Wisteria sinensis 'Prolific' | Blauwe regen | Klimplanten

Chinese blauweregen | Bloesemboom

De Wisteria sinensis 'Prolific' kopen om uw tuin compleet te maken? De Batterijen biedt een groot aanbod met verschillende soorten klimplanten.

Kies hier uw maat:

15,99 Bezorgd binnen 10 werkdagen
Betaalmogelijkheden:idealmistercashpaypal
  • Biologisch duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De Wisteria sinensis ‘Prolific’ is ook wel bekend als de Blauwe Regen. Deze snelgroeiende klimmer is winterhard en niet groenblijvend.

De wisteria is niet zelfhechtend en heeft ondersteuning en begeleiding nodig bij het klimmen. De klimplant kan steun vinden in bijvoorbeeld een schutting, pregola of betongaas.

De bloemen van de Wisteria sinensis ‘Prolific’

Rond april/mei bloeit de wisteria sinensis ‘Prolific’ rijkelijk met talloze lilablauwe bloemen.  Na de bloei kunnen er langwerpige zaadpeulen ontstaan. In september kan de Blauwe Regen nog een keer nabloeien. De bloemen zijn geurend.

Heb je de Wisteria net geplant? Dan kan het drie tot vier jaar duren voordat hij voor het eerst bloeit.

De standplaats van de Wisteria sinensis ‘Prolific’

De wisteria sinensis ‘Prolific’ staat graag op een plekje in de volle zon of halfschaduw met een zuidelijke of westelijke oriëntatie. Verder houdt deze plant van een goed doorlaatbare grond.

Het aanplanten van de Wisteria sinensis ‘Prolific’

Wij adviseren bij het aanplanten van een wisteria sinensis ‘Prolific’ gebruik te maken van Batterijen Potgrond. Het is vervolgens belangrijk om de plant twee keer per jaar te voorzien van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. DCM Terrasplanten & Mediterrane Planten is hier uitermate geschikt voor.

De snoei van de Wisteria sinensis ‘Prolific’

Bij gebrek aan snoei kan de wisteria gaan woekeren. Snoei in de februari/maart de zijscheuten weg tot op drie ogen van de hoofdtakken. Hieruit zal de Wisteria sinensis ‘Prolific’ nieuwe scheuten aanmaken in het voorjaar waar deze klimplant zijn bloemen op draagt. Laat de hoofdtak zoveel mogelijk met rust. Snoei niet als het vriest.

In juli/augustus na de bloei alle zijtakjes tot op vijf a zes bladeren terugknippen.

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »