menu

Categorieën

Filters
  menu

  Phyllostachys aurea | Bamboe

  Bamboe

  Phyllostachys aurea / Bamboe

  Kies hier uw maat:

  27,50 Verwachting binnen 10 werkdagen
  Betaalmogelijkheden:idealpaypalmistercashdirectebankingafterpay_nl_b2c_digital_invoicepincash
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Al meer dan 4000 vind-ik-leuks
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

  Productomschrijving

  De woekerende bamboe Phyllostachys aurea staat bekend als de leider van alle bamboesoorten en wordt ook wel goudbamboe genoemd. Aurea betekent ‘gouden’. Deze naam heeft de Phyllostachys aurea te danken aan zijn mooie stengels met uiteindelijk geel/goude kleur. Het is een zeer harde flexibele bamboesoort. Deze halmen worden in Aziatische landen gebruikt om te vissen.

  De Phyllostachys aurea is door de mooie, gele halmen een zeer decoratieve bamboesoort. De Phyllostachys aurea is een rechtopgaande bamboesoort die de de gehele zomer en winter groen blijft.

  De plant is zeer geschikt als solitair. Plaats de 'aurea' bijvoorbeeld naast je vijver of zet hem in een kuip of pot op je terras. Daarnaast is deze bamboesoort ook ideaal om als groep bij elkaar te plaatsen of er een wintergroene afscheiding mee te vormen.

  De plant kan iets gaan woekeren.

  Dit bamboesoort doet het goed op normale grondsoorten en zonnige plekken. Maar een betere standplaats en zon zorgen ervoor dat deze bamboe harder gaat groeien (eindhoogte 4-6 meter). Snoei hem dus na een aantal jaren regelmatig.

  Aanplantinstructies

  Voorbereiding en plantinstructies

  • - Zorg voor een mooie rulle grond en graaf een voldoende groot gat. Voor potplanten is de stelregel ca. 2x de potmaat.
  • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 1 deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus Universeel en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Universeel heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
  • - Zet de plant of boom erop en vul verder aan met dit mengsel.
  • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

  Potgrond en bodemverbeteraar

  Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken van DCM Vivimus Universeel tijdens de aanplanting voor een geleidelijke overgang tussen het rijke potmengsel en de arme tuingrond. Dankzij zijn grove structuur zorgt DCM Vivimus Universeel voor een humusrijke, luchtige grond met een waterhoudend vermogen. Doordat er een ideale verhouding tussen lucht en vocht wordt gecreëerd zullen de wortels zich op een gezonde manier ontwikkelen en weggroeien.

  De organische grondstoffen aanwezig in de DCM Vivimus Universeel zijn de ideale voedingsbron voor het actieve bodemleven aanwezig in de bodem.

  In de DCM bodemverbeteraars is de bacterie bacillus opgenomen. De voordelen hiervan:

  • - Creëert de ideale bodemomstandigheden: zowel fysisch als biologisch
  • - Zorgt voor een snelle kolonisatie van de rhizosfeer
  • - Maakt bodemfosfor vrij en opneembaar voor plantenwortels
  • - Zorgt voor een optimale gezondheidstoestand van planten en wortels
  • - Voor sterkere planten met betere groei en kwaliteit
  • - Meerwaarde voor talrijke gewassen bewezen in wetenschappelijk onderzoek
  Lees meerLees minder

  Eerder bekeken door jou

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking