menu

Boomkwekerij

De ambacht van de boomkwekerij

Kweken is een ambacht. Met een enthousiast team vakmensen worden onze bomen op de boomkwekerij dagelijks met liefde verzorgd, gesnoeid, gerooid en verplant. Wij zijn zuinig op dit ambacht en vinden het belangrijk dat dit blijft bestaan.

Boomkwekerij de Batterijen heeft circa 40 hectare aan kwekerij. We zijn één van Nederlands’ grootste boomkwekerijen gespecialiseerd in duurzaam gekweekte fruitbomen.

De fruitbomen worden op de ouderwetse ambachtelijk wijze geoculeerd, gechipt en geënt. Het totale teeltproces van onderstam tot verkoopbare boom wordt door ons met zorg en aandacht begeleid.

Voor een indruk hoe dit in zijn werk gaat, kunt u hieronder het filmpje bekijken.

 


Assortiment

Op zoek naar een duurzame en goede boomkwekerij? Onze boomkwekerij biedt een hoogwaardig- en compleet assortiment voor o.a. tuinarchitecten, hoveniers, voedselbossen, gemeentes en particuliere tuinbezitters.

Onze boomkwekerij is gespecialiseerd in het kweken van inheemse appel-, peren-, pruimen- en kersenbomen en zachtfruit. Naast de moderne fruitrassen kweken we veel oud-hollandse fruitbomen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Brabantse Bellefleur, Karmijn de Sonnaville, Ingrid Marie, Kleipeer, Meikers en Eldense Blauwe.

Voor niet-inheemse fruitbomen zoals perzik-, nectarine-, amandel-, dadel- en vijgenbomen kunt u ook bij onze boomkwekerij terecht.

 

Wilt u niet jaren wachten op sfeer en resultaat in uw tuin, bos, boomgaard of park? Dan vindt u op onze boomkwekerij een ruim sortiment aan oudere (lei)fruitbomen en meerstammige solitairen.

Het assortiment fruitbomen, laanbomen en sierbomen is eenvoudig via onze webshop te bekijken. Bekijkt u het assortiment liever met uw eigen ogen? U bent van harte welkom op onze boomkwekerij aan de Bonegraafseweg 68 in Ochten.

Appel, pruim, peer, kers


Biologisch containerveld

In 2019 hebben wij onze boomkwekerij uitgebreid met een biologisch containerveld. De containerteelt is een concept waarin de bomen optimaal voorzien worden van hun behoeften. Door middel van een computergestuurd watersysteem worden de bomen voorzien van de juiste hoeveelheid water. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat er minder water verspild wordt doordat de bomen enkel naar behoefte water krijgen.

Duurzaam en milieubewust telen van (fruit)bomen is al jaren een belangrijk doel binnen onze bedrijfsvoering. We zijn sinds 2014 SKAL gecertificeerd en telen de bomen op ons pottenveld volledig biologisch.

We gebruiken bijvoorbeeld een organische afdekmiddel voor potten en containers om de groei van algen en onkruiden tegen te gaan. Daarnaast zaaien we ieder jaar een mengsel eenjarige bloemen, om plaats te bieden aan natuurlijke vijanden tegen ziektes en plagen en om de bodem rijk aan leven te houden.

 

Het grote voordeel van containergeteelde bomen is dat de boom het hele jaar door geleverd kan worden, ook in de zomer.

Pottenveld


Boomkwekerij certificeringen

Bij Boomkwekerij en Groencentrum de Batterijen is duurzaam en milieubewust telen van (fruit)bomen is al jaren een belangrijk doel binnen onze visie en bedrijfsvoering.

On The Way To Planet Proof

Onze Boomkwekerij is sinds 2010 On The Way To Planet Proof gecertificeerd. Dit is een onafhankelijk keurmerk dat laat zien dat voedings- en sierteeltproducten duurzamer zijn geproduceerd.

Wilt u meer weten over de certificeringen en de maatregelen die wij treffen om duurzaam en milieubewust te telen? Bekijk dan onze duurzaamheidspagina.Levering

Wij zijn als boomkwekerij gespecialiseerd in de levering aan o.a. tuinarchitecten, hoveniers, voedselbossen, gemeentes en particuliere tuinbezitters. Wij nodigen u dan ook graag uit voor een vrijblijvende rondleiding op onze prachtige boomkwekerij. Wilt u vervolgens uw bomen graag op locatie bezorgd hebben? Informeer vrijblijvend naar onze bezorgmogelijkheden.

Werken in de boomkwekerij?

Kweken is een ambacht. Dat weten wij als boomkwekerij als geen ander. We zijn zuinig op dit ambacht. M

aar we gebruiken ook graag nieuwe kennis en zoeken naar innovatie op onze boomkwekerij. We zoeken daarom nieuwe vakmannen of vakvrouwen. Bent u benieuwd naar onze vacatures? Klik hier.

Werken bij boomkwekerij


Meer weten over onze boomkwekerij?

Wilt u meer weten over Boomkwekerij en Groencentrum de Batterijen? Of bent u benieuwd naar de vakmensen in ons team? Klik hier.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking