menu
Filter

Bloemkleur

Volwassen hoogte

Bloeitijd

Bladkleur

Vrucht

Zelfbestuivend

Prijs

-

Zelfbestuivende appelbomen

Bij de Batterijen vindt u een ruim assortiment aan zelfbestuivende appelbomen. Dit zijn appelbomen die geen andere bestuivers nodig hebben om hun vrucht te laten groeien. Zelfbestuivende appelbomen zijn beschikbaar in vele soorten en verschillende vormen: laagstam, halfstam, leivorm, oude appelbomen uit een bongerd en appelbomen in een u-vorm. De bekendste zelfbestuivende appelboom die u bij ons vindt is de Malus d. ‘Elstar’.

Lees meer

4 Producten
Sorteer op:
Malus d. 'Elstar' | Appelboom

Malus d. 'Elstar' | Appelboom

34,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
‘Malus domestica 'Elstar' | Oude appelboom

‘Malus domestica 'Elstar' | Oude appelboom

119,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Malus d. 'Benoni' | Appelboom

Malus d. 'Benoni' | Appelboom

27,50

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Malus domestica 'Elstar' | Grote appelboom Elstar

Malus domestica 'Elstar' | Grote appelboom Elstar

99,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen

Zelfbestuivende appelbomen kopen

Bij Batterijen.nl bent u aan het juiste adres om uw zelfbestuivende appelbomen te kopen. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment aan appelbomen. Dit geldt voor zowel het formaat en de vorm als het ras. Heeft u vragen over een appelboom of wilt u er meer over weten? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestuiving van de zelfbestuivende appelbomen

De zelfbestuivende appelbomen die u bij de Batterijen kunt vinden, zijn zeer goede zelfbestuivers. Dit betekent dat ze niet per se een andere bestuiver nodig hebben. Wel geldt dat de bomen het vaak beter doen en meer appels geven, wanneer naast de zelfbestuiving ook een kruisbestuiving plaatsvindt met een ander appelras.

Soorten zelfbestuivende appelrassen

Bij de Batterijen kunt u kiezen uit verschillende soorten zelfbestuivende appelbomen. Het verschil in deze soorten zit hem voornamelijk in de smaak. Zo hebben de Malus d. ‘Elstar' en de Malus d. ‘Benoni' een friszure smaak.

Standplaats van de zelfbestuivende appelbomen

Wij adviseren u om de zelfbestuivende appelbomen te plaatsen in de volle zon of halfschaduw. Een zonnige plek bevordert namelijk de appeloogst. Daarnaast is het belangrijk voor de vorming van de bloesem.

Zelfbestuivende appelbomen snoeien

Het verzorgen en snoeien op de juiste momenten kan de groei en vruchtproductie van uw appelboom sterk beïnvloeden. Door een goede verzorging, geniet u jarenlang van een prachtige boom in uw tuin en heerlijke, zelfgekweekte appels!

 

U kunt uw appelbomen jaarlijks snoeien. De juiste periode om een appelboom te snoeien is na de pluktijd. Dit is de periode van oktober tot en met februari. Belangrijk is dat een appelboom op de juiste manier gesnoeid wordt.

Laagstam, halfstam en hoogstam appelbomen snoeien

Wij adviseren u om uw zelfbestuivende appelbomen altijd terug te snoeien. Zeker als de bomen nog jong zijn. Hiermee creëert u namelijk een hangende of parasolvormige kroon. Wanneer u deze groeiwijze stimuleert, geeft uw boom de meeste vruchten.

 

U kunt deze kroon creëren door alle omhoog groeiende takken in te korten. Bij jonge appelbomen adviseren wij om deze takken voor minimaal 50 procent te halveren. Wanneer de appelbomen ouder worden, kunt u bijna alle omhoog groeiende takken verwijderen. Deze geven namelijk weinig tot geen vruchten.

 

Zijn uw appelbomen al wat groter? Dan is het ook belangrijk om de horizontale takken te snoeien. Deze takken zorgen ervoor dat de andere takken te weinig licht krijgen. Dit vermindert de groei van het aantal vruchten.

Bloei- en rijptijd van zelfbestuivende appelboom

De zelfbestuivende appelbomen in ons assortiment bloeien rond april/mei en krijgen prachtige witroze bloesem. Rond september zijn de vruchten rijp en kunt u ze plukken.

 

Bij de Malus domestica ‘Benoni’ geldt dat de appels een redelijk lange oogsttijd hebben, omdat sommige vruchten langer nodig hebben om af te rijpen. Daarom kan u van deze appelboom gemiddeld gezien over een langere periode appels plukken vergeleken met de andere zelfbestuivende appelbomen.

Lees meer…Lees minder
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking