Rubus idaeus - frambozen

De webshop heeft een ruim assortiment aan bomen en planten. Mocht u toch op zoek zijn naar andere plantensoorten of maten kunt u een aanvraag doen via contactformulier ons en viainfo@batterijen.nl. Wij geven u dan zo spoedig als mogelijk een antwoord. LET OP: : De meeste planten staan bij ons op voorraad, voor sommige planten hebben we enkele dagen levertijd nodig.

Pagina:
OMSCHRIJVING
PRIJS
Pagina:

Frambozen zijn lekker sappig en zacht en hebben een zoete smaak. Frambozen worden daarom lekker uit de hand gegeten of gebruikt in desserts en gebaksvulling. De framboos zit vol vitamine C en is een bron van folaat (vitamine B11). Ook levert het veel natuurlijke suikers. Dit zijn belangrijke voedingsstoffen voor een goede
gezondheid en een gezonde groei en ontwikkeling. De framboos is een van de weinige fruitsoorten die de antioxidant ellagitannine bevat. Samen met vitamine C en andere voedingsstoffen beschermen antioxidanten weefsels tegen schade en veroudering. Als laatste zijn frambozen rijk aan voedingsvezels die bijdragen aan een goede stoelgang.
Je kunt frambozen het beste ongewassen uitgespreid op een bord in de koelkast bewaren. Daar zijn ze 1 tot 2 dagen houdbaar. Je kunt ze ook prima invriezen.
Leg de frambozen dan (niet op elkaar) op een vel bakpapier en laat ze bevriezen. Verpak ze daarna in goed gesloten plastic bakje. In de diepvries (bij -18°C) kunnen de frambozen tot 12 maanden bewaard worden. Een framboos is een verzamelvrucht van allemaal kleine vruchtjes. De vorm kan afhankelijk van het ras langwerpig, kegelvormig of rond zijn. De meeste frambozen zijn roze tot rood, maar er bestaan ook gele frambozen. 
De framboos is een naast familielid van de braam, wat duidelijk te zien is aan de bouw van de vruchten. Frambozen zijn in een groot deel van de wereld inheems en kunnen, afhankelijk van de soort, gele, rode, roze, oranje, bruine of zwarte vruchten dragen. Beroepsmatig wordt de ons bekende roze/rode framboos gekweekt vanaf het einde van de 16e eeuw, met Griekenland en Italië als bakermat.