menu

Wisteria frut. 'Amethyst Fall' | Blauwe regen | Klimplanten

Japanse Blauwe regen | Lei klimplant

De Wisteria frut. 'Amethyst Fall' kopen om uw tuin compleet te maken? De Batterijen biedt een groot aanbod met verschillende soorten klimplanten.

17,50 Momenteel niet op voorraad: binnenkort weer verkrijgbaar
Betaalmogelijkheden:idealmistercashpaypal
  • Biologisch duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De Wisteria frutescens 'Amethyst Fall' is ook wel bekend als de Blauwe Regen. Het is een krachtige en snelgroeiende klimplant die winterhard is en niet groenblijvend.

De wisteria is niet zelfhechtend en heeft ondersteuning en begeleiding nodig bij het klimmen. De klimplant kan steun vinden in bijvoorbeeld een schutting, pregola of betongaas.

De bloemen van de Wisteria frutescens 'Amethyst Fall'

Rond mei/juni bloeit de Wisteria frutescens 'Amethyst Fall' rijkelijk met talloze violetblauwe bloemtrossen. De bloemtrossen zijn kort en stevig in tegenstelling tot andere wisteria’s die vaak lange bloemtrossen hebben. In september kan de Blauwe Regen nog een keer lichtjes nabloeien. De bloemen zijn lichtgeurend.

Heb je de Wisteria net geplant? Dan kan het drie tot vier jaar duren voordat hij voor het eerst bloeit.

De standplaats van de Wisteria frutescens 'Amethyst Fall'

De Wisteria frutescens 'Amethyst Fall' staat graag op een plekje in de volle zon of halfschaduw met een zuidelijke of westelijke oriëntatie. Verder houdt deze plant van een goed doorlaatbare grond.

Het aanplanten van de Wisteria frutescens 'Amethyst Fall'

Wij adviseren bij het aanplanten van een Wisteria frutescens 'Amethyst Fall' gebruik te maken van  Batterijen Potgrond. Het is vervolgens belangrijk om de Wisteria twee keer per jaar te voorzien van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. DCM Terrasplanten & Mediterrane Planten is hier uitermate geschikt voor.

De snoei van de Wisteria frutescens 'Amethyst Fall'

Bij gebrek aan snoei kan de wisteria gaan woekeren. Snoei in de februari/maart de zijscheuten weg tot op drie ogen van de hoofdtakken. Hieruit zal de Wisteria nieuwe scheuten aanmaken in het voorjaar waar deze klimplant zijn bloemen op draagt. Laat de hoofdtak zoveel mogelijk met rust. Snoei niet als het vriest.

In juli/augustus na de bloei alle zijtakjes tot op vijf a zes bladeren terugknippen.

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »