menu

Categorieën

Filters
    menu

    Limited Edition

    Ribes u.-c. 'Hinnonmaki Grün' | Kruisbes | Kleinfruit

    Kruisbesstruik

    Ribes u.-c. 'Hinnonmaki GrÌ?n' / Kruisbes

    Kies hier uw maat:

    7,25 Bezorgd binnen 7 werkdagen Kleinpakket GLS: €9,95
    Betaalmogelijkheden:idealmistercashpaypalklarnapaylater
    • Biologisch duurzaam gekweekt
    • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
    • Persoonlijk advies door onze specialisten
    • Persoonlijk advies door onze specialisten

    Productomschrijving

    De kruisbessen van de Ribes uva-crispa'Hinnonmaki Grün'

    De Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Grün' is een groene kruisbes. De productiviteit is goed en erg rijk. De vruchten zijn middelgroot van formaat en zoetzuur van smaak.

    De bessen van de ribes uva-crispa ‘Hinnonmaki Grün' zijn geschikt voor het maken van jam, gelei en confituur, maar zijn ook te vers te gebruiken in desserts of gebak.

    De 'Hinnonmaki Grün' is weinig gevoelig voor meeldauw.

    Bloeitijd en oogsttijd

    De kruisbes bloeit rond april met kleine onopvallende bloemetjes. Rond juli/augustus zijn de bessen rijp.

    Standplaats

    Kruisbessen bessen staan bij voorkeur in de zon of halfschaduw op een beschutte plaats uit de wind. Een zonnige plek bevordert de bessenoogst en de smaak van de vruchten. De ‘Hinnonmaki Grün' groeit goed op alle goed doorlaatbare en humusrijke bodemsoorten.

    Wij adviseren bij het aanplanten van de kruisbes gebruik te maken van DCM Vivimus Groenten en Fruit. Het is vervolgens belangrijk om de planten jaarlijks van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. DCM Meststof Bessen is hier uitermate geschikt voor.

    De plantafstand voor deze kruisbes is 75 cm.

    Snoeien

    Voor een hoge en frequente opbrengst moet de kruisbes elk jaar in februari/maart gesnoeid worden wanneer het niet vriest. De zwakkere takken moeten worden verwijderd om plaats voor nieuwe takken te maken. Oude takken herkent men vooral aan het donkere hout. Normaal gesproken zijn dit takken die ouder zijn dan 5 jaar. Ongeveer 10 krachtige takken per struik kunnen blijven staan.

    Aanplantinstructies

    Kleinfruit met kale wortel kunt u aanplanten van oktober t/m eind eind april. In het najaar is de kans op aanslaan het grootst. Het is dan vaak vochtig en de grond is nog relatief warm waardoor de boom snel nieuwe wortels vormt. Ook vanaf december t/m maart kunt u planten mits het niet vriest.

    Aanplantinstructies kale wortel gewassen

    • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
    • - Zorg voor een mooie rulle grond.
    • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
    • - Bescherm de blote wortels tegen zon en uitdroging. Houdt ze vochtig.
    • - Maak een plantgat die voldoende ruim en diep is om de wortels helemaal te kunnen uitspreiden.
    • - Meng 2 delen van de uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & fruit. Gebruik dit mengsel onderin het plantgat en als aanvulling rondom de wortels.

    Aanplantinstructies potgeteelde gewassen

    • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
    • - Zorg voor een mooie rulle grond.
    • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
    • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 2 delen uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & Fruit en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Groenten & Fruit heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
    • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

    Potgrond en bodemverbeteraar

    Van absoluut belang voor een goede groei is een vruchtbare en humusrijke grond. Onthoud dat de aanplanting het moment bij uitstek is om uw grond voor de toekomst voldoende vruchtbaar te maken.

    Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken DCM Vivimus Groenten & Fruit. Deze bodemverbeteraar zorgt voor een succesvolle aanplant van alle groenten en kruiden in volle grond en is ook zeer geschikt voor een succesvolle aanplant van fruitbomen, ook in de biotuin.

    Deze bodemverbeteraar bevat bovendien extra sporenelementen en zeewierkalk, een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de boom. DCM Vivimus Groenten & Fruit creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting.

    Bodemverbeteraars en meststoffen moeten aan een tuingrond toegevoegd worden. Potgronden zijn een bodem op zich en worden daarom gebruikt als vulling van bloembakken en terraspotten. Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels in bloembakken, dat biedt voldoende voeding voor een succesvolle aanplant. De Batterijen heeft een eigen merk potgrond, de Batterijen Potgrond. Dit is een potgrond wat bestaat uit hoogwaardige grondstoffen en voorziet de planten van een luchtige en goed water-opnemende bodem.

    In serre/kas

    In een serre/kas worden regelmatig dezelfde groenten of fruit geteeld. Dit gebrek aan vruchtafwisseling kan leiden tot bodemmoeheid, grotere ziektegevoeligheid en een verminderde opbrengst. Gebruik daarom DCM Vivimus Groenten & Fruit om de vruchtbaarheid van uw serre-/en kasgrond te herstellen. Dit product heeft hetzelfde effect als een vruchtafwisseling en is daarom het beste bodemverbeteringsmiddel voor de hobbyserre/-kas.

    Lees meerLees minder

    Eerder bekeken door jou

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »