Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!
menu
Filter

Bloemkleur

Bloeitijd

Prijs

-

Top 10 planten

Bij De Batterijen hebben we nu ook een ruim assortiment aan planten, waaronder veel verschillende bodembedekkers en hortensia's. Zo kunt u uw tuin extra kleur geven!

Lees meer

10 Producten
Sorteer op:
Wisteria sinensis | Blauwe regen  | Klimplanten

Wisteria sinensis | Blauwe regen | Klimplanten

8,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Hydrangea arbor.  'Annabelle' | Hortensia

Hydrangea arbor. 'Annabelle' | Hortensia

8,50

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Trachelospermum jasminoides | Witte Toscaanse Jasmijn

Trachelospermum jasminoides | Witte Toscaanse Jasmijn

17,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Wisteria sinensis Rosea | Blauwe regen  | Klimplanten

Wisteria sinensis Rosea | Blauwe regen | Klimplanten

14,50

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Pennisetum al. 'Hameln' | Lampepoetsergras

Pennisetum al. 'Hameln' | Lampepoetsergras

3,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Hydrangea pan. 'Limelight' | Pluimhortensia

Hydrangea pan. 'Limelight' | Pluimhortensia

8,50

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Trachelospernum as. 'Star of Sicily' | Roze Toscaanse jasmijn

Trachelospernum as. 'Star of Sicily' | Roze Toscaanse jasmijn

23,50

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Lavandula ang. 'Hidcote' | Lavendel  | Vaste plant

Lavandula ang. 'Hidcote' | Lavendel | Vaste plant

5,49

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Skimmia japonica 'Rubella' | Skimmia

Skimmia japonica 'Rubella' | Skimmia

19,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Nandina domestica 'Obsessed' | Hemelse bamboe

Nandina domestica 'Obsessed' | Hemelse bamboe

59,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
 

 

1. Trachelospermum jasminoides | Witte Toscaanse jasmijn

De Toscaanse Jasmijn is een klimplant die steeds populairder wordt in Nederland! Hiervoor zijn heel veel redenen te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige, witte stervormige bloemetjes! Deze ruiken ook nog eens heerlijk.

 

Door de Trachelospermum Jasminoides langs een schutting of pergola te geleiden, creëer je een prachtige afscheiding of bloemendak in je tuin! Hierbij is een ander voordeel dat deze plant het gehele jaar groen blijft. Zo kun je de Toscaanse Jasmijn ook goed gebruiken om extra privacy te creëren.

 

De Toscaanse Jasmijn is niet alleen bij mensen populair, ook bijen en vlinders komen er veel op af! Met deze klimplant haal je de natuur dichterbij!

 

2. Wisteria sinensis | Blauwe regen 

De Wisteria sinensis is een bladverliezende klimplant. Voor vele is de blauwe regen niet onbekend en heb je deze plant ook in meerdere cultivars. De blauwe regen is een klimplant die bloeit in mei met blauwe/paarse bloemen. Een tweede bloei in september is niet uitgesloten. De mooie bloemen hangend in trossen hebben een aangename geur.

 

De Wisteria sinensis is een sterke groeier en heeft als klimplant, vooral na aanplant ondersteuning nodig. Omdat de wisteria een zeer krachtige groeier is, moet hij tweemaal in het jaar gesnoeid worden. De eerste snoeibeurt is in de zomer(juli/augustus) wanneer deze klimplant lange stengels heeft gecreëerd na de bloei. Kort deze stengels tot twee derde in. De tweede snoeibeurt adviseren wij in februari: snoei de takken terug tot er 2 á 3 gezonde knoppen overblijven.

 

3. Hydrangea arbo. Annabelle | Hortensia Annabelle

Een van de bekendste hortensia in Nederland is de Annabelle hortensia. Ook deze plant is bladverliezend. Hortensia's zijn planten die bekend staan vanwege de adembenemende mooie bloemen.

De Hydrangea arborescens 'Annabelle' heeft witte bloemkleuren die een lange bloei hebben van juni tot en met september. Snoei deze hortensia in het voorjaar. Belangrijk is om de uitgebloeide bloemen weg te knippen. De hortensia 'Annabelle' bloeit op 1 jarige takken. Knip deze weg in het voorjaar tot 30/40 cm boven de grond en u beleeft in de zomer weer een mooie deken aan witte bloemen.

 

4. Lavendula ang. 'Hidcote' | Lavendel Hidcote

Bijna iedereen kent wel de Lavendel. De lavendel is niet weg te denken in de Nederlandse tuin. De bekendheid van deze plant is niet voor niks: de Lavendula angustifolia 'Hidcote' is een sterke cultivar en valt op vanwege de mooie donkerpaarse bloemkleuren die aangenaam ruiken. De bloemen in bloei zijn te zien in juni tot en met september.

 

De lavendel wordt vanwege de aangename geur veel gebruikt in de parfum industrie. Daarnaast is deze lavendel een waardplant voor bijen, hommels en vlinders. Bloemen die uitgebloeid zijn dienen zo snel mogelijk verwijderd te worden. Het is raadzaam om de Lavendula ang. 'Hidcote' te snoeien in het najaar wanneer hij is uitgebloeid. Snoei deze plant altijd een paar centimeter boven het nieuwe groeischot van dat jaar. Wanneer men de lavendel niet op tijd snoeit zal de plant helemaal gaan verhouten, dit kan het gevolg zijn dat de lavendel na enkele jaren vervangen moet worden.

 

5. Pennisetum alop. 'Hameln' |

Lampenpoetsergras Hameln

Een enorme hype in de nederlandse tuin is wel het lampenpoetsergras. En om eerlijk te zijn is de Pennisetum een prachtige siergras. De Pennisetum alopecuriodes 'Hameln' heeft een intens groene kleur. In de zomer krijgt het lampenpoetsergras 'Hameln' zeer attractieve goudbruine bloeiaren die maandenlang toonaangevend zijn.

 

Daarnaast krijgt deze plant in oktober en november adembenemende goudgele herfstkleuren. Ten slotte heeft deze lampenpoetsergras weinig onderhoud nodig, alleen jaarlijks in maart of april het gras terugsnoeien tot 10 á 20 centimeter boven de grond.

 

6. Hydrangea pan. Limelight | Hortensia Limelight

Een van de bekendste hortensia in Nederland is de Lime Light hortensia. Ook deze plant is bladverliezend. Hortensia's zijn planten die bekend staan vanwege de adembenemende mooie bloemen. De Hydrangea paniculata 'Lime Light' heeft witte bloemkleuren die een lange bloei hebben van juli tot en met oktober.

 

Verder is deze pluimhortensia een sterke plant. Snoei deze hortensia in het in het vroege voorjaar(Maart). Belangrijk is om de uitgebloeide bloemen weg te knippen. De hortensia 'Lime Light' terug knippen tot ongeveer 30 cm boven de grond. Daarna bent u weer gegarandeerd van mooie bloemen in de zomer.

 

7. Trachelospermum jasminoides 'Star of Sicily' | Roze Toscaanse jasmijn

De roze Toscaanse jasmijn is een prachtige mediterrane klimplant. De gewone Toscaanse jasmijn kennen we van haar witte bloemen. De roze Toscaanse jasmijn heeft namelijk roze bloemen. Ook deze bloemen zijn stervormig en ruiken zeer aangenaam. 

 

De Trachelospermum jasminoides ' Star of Sicily' is perfect toe te passen langs een schutting of pergola. Hierdoor onstaat er een prachtige afscheiding of groenwand met roze bloemen in de zomer.

 

De roze sterjasmijn wordt ook wel de 'Pink Showers' genoemd. Net als de witte en gele Toscaanse jasmijn is de plant jaarrond groenblijvend. Ten slotte is de roze Toscaanse jasmijn een waardplant voor bijen en vlinder, wat ten goede komt voor onze ecologie!

 

8. Nandina Domestica 'Obsessed' | Hemelse bamboe

De Nandina Domestica wordt in het Nederlands Hemelse bamboe genoemd. Hoewel de plant helemaal geen familie is van de bamboe, toont het blad wel wat gelijkenissen. Waar de meeste variëteiten bekend staan om de rode en oranje herfsttinten, is de ‘Obsessed’ juist opvallend dieprood.

 

Net als de andere Nandina's bloeit de Nadina domestica ‘Obsessed’ in de zomer met prachtige witte trossen en vormt de plant uiteindelijk mooie, rode besjes. De hemelse bamboe houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze variëteit blijft iets kleiner dan de gewone Hemelse bamboe; de maximale hoogte is ongeveer 70 cm.

 

De Hemelse bamboe vraagt weinig snoei: om de gewenste vorm te behouden kunt u in april te lang geworden scheuten terugknippen. Aangezien de Nandina domestica redelijk winterhard is, is het goed om bij strenge vorst de voet van de plant af te dekken met een laag van stro of blad.

 

9. Skimmia japonica 'Rubella' | Skimmia Rubella

De Skimmia japonica Rubella is een klein blijvende en tevens bladhoudende heester. In april en mei bloeit de skimmia in witte/roze bloemen. In de winter valt de Rubella op vanwege de roze bloemknoppen die duidelijk zichtbaar zijn. Het is een heester die de tuin rijker maakt.

 

Verder is de skimmia winterhard. Verder is het advies om de skimmia te snoeien in het voorjaar. Wees voorzichtig met stevige snoei, zorg hiervoor dat overbodige en of dode takken verwijderd worden. Uitgebloeide bloemen mogen ook verwijderd worden.

 

10. Wisteria sinensis 'Rosea' | Blauwe regen Rosea

De Wisteria sinensis 'Rosea' is een bladverliezende klimplant. Voor vele is de blauwe regen niet onbekend en heb je deze plant ook in meerdere cultivars. De blauwe regen in dit geval ook wel de roze regen genoemd is een klimplant die bloeit in mei met roze bloemen. Een tweede bloei in september is niet uitgesloten. De prachtige bloemen hangend in trossen hebben een aangename geur.

 

De Wisteria sinensis 'Rosea' is een sterke groeier en heeft als klimplant, vooral na aanplant ondersteuning nodig. Omdat de Wisteria een zeer krachtige groeier is, moet hij tweemaal in het jaar gesnoeid worden. De eerste snoeibeurt is in de zomer(juli/augustus) wanneer deze klimplant lange stengels heeft gecreëerd na de bloei. Kort deze stengels tot twee derde in. De tweede snoeibeurt adviseren wij in februari: snoei de takken terug tot er 2 á 3 gezonde knoppen overblijven.

Lees meer…Lees minder
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking