Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!
menu
Filter

Bloeitijd

Bladkleur

Vrucht

Prijs

-

Vijgenboom

De vijgenboom (Ficus carica) heeft een heerlijke vrucht en bloeit vanaf juli t/m september. Een vijg groeit het beste in de zon bij een muur, schutting of heg. De vijgenboom, of Ficus carica, is een prachtige mediterrane boom die familie is van de moerbei. Deze boom doet het uitstekend in het Nederlandse klimaat. Een volwassen Ficus carica verdraagt temperaturen tot ongeveer -15 °C.

Lees meer

6 Producten
Sorteer op:
Ficus Carica | Vijgenboom halfstam

Ficus Carica | Vijgenboom halfstam

64,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Ficus carica | Vijgenboom | Meerstammig

Ficus carica | Vijgenboom | Meerstammig

99,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Ficus carica Panachee | Vijgenstruik 'Panachee'

Ficus carica Panachee | Vijgenstruik 'Panachee'

54,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Ficus carica | Vijgenstruik

Ficus carica | Vijgenstruik

54,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Ficus car. 'Bornholms Diamant' | Vijgenstruik

Ficus car. 'Bornholms Diamant' | Vijgenstruik

54,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Ficus carica | Vijgenboom hoogstam

Ficus carica | Vijgenboom hoogstam

69,95

Tijdelijk uitverkocht!

 

Standplaats van een vijgenboom

De standplaats van de vijgenboom (Ficus carica) is belangrijk voor de groei van deze mediterrane boom. De vijgenboom kan namelijk niet goed tegen wind, dus moet op een beschutte plek staan. Daarnaast groeit de boom het beste op een zonnige plek, zodat de vijgen goed kunnen rijpen. De Ficus carica is eenvoudig te onderhouden en geschikt voor een kleine tuin. Het is ideaal om de vijgenboom tegen een muur of bij een schuurtje te plaatsen zodat de boom beschut staat.

 

Zelf vijgen vruchten kweken

Met de Ficus carica kun je zelfs in Nederland je eigen heerlijke vijgen kweken. In de winter komen er vaak al vruchten aan de vijgenboom. Als deze vruchten de winter niet overleven, komen er in het voorjaar meestal nieuwe knoppen aan de boom. De vruchten kunnen de hele zomer groeien in de zon en zijn in het najaar rijp voor de oogst. Per ras verschillend zijn de vijgen rijp. In augustus of september zijn ze vaak rijp. De vijg scheurt soms ietwat los en dat is een teken dat de vijg rijp is. Eigenlijk kun je de vijg dan het beste meteen opeten.

 

Vijgenboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Een vijgenboom kopen bij bomenbezorgd.nl zorgt voor 100% tevredenheid. Bij De Batterijen koop je vijgenbomen van topkwaliteit! Onze groenspecialisten bezorgen de bomen zelf bij je aan huis, zodat je bent verzekerd van het beste transport: dat is de bezorgservice van De Batterijen. Onze bezorgservice is gratis bij bestellingen vanaf € 95,-.

 

Diverse soorten vijgenbomen

Bij De Batterijen heb je de keuze uit verschillende vijgenbomen. Onze normale vijgenboom, de Ficus carica, is te koop in verschillende groottes. Daarnaast verkopen we ook een vijgenstruik, een meerstammige vijgenboom, de vijgenboom ‘Panachee’ en de vijgenstruik ‘Bornholms diamant’.

 

Vijgenboom ‘Panachee’

De vijgenboom ‘Panachee’ wordt in het Nederlands ook wel Tijgervijg genoemd. Hij heeft deze naam te danken aan zijn gestreepte vruchten. Deze vijgenboom is minder winterhard dan de standaard vijg. De Panachee is een zoete vijg die vroeg rijp is in augustus. Deze vijgenboom hoef je alleen maar bij te snoeien in het voorjaar.

 

Vijgenstruik ‘Bornholms diamant’

De vijgenstruik ‘Bornholms diamant’ is afkomstig uit Scandinavië en is uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat. De vruchten rijpen daarom iets beter dan de zuidelijke vijgenbomen, maar zijn iets minder sappig. Deze vijg is eigenlijk het beste voor ons klimaat om te groeien en te rijpen. De Bornholms diamant heeft mooi klassiek vijgenblad.

 

Verzorging van de vijgenboom

De Ficus carica staat het beste op een wat drogere plaats. Natte voeten krijgt de vijgenboom niet graag omdat het een mediterrane boom is. Het is zeker wel nodig om de Ficus carica water te geven. Een vijgenboom snoei je alleen als de vorm eruit is. De vorm is er meestal uit als de Ficus hard heeft gegroeid waardoor er wat snoei nodig is om een mooie compacte vijg te behouden. Hard groeien doet de vijgenboom zowel in de volle grond als in een pot. In de volle grond heeft de vijg minder water nodig als de boom is geworteld dan in een pot. Potgrond droogt er snel uit en het is raadzaam om hier goed om te letten. 

 

Oorsprong van de vijgenboom

De vijgenboom komt oorspronkelijk uit het westen van Azië. De eetbare vruchten maken de vijgenboom zo populair als dat die is. Het is niet voor niets dat de Ficus carica tegenwoordig algemeen bekend is in Zuid-Europa. In ons klimaat word de vijg ook steeds populairder, dit komt doordat het klimaat het toelaat met zachte winters. In Zuidoost-Europa en Noord-Afrika worden veel vijgen gekweekt om te consumeren. Denk hierbij aan landen als Turkije, Albanië, Egypte en Marokko. Al met al is een vijgenboom niet alleen mooi, maar komen er ook overheerlijke vruchten aan!

Lees meer…Lees minder
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking