Onze webshop is gewoon geopend voor bestellingen! | Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!
menu
Filter

Bloeitijd

Bladkleur

Prijs

-

Taxus kopen

De Taxus, ook wel bekend als de venijnboom, is een van de meest geliefde groenblijvende planten in de tuinwereld. Met zijn weelderige donkergroene naalden en een elegante groeivorm voegt de Taxus een vleugje tijdloze schoonheid toe aan elke tuin. De Taxus is een van de meest populaire en veelzijdige keuzes onder de Taxus bomen. Bij Batterijen bieden we een ruime selectie aan, zodat u de perfecte taxushaag kunt kiezen die aansluit bij uw tuinwensen!

Lees meer

1 Product
Sorteer op:
Taxus baccata | Taxushaag

Taxus baccata | Taxushaag

9,50

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen

Wat zijn de eigenschappen van een Taxus?

De Taxus is niet alleen een mooie toevoeging aan uw tuin, maar biedt ook tal van voordelen die hem een populaire keuze maken onder tuiniers en landschapsarchitecten.

 

  • Groenblijvend en winterhard: Een van de meest gewaardeerde voordelen van de Taxus is zijn groenblijvende karakter. Terwijl veel andere planten in de winter hun bladeren verliezen, behoudt de Taxus zijn weelderige donkergroene naalden gedurende het hele jaar. Bovendien is de Taxus zeer winterhard en kan hij goed tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor hij een uitstekende keuze is voor diverse klimaten.

 

  • Privacy en geluidsdemping: Dankzij zijn dichte en volle groei is de Taxus een perfecte haagplant die zorgt voor privacy in uw tuin. Een goed onderhouden Taxus haag vormt een natuurlijke barrière en biedt een afscherming tegen nieuwsgierige blikken. Bovendien fungeert de Taxus haag als een effectieve geluidsdemper. Toch op zoek naar een ander soort haag? Bekijk hier al onze haagplanten!

 

  • Onderhoudsvriendelijk: De Taxus is een langlevende plant die weinig onderhoud vereist. Dankzij zijn trage groeisnelheid hoeft u de Taxus minder vaak te snoeien in vergelijking met andere haagplanten. Dit maakt hem een ideale keuze voor mensen die graag een mooie haag willen zonder al te veel inspanning te leveren. Met regelmatig snoeien kunt u echter de gewenste vorm en dichtheid van uw Taxus haag behouden.

 

  • Langlevend: Wat deze plant extra bijzonder maakt, is zijn uitzonderlijke levensduur. Een Taxus kan honderden jaren oud worden, en sommige exemplaren in de wereld worden zelfs geschat op duizenden jaren! Hierdoor is de Taxus niet alleen een mooie toevoeging aan uw tuin, maar ook een blijvend geschenk voor toekomstige generaties.

 

  • Diverse soorten: Er zijn verschillende soorten Taxus die tuinliefhebbers kunnen verrassen met hun unieke eigenschappen en schoonheid. Zo kunt bijvoorbeeld kiezen voor de compacte elegantie van de Taxus baccata. Er is een Taxus die perfect past bij uw tuinwensen!

 

Wat is de beste tijd om een Taxus te planten?

Als u van plan bent een Taxus aan uw tuin toe te voegen, zijn het najaar en het vroege voorjaar de ideale periodes om te planten. Tijdens deze seizoenen is de bodem meestal nog warm en kan de Taxus zich rustig vestigen voordat het groeiseizoen begint. Het is een cruciale periode voor de plant om wortel te schieten en stevig te groeien, wat de basis legt voor een gezonde en volwassen Taxus.

 

Als u droomt van een strak geschoren haag, raden we aan om in het voorjaar te planten, zodat u de jonge scheuten kunt snoeien voordat ze beginnen te groeien. Met een beetje geduld en zorg zal uw Taxus haag zich ontwikkelen tot een perfecte, weelderige groene afscheiding.

 

 

Veelgestelde vragen

  • Is een Taxus giftig?

Ja, een Taxus is een giftige plant. De naalden, zaden en zelfs de schors bevatten giftige stoffen, waardoor het essentieel is om kinderen en huisdieren uit de buurt van de plant te houden. Als u een Taxus in uw tuin heeft, wees dan voorzichtig met het snoeiafval en zorg ervoor dat het niet wordt gegeten door huisdieren of vee.

 

  • Hoe krijg ik een volle Taxus haag?

Het creëren van een volle Taxus haag vereist geduld en regelmatig snoeien. Door jaarlijks te snoeien, wordt de groei gestimuleerd, wat resulteert in een dichtere en weelderige haag. Het is belangrijk om consistent te zijn in het snoeien om de gewenste dikte te bereiken en te behouden.

 

  • Waarom wordt mijn Taxus bruin?

Een bruine Taxus kan verschillende oorzaken hebben, waaronder droogte, overmatig snoeien, ziektes of plagen. Zorg voor een regelmatige en diepe bewatering, en vermijd het snoeien van uw Taxus tijdens zeer warme periodes. Als u twijfelt over de oorzaak van het bruin worden, kunt u altijd een van onze experts om advies vragen.

 

 

Taxus bestellen bij de Batterijen

Voeg de tijdloze schoonheid van de Taxus toe aan uw buitenruimte en geniet van de vele voordelen die deze prachtige plant te bieden heeft. Bestellen kan eenvoudig bij de Batterijen. Voor u het weet staat uw nieuwe Taxus haag voor de deur! Komt u er niet helemaal uit of heeft u behoefte aan persoonlijk advies? We staan altijd klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw tuinproject. Vragen of behoefte aan extra informatie? Neem contact met ons op door te bellen naar 0344 – 64 12 71 of mailen naar [email protected].

Lees meer…Lees minder
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking