menu
Filter

Volwassen hoogte

Vrucht

Zelfbestuivend

Prijs

-

Walnotenbomen

Een walnotenboom (Juglans) uit eigen kwekerij voor scherpe prijzen: bij De Batterijen vind je walnotenbomen van 150 tot 700 cm hoog met een stamomtrek van 1 tot maar liefst 25 cm. Met name de ‘Buccaneer’ en ‘Broadview’ walnotenbomen zijn zeer populair. Je krijgt je walnotenboom binnen 5 werkdagen in je tuin geleverd.

Lees meer

9 Producten
Sorteer op:
Juglans regia 'Buccaneer' | Walnotenboom

Juglans regia 'Buccaneer' | Walnotenboom

42,50

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Juglans regia 'Lange van Lod' | Walnotenboom

Juglans regia 'Lange van Lod' | Walnotenboom

179,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Juglans regia 'Broadview' | Walnotenboom

Juglans regia 'Broadview' | Walnotenboom

42,50

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Juglans regia | Walnotenboom

Juglans regia | Walnotenboom

72,50

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Juglans regia 'Bella Maria' | Walnotenboom

Juglans regia 'Bella Maria' | Walnotenboom

69,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Juglans regia 'Purpurea' | Walnotenboom

Juglans regia 'Purpurea' | Walnotenboom

69,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Juglans nigra | Zwarte walnotenboom

Juglans nigra | Zwarte walnotenboom

199,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Juglans regia 'Coenen' | Walnotenboom

Juglans regia 'Coenen' | Walnotenboom

64,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Juglans regia 'Rote Donaunuss' | Walnotenboom

Juglans regia 'Rote Donaunuss' | Walnotenboom

69,95

Tijdelijk uitverkocht!

 

Walnotenbomen kopen

Wil je een walnotenboom kopen en gratis in de tuin bezorgd krijgen? Dat kan bij De Batterijen! Bij ons kun je kiezen uit maar liefst 9 soorten walnotenbomen. De Latijnse naam van de walnotenbomen is de Juglans. De walnotenbomen variëren onder andere in maximale stamhoogte en stamomtrek. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen:

 

 • De walnotenbomen 'Buccanneer’ en ‘Broadview’ geven meer vruchten en geven op een jongere leeftijd al vruchten.
 • De Juglans regia groeit sneller dan de andere walnootbomen en kan geleverd worden met een totaalhoogte van maar liefst 5 tot 7 meter, een grote boom dus!
 • De Juglans nigra krijgt op latere leeftijd een prachtige, zwarte stam.
 • De walnotenboom ‘Bella Maria’ geeft grotere vruchten die heerlijk smaken.
 • De walnotenboom ‘Lange van Lod’ geeft zeer grote walnoten die tot wel 8 cm lang kunnen worden.
 • De Juglans regia 'Purpurea' heeft in het voorjaar bladeren in de kleur rood-violet en later kleuren de bladeren donkerrood.

 

Veredelde en niet veredelde Juglans

We hebben veredelde walnotenbomen en niet veredelde walnotenbomen. Veredelde walnotenbomen zijn bomen die geënt zijn en een bepaald ras vormen. Deze veredelde walnotenbomen dragen over het algemeen eerder vruchten dan niet veredelde walnotenbomen. Doorgaans dragen gewone walnotenbomen na minimaal 8 levensjaren vrucht. Veredelde walnotenbomen daarentegen kunnen binnen 3 levensjaren al vrucht dragen.

Veredelde walnotenbomen zijn bijzondere walnotenbomen die over het algemeen weinig gekweekt worden en dus erg uniek en zeldzaam zijn. We hebben de volgende veredelde en niet veredelde okkernootbomen in ons assortiment.

 

Veredelde walnotenbomen: 

 • Walnotenboom ‘Bella Maria’ (Juglans regia ‘Bella Maria’)
 • Walnotenboom ‘Lange van Lod’ (Juglans regia ‘Lange van Lod’) 
 • Walnotenboom ‘Broadview’ (Juglans regia ‘Broadview’) 
 • Walnotenboom ‘Buccaneer’ (Juglans regia ‘Buccanneer’) 
 • Walnotenboom ‘Coenen’ (Juglans regia ‘Coenen’) 
 • Walnotenboom met roodvruchtvlees (Juglans regia ‘Rote Donaunuss’)
 • Roodbladige walnotenboom (Juglans regia ‘Purperea’) 

 

Niet veredelde walnotenbomen:

 • Gewone walnotenboom
 • Zwarte walnotenboom

 

Veredelde walnotenbomen groeien minder hard dan niet veredelde walnotenbomen zoals de gewone of zwarte walnotenboom. Daarom adviseren wij bij aanschaf van een walnotenboom het volgende: gewone walnotenbomen en zwarte walnotenbomen zijn alleen geschikt voor in een middelgrote tot grote tuin.

Veredelde walnotenbomen groeien minder hard en zijn daarom ook geschikt voor in een kleine tuin. De kleinste walnotenboom die je kunt aanschaffen begint bij 50 tot 80 centimeter totaalhoogte. De grootste walnotenboom die je kun aanschaffen is er een met een totaalhoogte van 500 tot 700 centimeter. 

 

Aanplanten van een walnotenboom

Wanneer je een walnotenboom wilt aanplanten is het belangrijk om aan de volgende dingen te denken:

 

 • Standplaats: waar komt de walnotenboom te staan? Komt hij in een kleine tuin of juist in een grote tuin waar de boom de ruimte heeft om te groeien? Op basis van de standplaats kun je vaak de juiste walnotenboom kiezen. Daarnaast is het belangrijk dat een walnotenboom op zijn nieuwe standplaats voldoende zonlicht krijgt. Ook mag de grond niet te nat zijn voor een walnotenboom. De grond moet goed waterdoorlatend zijn.
 • Grondsoort: walnotenbomen groeien het beste op löss, lichte klei, zavel of zandgrond. Belangrijk is dat de grond vol met mineralen en voedingsstoffen zit. Een grondverbeteraar toevoegen tijdens het aanplanten van een walnotenboom is altijd raadzaam. We adviseren om Pokon potgrond te gebruiken bij het aanplanten van een walnotenboom.
 • Plaatsing van de boom: zorg dat een walnotenboom nooit te diep wordt aangeplant. De bovenkant van de kluit/pot moet gelijk of net iets boven het maaiveld zitten. Walnotenbomen zijn erg kwetsbaar wanneer deze te diep geplant zijn. Verder is het belangrijk om een walnotenboom te verstevigen met boompalen en boomband. Tot slot is het belangrijk om een walnotenboom water te geven nadat hij aangeplant is. Vooral in het groeiseizoen, zodat de boom zich snel kan verankeren en niet uitdroogt.

 

We adviseren om het aanplantpakket bij te bestellen. In dit pakket zitten aanplantgrond met de juiste voedingsstoffen, boompalen en een boomband. Het aanplantpakket helpt om de walnotenboom goed aan te planten. Wil je de boom liever door ons laten aanplanten? Dat kan ook! Vink tijdens het bestelproces de aanplantservice en het aanplantpakket aan.

 

Het verzorgen van een walnotenboom

Jonge walnotenbomen hebben regelmatig water nodig. In de droge periodes is het belangrijk om de boom een handje te helpen met watergeven. Een volwassen walnotenboom is redelijk droogtebestendig. Desondanks adviseren we om een volwassen walnotenboom ook wat extra water te geven in droge periodes.

 

Walnotenboom snoeien

Bij het onderhouden van een gezonde en sterke walnotenboom, is de walnotenboom snoeien een belangrijk onderdeel. De beste periode om een walnotenboom te snoeien is in oktober of november. Ons advies is om jaarlijks of tweejaarlijks de boom een klein beetje bij te snoeien zodat de boom gezond blijft en geen grote snoeibeurten hoeft te doorstaan.

Gebruik scherpe en schone snoeischaren, takkenscharen of een zaag, afhankelijk van de dikte van de takken. Start met het verwijderen van alle dode, beschadigde of zieke takken. Snoei de takken zodat de boom een open, zonlicht doorlatende vorm krijgt. Verwijder kruisende of naar binnen groeiende takken, en laat de sterke, gezonde takken intact. Probeer de natuurlijke vorm van de walnotenboom bij het snoeien in de gaten te houden en snoei de boom rondom gelijkmatig.

Als de walnotenboom jong is, focus dan op het vormen van sterke hoofdtakken door zwakkere takken te snoeien. Snoei niet meer dan 25% van de levende takken in één seizoen. Te drastisch snoeien kan de groei en notenproductie beïnvloeden.

Heb je vragen over een walnotenboom snoeien? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. 

 

Het blad van een walnoot

De walnotenboom is niet alleen bekend vanwege zijn smaakvolle noten, maar ook om de mooie bladeren. De bladeren hebben unieke kenmerken die de walnotenboom onderscheiden van andere bomen. 

Het blad van een walnotenboom heeft een lichte tot donkergroene kleur. De bladeren kunnen tot 45 cm lang worden. Ze zijn ovaal tot lancetvormig met een gladde rand. Wanneer ze worden gekneusd, geven ze een karakteristieke geur af. 

 

Walnotenboom klein houden

De Juglans kan 15 tot 18 meter hoog worden en tussen de 8 en de 11 meter breed. Wil jij liever jouw walnotenboom klein houden? Gelukkig kun je de grootte van jouw walnotenboom enigszins beïnvloeden. Om een walnotenboom klein te houden, is het essentieel om de boom regelmatig te snoeien. We adviseren om de boom maximaal twee keer per jaar een lichte snoeibeurt te geven. Overmatig snoeien kan de boom juist beschadigen.  

 

Een walnotenboom kopen van topkwaliteit

Welke soort walnotenboom je ook kiest, wanneer je een walnotenboom koopt bij De Batterijen krijg je altijd een boom van topkwaliteit geleverd. Je bestelling wordt door ons binnen 5 werkdagen gratis geleverd vanaf €50,-. Een walnotenboom kopen doe je dus bij De Batterijen!

 

Bestel uw walnotenboom online

Bekijk direct welk ras aansluit bij uw wensen en bestel de gewenste bomen gemakkelijk online. Bij ons bent u verzekerd van tijdige leveringen en producten van topkwaliteit.

Heeft u behoefte aan advies? Dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen u graag verder. Neem bijvoorbeeld contact met ons op door te bellen naar (0344) 64 12 71 of te mailen via [email protected].

Lees meer…Lees minder
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking