I.v.m. voorjaarsdrukte en feestdagen kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
menu
Filter

Bloemkleur

Volwassen hoogte

Bloeitijd

Bladkleur

Prijs

-

Top 10 laanbomen

Laanbomen zijn bomen die veelal geplaatst worden langs straten, lanen en wegen, maar zijn ook zeer geschikt voor in uw tuin! Laanbomen zijn leverbaar in veel verschillende soorten. Laten we snel beginnen met onze top 10 laanbomen! 

Lees meer

10 Producten
Sorteer op:
Quercus ilex | Gewone steeneik

Quercus ilex | Gewone steeneik

174,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Acer plat. 'Royal Red' | Rode esdoorn

Acer plat. 'Royal Red' | Rode esdoorn

129,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Sophora japonica | Honingboom

Sophora japonica | Honingboom

149,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Parrotia persica | Perzisch ijzerhout

Parrotia persica | Perzisch ijzerhout

174,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Pinus sylvestris | Grove den

Pinus sylvestris | Grove den

299,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Liquidambar styr. 'Worplesdon' | Amberboom

Liquidambar styr. 'Worplesdon' | Amberboom

79,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Tilia europaea 'Pallida' | Koningslinde

Tilia europaea 'Pallida' | Koningslinde

129,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Betula utilis jacquemontii | Witte himalaya berk

Betula utilis jacquemontii | Witte himalaya berk

114,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Prunus laurocerasus | Laurierkers

Prunus laurocerasus | Laurierkers

87,50

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Liriodendron tulipifera | Tulpenboom

Liriodendron tulipifera | Tulpenboom

109,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
 

 

1. Liquidambar styraciflua | Amberboom

De 'Liquidambar styraciflua' is een hele bekende boom vanwege de adembenemende herfstkleuren en karakteristieke groei. De amberboom is een gewilde boom bij veel mensen. De boom kan in verschillende vormen geleverd/geteeld worden (zuilvorm, leivorm, dakvorm). Daarnaast is de amberboom geschikt voor in elke tuin. In de kleine tuin is jaarlijkse snoei wel een vereiste om de boom klein te houden. De boom heeft een halfopen kroonstructuur.

 

Daarnaast zijn de takken en stam soms erg diep gegroefd, wat een mooi beeld oplevert. Het blad van de amberboom is ingesneden en handvormig, en bij wrijving geurend. De Amberboom speelt zich helemaal in de kijkers tijdens de herfstperiode, dan laat deze boom de verbluffende roodviolette/geeloranje/oranjerode herfstkleuren zien.

 

2. Betula utilis | Witte Himalaya berk

Als het gaat om de boom met de meeste stam/bast sierwaarde, dan is het wel de witte Himalaya berk. Deze boom heeft een crème/witte stam dat op latere leeftijd gedurig afbladdert. De boom is geschikt voor middelgrote tuinen en grote tuinen. Daarnaast heeft deze boom een (half)open kroonstructuur. In de bloeitijd heeft de witte berk opvallende grote geelgroene katjes. Het blad van de boom is eirond en donkergroen. In de herfst heeft krijgt het blad van deze boom een mooie gele herfstkleur.

 

3. Prunus laurocerasus | Laurierkers

De laurierkers is een unieke boom, omdat deze boom in de winter groen blijft. Hierdoor kunt u het gehele jaar genieten van het prachtige, donkergroene blad. De boom wordt veel gebruikt als groenblijvende leiboom, maar kan ook goed gebruikt worden als boomvorm.

De laurierkers, met als latijnse naam de Prunus laurocerasus, is winterhard en dus uitermate geschikt voor ons klimaat.

In mei bloeit de laurier met witte bloemtrossen die een aangename geur afgeven. De boom kan voor óf na de bloei worden gesnoeid, dus in maart of in juni. Snoei hierbij te dikke takken af en snoei verder naar gewenste groei.

 

4. Tilia e. 'Pallida' | Koningslinde

Een van de bekendste en meest toegepaste bomen in de Nederlandse tuin is de koningslinde. Vaak wordt deze boom toegepast als lei linde boom. Echter is de koningslinde ook een aanrader als gewone boom. De Tilia europaea ‘Pallida' heeft een half open kroonstructuur. De kroon is breed piramidaal opgaand. Deze boom kan harde wind verdragen. De bloeitijd van de boom is in juni/juli met crèmegele (geurende) bloemen in tuilen.

 

Alle linde cultivars staan bekend om het hartvormige blad, en dat is ook bij deze linde het geval. De herfstkleur is een bescheiden gele kleur. De boom is geschikt voor de middelgrote en grote tuin. Kortom een bescheiden boom die thuis hoort in de Nederlandse tuin.

 

5. Parrotia persica | Perzisch ijzerhout

Een prachtige en tevens een unieke boom is de vlamboom. Deze boom is erg indrukwekkend in de herfst met de prachtige diverse herfstkleuren. In de jonge jaren groeit de vlamboom erg traag en voordat je een hoogstam boom hebt ben je gauw 5 jaar verder. Een vlamboom met een stamdikte van 14-18 cm is dan ongeveer 10 jaar oud. Door de trage groei in de jonge jaren is de boom redelijk prijzig, maar daar tegenover staat dat het een exclusieve boom is. De boom heeft glanzend groen blad in de zomer en voelt leerachtig aan.

 

In de herfst maakt de boom zichzelf bewonderenswaardig door de mooie geeloranje, oranjerode, rode en violette herfstkleuren. Samen met de krentenboom en de amberboom één van de mooiste verkleurende bomen in de herfst. Verder heeft de Parrotia persica een dichte kroonstructuur, waardoor hij ook geschikt is als leivorm of dakvorm boom. Ook is deze boom in diverse vormen terug te snoeien, zo kan hij terug gesnoeid worden tot een kegelvorm, blokvorm, cilindervorm of vaasvorm. De vlamboom is geschikt voor in elk tuintype die zichzelf in de spotlights zet door de hoge sierwaarde.

 

6. Quercus ilex | Steeneik

De steeneik, in het Latijn de Quercus ilex genoemd, wordt steeds populairder in Nederland. Het is een sterke boom die vrijwel geen last heeft van ziektes en of plagen. Daarnaast is deze boom wintergroen, oftewel de steeneik is bladhoudend. Verder is de steeneik een redelijk tot goede winterharde boom. De meditterane boom heeft een zonnige standplaats nodig en kan een hoop wind verdragen.

 

Het blad van de Quercus ilex is glanzend en lancetvormig. Verder is het blad donkergroen en de onderzijde witgrijs. Deze kleurencombinatie maakt de steeneik zeer speciaal. De boom heeft een dichte kroon structuur en vertakt zeer snel, hierdoor wordt de boom ook veel gebruikt als cilindervorm, blokvorm, zuilvorm en leivorm.

 

Door de fijne vertakking is de steeneik makkelijk te snoeien. Snoei deze boom eind maart of april wanneer de kans op extreme vorst nihil is. Snoei de eikenboom dan terug in de vorm die u graag wilt hebben. Let wel op dat er niet teveel takken afgesnoeid worden. De groenblijvende steeneik is geschikt voor in de middelgrote en grote tuin.

 

7. Acer p. 'Royal Red' | Rode esdoorn

De roodbladige Noorse esdoorn staat bekend vanwege het donkerrode/purperrode blad. Zoals alle andere Noorse esdoorns heeft deze boom ook een gesloten kroonstructuur. Ook kan deze boom goed tegen droogte en hitte. Op latere leeftijd heeft de roodbladige Noorse esdoorn prachtige gele bloemen in trossen tijdens de bloei. Daarnaast heeft de 'Royal Red' mooie bruine gevleugelde vruchten. De stam is grijsbruin en licht gegroefd. Deze esdoorn heeft een roodbruine herfstkleur. De boom is ook beschikbaar in de variant rode Noorse esdoorn laagstam.

 

8. Liriodendron tulipifera | Tulpenboom

De tulpenboom is een prachtige boom met een hoge sierwaarde. De boom valt op vanwege de vorm van het blad, want het blad is 4-lobbig met een licht groene onderkant en een groene bovenkant. In de herfst kleurt de boom naar een adembenemende goudgele herfstkleur. Nog een mooie sierwaarde die de tulpenboom heeft is de prachtige bloeiwijze. In mei - juni komen er grote tulpvormige bloemen in de boom die oranje en geelgroen van kleur zijn.

Ook draagt de 'Liriodendron tulpifera' bruine gevleugelde noten als vrucht, eetbaar zijn ze helaas niet. Ten slotte is deze mooie boom onderhoudsarm: snoei de boom in het voorjaar, halveer hierbij de eenjarige groeitakken en creëer een kegelvormige boom. De tulpenboom is geschikt voor in de middelgrote en grote tuin.

 

9. Pinus sylvestris | Grove den

De Grove Den is een prachtige verschijning in de Nederlandse natuur. Hij is groenblijvend en heeft grijs/groene naalden. De stam heeft een donker grijs/bruine kleur met prachtige groeven die van boven naar beneden over de stam lopen. Als de boom in de groei is zie je prachtige frisse groene pluimen in de wind dansen.

 

Wanneer deze boom de ruimte krijgt groeit hij uit tot een prachtig parasolvormig exemplaar.  In de bosbouw word deze boom gebruikt voor het bekende timmerhout 'Grenen'. Uit het hout van de Grove den trekken ze ook Terpetijnolie deze olie word gebruikt om verf voor het schilderen te verdunnen. Kortom een prachtige naaldboom die vrijwel voor elke grond geschikt is.

 

10. Sophora japonica | Honingboom

De 'Sophora Japonica' is een unieke boom die je weinig in de Nederlandse tuinen ziet. Helaas, want dit is een prachtige boom die wat exotische tintjes heeft. De honingboom is geschikt voor de middelgrote en grote tuin. Deze boom bloeit in augustus/ september met opvallende crèmewitte hangende pluimen die aangenaam ruiken. Het blad van de honingboom is intens groen, geveerd en eirond.

De 'Sophora Japonica' heeft een gele herfstkleur. De vruchten van deze boom zijn echter giftig. De boom onderscheidt zich door zijn intens donkergroene bast en twijgen, met daarin grote crèmewitte lenticellen. Een redelijk onbekende boom die zeker een waardering verdient in een tuin die anders is dan bij de buren! 

Lees meer…Lees minder
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking