »