Tweede Pinksterdag is het groencentrum gesloten.
menu

Vaccinium cor. 'Duke' | Amerikaanse bosbes | Kleinfruit

Bosbessenstruik

Op zoek naar een Vaccinium cor. 'Duke'? U vindt ze in het uitgebreide aanbod bosbessenstruiken van de Batterijen. Wilt u genieten van bosbessen uit eigen tuin? Zoek dan niet verder!

Kies hier uw maat:

+-+Dcm tuinturf (+ 6,39)

+-+Dcm Meststof Bessen (+ 9,99)

8,25 Af te halen of bezorgd binnen 10 werkdagen
Betaalmogelijkheden:pincashinvoice
 • Duurzaam gekweekt
 • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
 • Persoonlijk advies door onze specialisten
 • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De bosbessen van de Vaccinium corymbosum ‘Duke’

De Vaccinium corymbosum ‘Duke’ is een productief ras en geeft grote, lichtblauwe bessen. De vruchten zijn stevig en hebben een zoete, aromatische smaak.

Oogsttijd

Deze bosbes bloeit rond mei met kleine roze bloemetjes. Rond juli/augustus zijn de bosbessen van de ‘Duke’ rijp.

Standplaats

Bosbessen staan bij voorkeur in de zon of halfschaduw op een beschutte plaats uit de wind. Een zonnige plek bevordert de bessenoogst en de smaak van de vrucht.

Wat betreft de grond staan bosbessen graag op een humusrijke en zure bodem. Wij adviseren bij het aanplanten van de bosbessen gebruik te maken van DCM tuinturf. Het is vervolgens belangrijk om de planten jaarlijks van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. De DCM meststof voor Bessen is hier uitermate geschikt voor.

De plantafstand voor deze bosbes is 1-1,5 meter.

Snoeien

Bosbessen hoeven de eerste drie jaar niet gesnoeid te worden. Na drie jaar adviseren we de struik te snoeien in het vroege voorjaar of net na de oogst.  Haal de dode en kruisende takken weg. Het doel van het snoeien is dat de struik meer zon en lucht krijgt, wat zorgt voor een betere oogst.

Specificaties

Soort vrucht
Amerikaanse bosbes
Volwassen hoogte
1-1,5 meter
Rijptijd
Juli
Bloeitijd
Mei
Standplaats
Zon/halfschaduw
Smaak
Zoetzuur
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Nee

Aanplantinstructies

Kleinfruit met kale wortel kunt u aanplanten van oktober t/m eind eind april. In het najaar is de kans op aanslaan het grootst. Het is dan vaak vochtig en de grond is nog relatief warm waardoor de boom snel nieuwe wortels vormt. Ook vanaf december t/m maart kunt u planten mits het niet vriest.

Aanplantinstructies kale wortel gewassen

 • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
 • - Zorg voor een mooie rulle grond.
 • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
 • - Bescherm de blote wortels tegen zon en uitdroging. Houdt ze vochtig.
 • - Maak een plantgat die voldoende ruim en diep is om de wortels helemaal te kunnen uitspreiden.
 • - Meng 2 delen van de uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & fruit. Gebruik dit mengsel onderin het plantgat en als aanvulling rondom de wortels.

Aanplantinstructies potgeteelde gewassen

 • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
 • - Zorg voor een mooie rulle grond.
 • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
 • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 2 delen uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & Fruit en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Groenten & Fruit heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
 • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

Potgrond en bodemverbeteraar

Van absoluut belang voor een goede groei is een vruchtbare en humusrijke grond. Onthoud dat de aanplanting het moment bij uitstek is om uw grond voor de toekomst voldoende vruchtbaar te maken.

Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken DCM Vivimus Groenten & Fruit. Deze bodemverbeteraar zorgt voor een succesvolle aanplant van alle groenten en kruiden in volle grond en is ook zeer geschikt voor een succesvolle aanplant van fruitbomen, ook in de biotuin.

Deze bodemverbeteraar bevat bovendien extra sporenelementen en zeewierkalk, een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de boom. DCM Vivimus Groenten & Fruit creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting.

Bodemverbeteraars en meststoffen moeten aan een tuingrond toegevoegd worden. Potgronden zijn een bodem op zich en worden daarom gebruikt als vulling van bloembakken en terraspotten. Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels in bloembakken, dat biedt voldoende voeding voor een succesvolle aanplant. De Batterijen heeft een eigen merk potgrond, de Batterijen Potgrond. Dit is een potgrond wat bestaat uit hoogwaardige grondstoffen en voorziet de planten van een luchtige en goed water-opnemende bodem.

In serre/kas

In een serre/kas worden regelmatig dezelfde groenten of fruit geteeld. Dit gebrek aan vruchtafwisseling kan leiden tot bodemmoeheid, grotere ziektegevoeligheid en een verminderde opbrengst. Gebruik daarom DCM Vivimus Groenten & Fruit om de vruchtbaarheid van uw serre-/en kasgrond te herstellen. Dit product heeft hetzelfde effect als een vruchtafwisseling en is daarom het beste bodemverbeteringsmiddel voor de hobbyserre/-kas.

Lees meerLees minder

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »