menu

Categorieën

Filters
  menu

  Prijs

  -

  Vijgenbomen

  Vijgenbomen

  Vijgenboom kopen bij de Batterijen

  Wilt u genieten van de heerlijke vruchten van uw eigen vijgenboom? Bestel dan eenvoudig online een vijgenboom bij de Batterijen. Als fruit- en sierbomenspecialist in de Betuwe bieden we diverse soorten aan van deze boom. Bekijk direct de verschillende mogelijkheden, kies het gewenste ras en plaats uw bestelling. Behoefte aan meer informatie over de vijgenboom? Lees dan verder. Lees meer

  3 Producten
  Sorteer op:
  Ficus carica | Vijgenboom | Container

  Ficus carica | Vijgenboom | Container

  Vijgenboom

  13,75

  Olearia haastii | Vijgenboom

  Olearia haastii | Vijgenboom

  Vijgenboom

  7,50

  Olea europaea | Echte olijvenboom

  Olea europaea | Echte olijvenboom

  Vijgenboom

  55,00

   

  Vijgenboom – Ficus carica

  Vijgenbomen (Ficus carica) kenmerken zich door hun mooie blad en lekkere vruchten. De boom draagt zijn vijgen in de herfst. Van oorsprong komt de vijgenboom uit warmere landen, maar hij gedijt ook heel goed in een meer gematigd klimaat zoals in Nederland.

  Het is echter wel van belang dat de boom een zonnige en beschutte plek krijgt in uw tuin. Daarnaast doet hij het best op arme grond. Geef hem daarom ook niet te veel water en voedingsstoffen. Een natte grond kan zelfs schadelijk zijn voor de boom. Verder heeft hij niet veel onderhoud nodig. U kunt hem zowel in een pot als in de volle grond zetten.

   

  Diverse soorten vijgenbomen

  Ook van de vijgenboom vindt u bij de Batterijen verschillende soorten. Neem bijvoorbeeld de Ficus carica 'Brown Turkey'. Deze boom draagt veel vruchten in september tot oktober. De vijgen zijn middelgroot en blauw-rood van kleur. Bent u op zoek naar een soort die goed winterhard is? Kies dan voor de Ficus carica 'Rouge de Bourdeaux'. Heeft u jonge vijgenplanten? Dan is het wel van belang dat u ze beschermd tegen de vorst. Ook wanneer het een winterharde vijgensoort betreft. Wanneer de boom ouder is, is hij beter bestand tegen vrieskou.

   

  Bestel uw boom

  Lees meer over de kenmerken van de verschillende soorten en ontdek welke boom aansluit bij uw wensen. Plaats vervolgens een bestelling. Wij zorgen voor een snelle verzending.

  Heeft u behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden? Of heeft u tips nodig voor het onderhoud van uw boom? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar [email protected]. Tevens kunt u een bericht achterlaten via het online contactformulier. Wij helpen u dan graag verder.

  Lees meer…Lees minder
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking