Onze webshop is gewoon geopend voor bestellingen! | Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!
menu
Filter

Bloemkleur

Bloeitijd

Bladkleur

Vrucht

Zelfbestuivend

Prijs

-

Oude fruitbomen

Ben je op zoek naar een fruitboom in je tuin maar wil je niet 20 jaar wachten tot de boom een mooi formaat heeft? Dan zijn de oude fruitbomen een goede oplossing! De oude fruitbomen vallen op vanwege hun grillige en karaktervolle vorm en valt in het voorjaar erg op door de prachtige witte bloesem. De bomen zijn winterhard en geschikt voor in elke tuin.

Lees meer

4 Producten
Sorteer op:
‘Pyrus c. 'Conference' | Oude perenboom

‘Pyrus c. 'Conference' | Oude perenboom

99,95

Tijdelijk uitverkocht!
Olea europaea | Oude olijfboom

Olea europaea | Oude olijfboom

329,95

Tijdelijk uitverkocht!
‘Malus domestica 'Elstar' | Oude appelboom

‘Malus domestica 'Elstar' | Oude appelboom

319,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Olea europaea | Olijfboom bonsai

Olea europaea | Olijfboom bonsai

449,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
 

 

Oude perenboom (Pyrus communis)

De oude perenboom ‘Conference” is samen met de Doyenne du Comice een van de bekendste vruchtperen van Nederland. De oude perenbomen van De Batterijen zijn minstens 15 tot 20 jaar oud en komen direct bij de fruitteler vandaan. De boom heeft een grillige en karaktervolle vorm en valt in het voorjaar erg op door de prachtige, witte bloesem die later de peren vormen. De bomen zijn winterhard en geschikt voor in elke tuin! 

 

Oude perenboom snoeien

De oude perenboom kan het best gesnoeid worden in de maand oktober of november. Het is belangrijk dat de boom evenredig wordt gesnoeid.

Snoei de boom nooit met vorst! Doordat het vriest, wordt de snoeiwonde slecht afgesloten. Deze slecht afgesloten snoeiwonde vormt in het voorjaar een gemakkelijke ingangspoort voor schadelijke bacteriën en schimmels.

 

Oude perenboom water geven

Als je de perenboom gaat planten is het belangrijk dat je flink water geeft. Om te voorkomen dat de grond uitdroogt, helpt het om een dag na het water geven rondom de boom het zand los te schoffelen (doe dit ook een dag na een hevige regenbui). Vast gesloten grond rondom de fruitboom droogt namelijk meer uit dan losgemaakte grond.

Wanneer het droog weer is, zorg dan dat de boom in de weken na het planten ook voldoende water krijgt!

 

Oude appelboom (Malus domestica 'Elstar')

De oude appelboom Malus domestica 'Elstar' is één van de bekendste appelsoorten van Nederland. De oude appelbomen van De Batterijen zijn 15 tot 20 jaar oud en komen direct bij de fruitteler vandaan. De boom heeft een grillige en karaktervolle vorm en valt in het voorjaar erg op door de prachtige, wit-roze bloesem die later de appels vormen. De bomen zijn winterhard en geschikt voor in elke tuin.

 

Oude appelboom snoeien

Een oude appelboom (Malus domestica 'Elstar') kun je het beste in februari of maart snoeien, vlak voordat de groei op gang komt. Wonden groeien dan namelijk het snelst dicht, waardoor het risico op infecties het kleinst is. Belangrijk is om de boom alleen niet te snoeien wanneer er vorst voorspelt wordt. Eventueel zou je de wonden kunnen insmeren met wondbalsem.

Voor de snoei van de oude appelboom kun je er het beste voor zorgen dat je deze evenredig snoeit. Anders dan bij een jonge appelboom, is de boom al gevormd. Pak uiteraard als eerst de gebroken, zieke of dode takken aan van de boom.

 

Oude appelboom water geven

Na het aanplanten is het belangrijk om de Malus domestica 'Elstar' voldoende water te geven, zeker in de groeiperiode. Een Malus domestica ‘Elstar’ heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen, totdat het blad valt in de herfst. Dit is doorgaans vanaf maart tot aan oktober.

De aangeplante oude appelboom heeft net zolang water nodig totdat de nieuwe wortels zichzelf kunnen voorzien van water. Dit is het geval wanneer de wortels zich ruimschoots bevinden buiten het gegraven plantgat. Het duurt doorgaans minimaal twee groeiseizoenen voordat dit het geval is.

In de periode van het uitlopen maart/ april tot aan de langste dag van het jaar, heeft de oude appelboom het meeste water nodig.

De exacte hoeveelheid water is lastig te zeggen, wel kunnen wij een grove schatting geven. Belangrijk is om op eigen gevoel de boom water te geven en er zeker niet voor te zorgen dat de boom te nat staat. Hierdoor kan de boom namelijk verzuipen en kan de oude appelboom uiteindelijk dood gaan.

Ons advies zou zijn om in het groeiseizoen van maart tot oktober, bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celsius, 3 tot 10 liter water aan de houden per dag.

 

Lees meer…Lees minder
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking