menu

Categorieën

Filters
  menu

  Limited Edition

  Vitis 'Muscaat van Alexandrië' | Kasdruif | Kleinfruit

  Beta | Druivenstruik

  Vitis 'Muscaat van Alexandrië' | Kasdruif | Kleinfruit

  7,50 Momenteel niet op voorraad: In het najaar beschikbaarKleinpakket GLS: €9,95
  Betaalmogelijkheden:idealmistercashpaypalklarnapaylater
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

  Productomschrijving

  De druiven van de Vitis ‘Muscaat van Alexandrië’

  De Vitis ‘Muscaat van Alexandrië’ is een witte kasdruif met een zoete smaak. De ‘Muscaat van Alexandrië’ is geschikt voor directe consumptie, ook als wijndruif.

  Bloeitijd en rijptijd:

  De druif bloeit rond mei met kleine onopvallende, groene, geurende bloemen. Rond augustus zijn de druiven van de Vitis ‘Muscaat van Alexandrië‘ rijp.

  Standplaats:

  Druiven staan bij voorkeur in de volle zon of halfschaduw op een beschutte plaats uit de wind. Een zonnige plek bevordert de druivenoogst en de smaak van de vrucht.

  Wat betreft de grond zijn druiven niet al te kieskeurig. Ze staan graag op een neutrale grond met een goed doorlatende bodem.

  Wij adviseren bij het aanplanten van de druiven gebruik te maken van DCM Vivimus Groenten en Fruit. Het is vervolgens belangrijk om de planten jaarlijks van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. DCM Meststof Druiven. is hier uitermate geschikt voor.

  De plantafstand voor deze druif is 1,5-2 meter.

  Snoeien van de druif

  In december of januari worden alle zijtakken tot op 1 tot 2 ogen ingesnoeid. Alleen de gesteltakken, blijven gehandhaafd en mogen zich, zo lang er ruimte is, verlengen. Meteen na de bloei worden de bloeiende takken twee bladeren voorbij de bloemen afgesnoeid. De druiven zullen zich nu ontwikkelen.

  Aanplantinstructies

  Kleinfruit met kale wortel kunt u aanplanten van oktober t/m eind eind april. In het najaar is de kans op aanslaan het grootst. Het is dan vaak vochtig en de grond is nog relatief warm waardoor de boom snel nieuwe wortels vormt. Ook vanaf december t/m maart kunt u planten mits het niet vriest.

  Aanplantinstructies kale wortel gewassen

  • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
  • - Zorg voor een mooie rulle grond.
  • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
  • - Bescherm de blote wortels tegen zon en uitdroging. Houdt ze vochtig.
  • - Maak een plantgat die voldoende ruim en diep is om de wortels helemaal te kunnen uitspreiden.
  • - Meng 2 delen van de uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & fruit. Gebruik dit mengsel onderin het plantgat en als aanvulling rondom de wortels.

  Aanplantinstructies potgeteelde gewassen

  • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
  • - Zorg voor een mooie rulle grond.
  • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
  • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 2 delen uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & Fruit en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Groenten & Fruit heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
  • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

  Potgrond en bodemverbeteraar

  Van absoluut belang voor een goede groei is een vruchtbare en humusrijke grond. Onthoud dat de aanplanting het moment bij uitstek is om uw grond voor de toekomst voldoende vruchtbaar te maken.

  Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken DCM Vivimus Groenten & Fruit. Deze bodemverbeteraar zorgt voor een succesvolle aanplant van alle groenten en kruiden in volle grond en is ook zeer geschikt voor een succesvolle aanplant van fruitbomen, ook in de biotuin.

  Deze bodemverbeteraar bevat bovendien extra sporenelementen en zeewierkalk, een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de boom. DCM Vivimus Groenten & Fruit creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting.

  Bodemverbeteraars en meststoffen moeten aan een tuingrond toegevoegd worden. Potgronden zijn een bodem op zich en worden daarom gebruikt als vulling van bloembakken en terraspotten. Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels in bloembakken, dat biedt voldoende voeding voor een succesvolle aanplant. De Batterijen heeft een eigen merk potgrond, de Batterijen Potgrond. Dit is een potgrond wat bestaat uit hoogwaardige grondstoffen en voorziet de planten van een luchtige en goed water-opnemende bodem.

  In serre/kas

  In een serre/kas worden regelmatig dezelfde groenten of fruit geteeld. Dit gebrek aan vruchtafwisseling kan leiden tot bodemmoeheid, grotere ziektegevoeligheid en een verminderde opbrengst. Gebruik daarom DCM Vivimus Groenten & Fruit om de vruchtbaarheid van uw serre-/en kasgrond te herstellen. Dit product heeft hetzelfde effect als een vruchtafwisseling en is daarom het beste bodemverbeteringsmiddel voor de hobbyserre/-kas.

  Lees meerLees minder

  Eerder bekeken door jou

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »