I.v.m. voorjaarsdrukte kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
menu

‘Pyrus c. 'Conference' | Oude perenboom

De oude perenboom 'Conference' is een perenboom met heerlijke vruchten. De peren zijnzoet van smaak en hebben een geel / groene kleur.

Kies hier uw maat:

+-+Aanplantpakket grote bomen (+ 42,95)

+-+Aanplantservice oude fruitbomen (+ 79,95)

99,95Tijdelijk uitverkocht!
Betaalmogelijkheden:
 • Duurzaam gekweekt
 • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
 • Persoonlijk advies door onze specialisten
 • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De peren van de oude perenboom ‘Conference’

De oude perenboom conference is een perenboom waar u letterlijk de vruchten van kunt plukken. Deze handperen zijn heerlijk zoet van smaak. Ook hebben de peren van de oude perenboom ‘Conference’ een geel / groene kleur. 

Wij raden aan om de peer in september te plukken. De pluktijd van de oude perenboom ‘Conference’ is namelijk in september. De conference is samen met de Gieser Wildeman een van de bekendste vrucht peren in Nederland.

Bestuiving van de oude perenboom ‘Conference’

De oude perenboom ‘Conference’ is een zelfbestuiver. Dit betekent dat de oude perenboom ‘Conference’ geen bestuiver nodig heeft om vruchten te krijgen. 

Staat de oude perenboom ‘Conference’ wel naast een ander ras? Dan vindt er meestal kruisbestuiving plaats, door de kruisbestuiving en zelfbestuiving komen er nog meer vruchten aan de oude perenboom ‘Conference’.

De oude perenboom ‘Conference’ kan door veel soorten worden bestuift. Dit kunt u zien via de bestuivingslijst.

Bloeitijd en rijptijd van de oude perenboom ‘Conference’

In april krijgt de oude perenboom ‘Conference’ witte bloemen die zorgen voor een gezellige sfeer in de tuin. Na de bloemen komen in september de peren aan de oude perenboom ‘Conference’ te hangen. 

Standplaats van de oude perenboom ‘Conference’

De oude perenboom ‘Conference’ houdt erg van een zonnig plekje. Zorg dat de oude perenboom ‘Conference’ ingegraven wordt in een gat dat 25 procent groter is dan de pot of kluit. Geef na het ingraven van de oude perenboom ‘Conference’ genoeg water zodat hij goed kan beginnen met groeien.

U kunt bij het kopen van de oude perenboom ‘Conference’ ook kiezen voor ons aanplantpakket. In het aanplantpakket zit alles wat u nodig heeft voor een professionele aanplanting. Er zitten benodigdheden in zoals Pokon potgrond, boompalen, boombanden en spijkers. De Pokon potgrond zorgt ervoor dat de oude perenboom ‘Conference’ alle voedingsstoffen binnen krijgt.

Liever niet zelf aanplanten? Dat kunnen wij voor u doen door middel van onze aanplantservice. Onze aanplantservice komt binnen tien werkdagen de oude perenboom ‘Conference’ bezorgen en aanplanten. Het enige wat u hoeft te doen is een plek kiezen en zorgen dat de plek vrij is van puin en wortelresten.

Aanplantinstructies

Fruitbomen met kale wortel kunt u aanplanten van oktober t/m eind april. In het najaar is de kans op aanslaan het grootst. Het is dan vaak vochtig en de grond is nog relatief warm waardoor de boom snel nieuwe wortels vormt. Ook vanaf december t/m maart kunt u planten mits het niet vriest.

Voorbereiding en plantinstructies

 • - Verwijder gras en/of andere begroeiing ca. 75X75cm rondom het gewenste plantgat.
 • - Graaf een gat van ca 0,5 meter diep, maak de bodem van het gat steekdiep los en zorg dat de wortels ruim in het gat passen.
 • - Indien er boompalen gebruikt worden moeten deze nu geplaatst worden, voordat de boom in het gat geplaatst wordt. **
 • - Strooi een laag DCM Vivimus* Groenten & Fruit in het plantgat
 • - Bevochtig de wortels en plaats de kant van de boom waaraan de minst ontwikkelde takken zitten op het zuiden en vul het plantgat aan met grond totdat de wortels zijn bedekt.
 • - Plaats de boom in het plantgat en beweeg de boom tijdens het planten wat heen en weer zodat de grond goed aansluit bij de wortels
 • - Druk de grond licht aan en doe er een emmer water bij zodra het plantgrond 2/3 gevuld is
 • - Zet de boom zo hoog mogelijk vast aan de boompaal, zo’n 10 a 30 cm onder de bovenkant van de paal.
 • - Plant de boom nooit dieper dan ze bij de kwekerij gestaan hebben.

Aanplanten met kluit

Bij bomen met kluit zitten de wortels nog in de aarde. De kluit is volledig ingepakt in jute of acryl en bij grote bomen wordt vaak ook ijzerdraad of een metalen net gebruikt. De kluit met jute of acryl kun je zo in de grond plaatsen. Het ijzerdraad of metaal mag niet verwijderd worden, enkel de bovenkant moet losgeknipt worden wanneer de kluit in de grond is geplaatst.

*Bodemverbeteraar

DCM Vivimus Groenten & Fruit zorgt voor een succesvolle aanplant van alle groenten en kruiden in volle grond en is ook zeer geschikt voor een succesvolle aanplant van fruitbomen, ook in de biotuin. Deze bodemverbeteraar bevat bovendien extra sporenelementen en zeewierkalk, een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de boom. DCM Vivimus Groenten & Fruit creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting.

In de DCM bodemverbeteraars is de bacterie bacillus opgenomen. De voordelen hiervan:

 • - Creëert de ideale bodemomstandigheden: zowel fysisch als biologisch
 • - Zorgt voor een snelle kolonisatie van de rhizosfeer
 • - Maakt bodemfosfor vrij en opneembaar voor plantenwortels
 • - Zorgt voor een optimale gezondheidstoestand van planten en wortels
 • - Voor sterkere planten met betere groei en kwaliteit
 • - Meerwaarde voor talrijke gewassen bewezen in wetenschappelijk onderzoek

**Boompalen

Indien er gebruik wordt gemaakt van boompalen moeten deze in de grond geplaatst worden voordat de boom geplant wordt. De boompalen moeten aan de zuidwesten zijde van de boom geplaatst worden op ca. 20 cm van het hart van het gat. Het is belangrijk dat de boompaal aan de juiste zijde van de boom wordt geplaatst zodat de boom bij de meest voorkomende windrichting in de boomband gaat hangen, dit voorkomt uiteindelijk dat de boom langs de paal schuurt.

Voor het aantal te gebruiken boompalen geldt de volgende vuistregel: 1 paal voor wortelgoed, 2 palen voor kluitgoed en leibomen, 3 palen voor grote maten kluitgoed. Boompalen zijn minimaal twee groeiseizoenen nodig, afhankelijk van het soort boom en het formaat.

Om de boom aan de boompaal te bevestigen heeft u boomband nodig. Deze boomband zorgt ervoor dat de boom netjes recht langs de boompaal groeit. U kunt kiezen tussen jute of rubber boombanden. De rubber boomband is geschikt voor zwaardere toepassingen. De jute boomband bestaat uit 100% gerecycled krachtig geweven jute. De jute boomband is biologisch afbreekbaar en blijft doorgaans twee groeiseizoenen aan de boom. Na drie jaar begint het jute te verteren en breekt de natuur het materiaal vanzelf af, waardoor u de boombanden in principe niet zelf hoeft te verwijderen.

Bestuiving bij fruitbomen

Bestuiving is het overbrengen van stuifmeel van stamper naar stamper. Deze bestuiving gebeurd bij fruitbomen door de wind, maar het belangrijkste deel gebeurd door insecten, waaronder bijen. Bij het zoeken naar nectar bezoeken ze vele bloemen en verspreiden zo stuifmeel.

Om veel vruchten aan een fruitboom te krijgen moeten veel bloemen bestoven worden. Sommige soorten bestuiven zichzelf en hebben geen bloeiende buurman nodig. Toch geven ook zelfbestuivers meer vruchten als ze door andere bomen worden bestoven.

Sierappels zijn ook zeer goede bestuivers. Ze geven gedurende een lange periode heel veel bloemen. Hierdoor kunnen ze gedurende lange tijd stuifmeel leveren voor de bevruchting van appelbomen.

Om het gemakkelijk te maken, kunt u hier een bestuivingslijst vinden. Hierin kunt u zien welke soorten zelfbestuivers er zijn en welke soorten elkaar bestuiven.

Lees meerLees minder

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking