menu
Filter

Prijs

-

Bodembedekkende heesters: de ideale keuze!

Een categorie die wij graag onder de aandacht brengen, zijn de bodembedekkende heesters. Bij De Batterijen zijn wij als professionele bomenkwekers gepassioneerd over het aanbieden van een uitgebreid assortiment aan planten die geschikt zijn voor diverse tuinen en landschappen. De bodembedekkende heesters zijn in onze ogen een goede toevoeging bij uw tuin. Lees verder als u meer wilt weten over deze Heester.

Lees meer

0 Producten
Sorteer op:

Geen producten gevonden...

Wat zijn bodembedekkende heesters?

Bodembedekkende heesters zijn laagblijvende, breed uitgroeiende planten die de bodem bedekken en daarmee onkruidgroei beperken. Ze zijn uitermate geschikt voor het opvullen van grote oppervlakken, het bedekken van hellingen en het creëren van een onderhoudsarme tuin.

Onderscheidende kenmerken van bodembedekkende heesters

Bodembedekkende heesters bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere plantensoorten:

 1. Onkruidbestrijding: Door de bodem te bedekken, verhinderen ze de groei van onkruid en verminderen ze de noodzaak van onkruidbestrijding.
 2. Erosiebestrijding: Bodembedekkende heesters zijn zeer effectief in het vasthouden van de bodem op hellingen en in erosiegevoelige gebieden.
 3. Esthetische waarde: Met hun dichte groei en aantrekkelijke blad- en bloemkleuren zijn bodembedekkende heesters een mooie aanvulling op elke tuin.
 4. Onderhoudsarm: Door hun natuurlijke groeiwijze hebben bodembedekkende heesters over het algemeen minder onderhoud nodig dan andere plantensoorten.

Verschillende soorten bodembedekkende heesters

Bij De Batterijen bieden wij een gevarieerd aanbod van bodembedekkende heesters, waaronder:

 • Mont Rose: Een bodembedekkende roos met mooie roze bloemen, ideaal voor het opvullen van grote gebieden en het creëren van kleurrijke bloembedden.
 • Abelia: Deze heester produceert overvloedig kleine, geurende bloemen en heeft een aantrekkelijk, glanzend blad. Het is een uitstekende keuze voor het opvullen van ruimtes en het aantrekken van bijen en vlinders.
 • The Fairy: Een laagblijvende roos met een dichte groei en trossen lichtroze bloemen. Deze heester is zeer geschikt voor randbeplanting en het vullen van grote oppervlakken.
 • Amerikaanse sering (Ceanothus): Deze snelgroeiende heester heeft opvallende blauwe bloemen en een dichte groei, waardoor hij zeer effectief is in het onderdrukken van onkruid.
 • Donard Seedling: Een bodembedekkende heester met prachtige witte bloemen en glanzend groene bladeren. Donard Seedling is ideaal voor het bedekken van hellingen en het creëren van een onderhoudsarm landschap.

Onderhoud van bodembedekkende heesters

Bodembedekkende heesters zijn over het algemeen onderhoudsarm, maar enige zorg is vereist om hun gezondheid en schoonheid te behouden:

 1. Snoeien: Snoei de heesters indien nodig om hun vorm te behouden en om dode, beschadigde of zieke takken te verwijderen.
 2. Water geven: Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Hoewel veel bodembedekkende heesters droogtebestendig zijn, bevordert een regelmatige watergift een gezonde groei en bloei.
 3. Bemesting: Geef uw bodembedekkende heesters in het voorjaar een uitgebalanceerde meststof om een optimale groei en bloei te stimuleren.
 4. Ongediertebestrijding: Controleer regelmatig op ongedierte zoals bladluizen of spintmijten en behandel indien nodig met een geschikt bestrijdingsmiddel.

Waarom u uw bodembedekkende heesters bij De Batterijen zou moeten bestellen

Bij De Batterijen kweken wij onze bodembedekkende heesters met veel zorg en expertise, zodat u verzekerd bent van een gezonde en sterke plant. Onze jarenlange ervaring en kennis op het gebied van het kweken en verzorgen van bodembedekkende heesters stellen ons in staat om u te voorzien van het beste advies en ondersteuning.

Wij bieden een breed scala aan bodembedekkende heesters aan, zodat er voor elke tuin en persoonlijke voorkeur een geschikte plant te vinden is. Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het kiezen van de juiste bodembedekkende heesters voor uw tuin.

Neem contact met ons op en bestel uw bodembedekkende heesters vandaag nog!

Bent u overtuigd van de voordelen van bodembedekkende heesters en wilt u er een aan uw tuin toevoegen? Neem dan contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 0344-641271 of stuur een e-mail naar [email protected]. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het kiezen van de perfecte bodembedekkende heesters voor uw tuin. Bestel vandaag nog en geniet van een prachtige, onderhoudsarme tuin met bodembedekkende heesters van De Batterijen!

Lees meer…Lees minder
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »