Zomer leegverkoop! OP=OP *stapelkortingen*

Ribes uva-crispa 'Achilles' | Rode kruisbes | Kleinfruit

Kruisbesstruik

Op zoek naar een Ribes uva-crispa 'Achilles'? U vindt ze in het aanbod kruisbessenstruiken van de Batterijen.

Kies hier uw maat:

+-+DCM Aardbeien en Kleinfruit (+ 10,79)

+-+Vivimus Groenten en Fruit (+ 8,95)

7,25 Af te halen of bezorgd binnen 10 werkdagen
Betaalmogelijkheden:pincashinvoice
 • Duurzaam gekweekt
 • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
 • Persoonlijk advies door onze specialisten
 • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De kruisbessen van de Ribes uva-crispa ‘Achilles’

De Ribes uva-crispa ‘Achilles’ is een rode kruisbes. De vruchten zijn middelgroot, langwerpig en bleekrood van kleur. De bessen zijn aangenaam zoet van smaak.

De bessen van de ribes uva-crispa ‘Achilles’ zijn heerlijk voor jam, gelei en confituur, maar zijn ook te vers te gebruiken in desserts of gebak.

Bloeitijd en oogsttijd

De kruisbes bloeit rond april met kleine onopvallende bloemetjes. Rond juli zijn de bessen rijp.

Standplaats

Kruisbessen bessen staan bij voorkeur in de zon of halfschaduw op een beschutte plaats uit de wind. Een zonnige plek bevordert de bessenoogst en de smaak van de vruchten. De ‘Achilles’ groeit goed op alle goed doorlaatbare en humusrijke bodemsoorten.

Wij adviseren bij het aanplanten van de kruisbes gebruik te maken van DCM Vivimus Groenten en Fruit. Het is vervolgens belangrijk om de planten jaarlijks van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. DCM Meststof Bessen is hier uitermate geschikt voor.

De plantafstand voor deze kruisbes is 75 cm.

Snoeien

Voor een hoge en frequente opbrengst moet de kruisbes elk jaar in februari/maart gesnoeid worden wanneer het niet vriest. De zwakkere takken moeten worden verwijderd om plaats voor nieuwe takken te maken. Oude takken herkent men vooral aan het donkere hout. Normaal gesproken zijn dit takken die ouder zijn dan 5 jaar. Ongeveer 10 krachtige takken per struik kunnen blijven staan.

Specificaties

Soort vrucht
Kruisbes
Volwassen hoogte
1-1,5 meter
Rijptijd
Juni-juli
Bloeitijd
April
Standplaats
Zon/halfschaduw
Smaak
Zoet
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Nee

Aanplantinstructies

Kleinfruit met kale wortel kunt u aanplanten van oktober t/m eind eind april. In het najaar is de kans op aanslaan het grootst. Het is dan vaak vochtig en de grond is nog relatief warm waardoor de boom snel nieuwe wortels vormt. Ook vanaf december t/m maart kunt u planten mits het niet vriest.

Aanplantinstructies kale wortel gewassen

 • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
 • - Zorg voor een mooie rulle grond.
 • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
 • - Bescherm de blote wortels tegen zon en uitdroging. Houdt ze vochtig.
 • - Maak een plantgat die voldoende ruim en diep is om de wortels helemaal te kunnen uitspreiden.
 • - Meng 2 delen van de uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & fruit. Gebruik dit mengsel onderin het plantgat en als aanvulling rondom de wortels.

Aanplantinstructies potgeteelde gewassen

 • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
 • - Zorg voor een mooie rulle grond.
 • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
 • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 2 delen uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & Fruit en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Groenten & Fruit heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
 • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

Potgrond en bodemverbeteraar

Van absoluut belang voor een goede groei is een vruchtbare en humusrijke grond. Onthoud dat de aanplanting het moment bij uitstek is om uw grond voor de toekomst voldoende vruchtbaar te maken.

Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken DCM Vivimus Groenten & Fruit. Deze bodemverbeteraar zorgt voor een succesvolle aanplant van alle groenten en kruiden in volle grond en is ook zeer geschikt voor een succesvolle aanplant van fruitbomen, ook in de biotuin.

Deze bodemverbeteraar bevat bovendien extra sporenelementen en zeewierkalk, een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de boom. DCM Vivimus Groenten & Fruit creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting.

Bodemverbeteraars en meststoffen moeten aan een tuingrond toegevoegd worden. Potgronden zijn een bodem op zich en worden daarom gebruikt als vulling van bloembakken en terraspotten. Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels in bloembakken, dat biedt voldoende voeding voor een succesvolle aanplant. De Batterijen heeft een eigen merk potgrond, de Batterijen Potgrond. Dit is een potgrond wat bestaat uit hoogwaardige grondstoffen en voorziet de planten van een luchtige en goed water-opnemende bodem.

In serre/kas

In een serre/kas worden regelmatig dezelfde groenten of fruit geteeld. Dit gebrek aan vruchtafwisseling kan leiden tot bodemmoeheid, grotere ziektegevoeligheid en een verminderde opbrengst. Gebruik daarom DCM Vivimus Groenten & Fruit om de vruchtbaarheid van uw serre-/en kasgrond te herstellen. Dit product heeft hetzelfde effect als een vruchtafwisseling en is daarom het beste bodemverbeteringsmiddel voor de hobbyserre/-kas.

Lees meerLees minder

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »