menu
Filter

Volwassen hoogte

Vrucht

Zelfbestuivend

Prijs

-

Appelboom Moesappel

Moesappels zijn een heerlijke toevoeging voor uw tuin. Naast dat het prachtige bomen zijn, kunt u de vruchten gebruiken om bijvoorbeeld appelmoes te maken. Bij de Batterijen kunt u kiezen voor verschillende appelbomen waar u de lekkerste appelmoes mee kan maken. Wilt u graag meer informatie over moesappels? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Lees meer

4 Producten
Sorteer op:
Malus d. 'Notarisappel' | Appelboom

Malus d. 'Notarisappel' | Appelboom

34,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Malus d. 'James Grieve' | Appelboom

Malus d. 'James Grieve' | Appelboom

34,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Malus d. 'Glorie van Holland' | Appelboom

Malus d. 'Glorie van Holland' | Appelboom

34,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Malus d. 'Golden Delicious' | Appelboom

Malus d. 'Golden Delicious' | Appelboom

34,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen

Moesappels kopen

Bij Batterijen.nl bent u aan het juiste adres om uw appelbomen te kopen. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment aan moesappel bomen. Dit geldt voor zowel het formaat, de vorm als het ras. Hierdoor is er altijd wel een appelboom die aansluit op uw wensen. Heeft u vragen over een appelboom of wilt u er meer over weten? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Soorten moesappels

Bij de Batterijen kunt u kiezen uit verschillende soorten moesappels. Het verschil in deze soorten zit hem voornamelijk in de smaak. Zo heeft de Malus d. ‘Notarisappel’ een zoete smaak. Houdt u liever van zachtzure appels? Dan kunt u kiezen uit de Malus d. ‘James Grieve’, Malus d. ‘Glorie van Holland’ of de Malus d. ‘Golden Delicious’.

 

 

Moes appelbomen snoeien

Het verzorgen en snoeien op de juiste momenten kan de groei en vruchtproductie van uw appelboom beïnvloeden. Door een goede verzorging, geniet u jarenlang van een prachtige boom in uw tuin en heerlijke, zelfgekweekte moesappels!

 

 

U kunt uw appelbomen jaarlijks snoeien. De juiste periode om een appelboom te snoeien is na de pluktijd. Dit is de periode van oktober tot en met februari. Belangrijk is dat een appelboom op de juiste manier gesnoeid wordt.

 

 

Laagstam, halfstam en hoogstam appelbomen snoeien

Wij adviseren u om uw bomen altijd terug te snoeien. Zeker als de bomen nog jong zijn. Hiermee creëert u namelijk een hangende of parasolvormige kroon. Wanneer u deze groeiwijze stimuleert geeft uw boom de meeste vruchten. U kunt deze kroon creëren door alle omhoog groeiende takken in te korten. Bij jonge appelbomen adviseren wij om deze takken voor minimaal 50 procent te halveren. Wanneer de appelbomen ouder worden, kunt u bijna alle omhoog groeiende takken verwijderen. Deze geven namelijk weinig tot geen vruchten.

 

 

Zijn uw appelbomen al wat groter? Dan is het ook belangrijk om de horizontale takken te snoeien. Deze takken zorgen ervoor dat de andere takken te weinig licht krijgen. Dit vermindert de groei van het aantal vruchten.

 

 

Bloei- en rijptijd

De moesappels in ons assortiment bloeien rond april/mei en krijgen prachtige zachtroze bloemen. Rond september zijn de vruchten rijp en kunt u ze plukken. Let op: voor de Malus domestica ‘Glorie van Holland’ geldt een uitzondering. De vruchten van deze boom zijn pas rond november rijp.

Lees meer…Lees minder
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking