Tijdelijke actie: GRATIS verzending vanaf €300,- (NL met uitzondering van de waddeneilanden) Uitsluitend geldig voor webshop bestellingen
menu

Categorieën

Filters
  menu

  Biodiversiteit heesters

  Lonicera kamt. 'Fialka' | Honingbes | Heester

  Kamperfoelie | Honingbessen

  Lonicera kamt. 'Fialka' / Honingbes

  5,75 Momenteel niet op voorraadKleinpakket GLS: €9,95
  Betaalmogelijkheden:idealpaypalmistercashdirectebankingafterpay_nl_b2c_digital_invoicepincashbanktransferklarnapaylater
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

  Productomschrijving

  De honingbessen van de Lonicera kamtschatica ‘Fialka‘

  De Lonicera kamtschatica ‘Fialka‘ is een bladverliezende tuinplant. De Fialka krijgt donkerblauwe langwerpige honingbessen van zo’n 3-4 cm lang. De vruchten hebben een frisse zoetzure smaak. De bessen zijn beter geschikt om in een gerecht te verwerken als dat ze vers geplukt te eten zijn.

  De groeihoogte is ongeveer 150 cm.

  De blauwe honingsbes is weinig gevoelig voor ziektes.

  Bestuiving

  De Lonicera kamtschatica ‘Fialka‘ is een niet zelfbestuivende blauwe honingbes. Om vruchten te krijgen dient u er een goede bestuiver bij te nemen, zoals de Lonicera kamtschatica ‘Morena‘.

  Oogsttijd

  De Lonicera kamtschatica ‘Fialka‘ bloeit rond maart met geelwitte bloemen. Rond juli/augustus zijn de vruchten rijp.

  Standplaats

  Honingbessen staan bij voorkeur op een plaats in de volle zon op een beschutte plaats uit de wind. Een zonnige plek bevordert de bessenoogst en smaak van de vrucht. De blauwe honingbes geeft voorkeur aan een humusrijke en goed doorlatende grond.

  Wij adviseren bij het aanplanten van de Lonicera kamtschatica ‘Fialka' om gebruik te maken van DCM Vivimus Groenten en Fruit. Het is vervolgens belangrijk om de planten jaarlijks van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. DCM Meststof Aarbeien en Kleinfruit is hier uitermate geschikt voor.

  Snoeien

  Het snoeien van de honingbes is vrij eenvoudig. Overtollige takken kunnen naar eigen wens worden verwijderd. Als de struik voldoende licht krijgt en ruimte heeft, zorgt dit voor een beter productie.

  Aanplantinstructies

  Kleinfruit met kale wortel kunt u aanplanten van oktober t/m eind eind april. In het najaar is de kans op aanslaan het grootst. Het is dan vaak vochtig en de grond is nog relatief warm waardoor de boom snel nieuwe wortels vormt. Ook vanaf december t/m maart kunt u planten mits het niet vriest.

  Aanplantinstructies kale wortel gewassen

  • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
  • - Zorg voor een mooie rulle grond.
  • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
  • - Bescherm de blote wortels tegen zon en uitdroging. Houdt ze vochtig.
  • - Maak een plantgat die voldoende ruim en diep is om de wortels helemaal te kunnen uitspreiden.
  • - Meng 2 delen van de uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & fruit. Gebruik dit mengsel onderin het plantgat en als aanvulling rondom de wortels.

  Aanplantinstructies potgeteelde gewassen

  • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
  • - Zorg voor een mooie rulle grond.
  • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
  • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 2 delen uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & Fruit en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Groenten & Fruit heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
  • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

  Potgrond en bodemverbeteraar

  Van absoluut belang voor een goede groei is een vruchtbare en humusrijke grond. Onthoud dat de aanplanting het moment bij uitstek is om uw grond voor de toekomst voldoende vruchtbaar te maken.

  Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken DCM Vivimus Groenten & Fruit. Deze bodemverbeteraar zorgt voor een succesvolle aanplant van alle groenten en kruiden in volle grond en is ook zeer geschikt voor een succesvolle aanplant van fruitbomen, ook in de biotuin.

  Deze bodemverbeteraar bevat bovendien extra sporenelementen en zeewierkalk, een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de boom. DCM Vivimus Groenten & Fruit creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting.

  Bodemverbeteraars en meststoffen moeten aan een tuingrond toegevoegd worden. Potgronden zijn een bodem op zich en worden daarom gebruikt als vulling van bloembakken en terraspotten. Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels in bloembakken, dat biedt voldoende voeding voor een succesvolle aanplant. De Batterijen heeft een eigen merk potgrond, de Batterijen Potgrond. Dit is een potgrond wat bestaat uit hoogwaardige grondstoffen en voorziet de planten van een luchtige en goed water-opnemende bodem.

  In serre/kas

  In een serre/kas worden regelmatig dezelfde groenten of fruit geteeld. Dit gebrek aan vruchtafwisseling kan leiden tot bodemmoeheid, grotere ziektegevoeligheid en een verminderde opbrengst. Gebruik daarom DCM Vivimus Groenten & Fruit om de vruchtbaarheid van uw serre-/en kasgrond te herstellen. Dit product heeft hetzelfde effect als een vruchtafwisseling en is daarom het beste bodemverbeteringsmiddel voor de hobbyserre/-kas.

  Lees meerLees minder

  Eerder bekeken door jou

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking