I.v.m. voorjaarsdrukte kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
menu
Filter

Bloemkleur

Volwassen hoogte

Bloeitijd

Bladkleur

Prijs

-

Top 10 mediterrane bomen

Wil je thuis genieten van het ultieme vakantiegevoel? Kies dan voor een mediterrane boom!
Een mediterrane boom zorgt voor een exotische sfeer in je tuin en oogt sfeervol en warm.

Bij De Batterijen koop je een hoogwaardige kwaliteit mediterrane bomen, omdat wij ze zelf importeren en letten op de kwaliteit en volheid van de plant. Hierdoor onderscheiden de bomen zich van de massa.

Lees meer

10 Producten
Sorteer op:
Trachycarpus fortunei | Chinese waaierpalm

Trachycarpus fortunei | Chinese waaierpalm

79,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Albizia julibrissin | Perzische slaapboom

Albizia julibrissin | Perzische slaapboom

119,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Cupressus sempervirens | Italiaanse cipres

Cupressus sempervirens | Italiaanse cipres

32,50

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Olea europaea | Gewone olijfboom

Olea europaea | Gewone olijfboom

49,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Albizia julibrissin 'Summer Chocolate' | Rode perzische slaapboom

Albizia julibrissin 'Summer Chocolate' | Rode perzische slaapboom

64,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Quercus suber | Kurkeik | Meerstammig

Quercus suber | Kurkeik | Meerstammig

284,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Cercis canadensis 'Forest Pansy' | Judasboom

Cercis canadensis 'Forest Pansy' | Judasboom

84,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Trachycarpus wagnerianus | Wagnerpalm

Trachycarpus wagnerianus | Wagnerpalm

99,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Quercus ilex | Gewone steeneik

Quercus ilex | Gewone steeneik

174,95

Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Cercis canadensis 'Carolina Sweetheart' | Judasboom

Cercis canadensis 'Carolina Sweetheart' | Judasboom

94,95

Tijdelijk uitverkocht!
 

 

1. Olea europaea | Olijfboom

De olijfboom is steeds vaker te zien in de Nederlandse tuin. De olijfboom is matig winterhard en is daarnaast zeer ziekte en schimmel bestendig. De Olea europea is goed geschikt voor in het Nederlandse klimaat. Belangrijk is om de olijfboom te plaatsen op een beschutte plek. Verder is het belangrijk om olijfbomen te beschermen tegen vorst.

 

De olijfbomen zijn afkomstig uit het middellandse zeegebied en zijn een van de oudste bomen van de wereld. De bladeren van de olijfboom zijn grijs aan de onderkant en groen aan de bovenkant. Eén keer per drie jaar vervangt de olijfboom zijn blad. Hoe ouder deze boom is, des te grilliger de groei en vormgeving. De grilligheid en vormgeving geeft een mooi karakteristiek effect. De olijfboom bloeit van april tot juni met witte bloemen die een aangename geur hebben. Ook kan deze boom goed vrucht(olijven) dragen bij een Hollandse zomer.

 

Over het algemeen hoeft men een olijfboom niet te snoeien, echter kan er wel vorm snoei worden toegepast. De uitschieters, oftewel de langste takken kunnen door middel van snoei ingekort worden. Hierdoor komt er meer groei vanuit de kroon en zal de boom voller worden. Belangrijk bij het snoeien van olijf bomen is dat men in het voorjaar snoeit zodat de snoeiwonden in het voorjaar dicht kunnen groeien. Verder de takken minstens 20/25 cm lang laten. De olijfboom dat symboliek staat voor trouw, liefde en vrede is in elke tuin voor onschatbare waarde.

 

2. Trachycarpus Fortunei | Chinese waaierpalm

De Chinese waaierpalm is een boom die iedereen doet inpalmen vanwege zijn schoonheid. In Nederland is dit steeds meer een boom in opkomst. Veel mensen zijn nog huiverig om een palmboom te kopen en die te plaatsen in de tuin. Dit komt omdat men bang is dat de palmboom niet bestand is tegen vorst, echter heeft de Chinese waaierpalm maling aan vorst en kan zelfs een temperatuur tot -16 graden Celsius verdragen. Bij langdurige strenge vorst is het wel aan te raden om de palm in te wikkelen met een vliesdoek.

 

De naam heeft deze palmboom te danken aan de waaiervormige bladeren, verder zitten deze bladeren op mooie groene stengels. Het snoeien van de palmboom is redelijk makkelijk. De Chinese waaierpalm groeit vanuit het midden van de boom/stam, en daar komen ook nieuwe bladeren uit. Wanneer vanuit het midden nieuwe bladeren komen worden de oudere bladeren naar de buitenkant gedrukt. Deze oudere bladeren gaan doorhangen en dan kunnen deze op een aantal centimeters van de stam weggeknipt worden. Dat is eigenlijk het enige snoeiwerk. Kortom haal met deze palmboom de zomer in uw tuin en beleef het exotische heel dichtbij!

 

3. Albizia julibrissin | Perzische slaapboom

De Perzische slaapboom is een genot voor het oog, vooral in de zomer wanneer hij unieke bloemen krijgt. In juli - augustus krijgt deze boom lichtroze bloemen in trossen die enorm opvallen.

 

In de avond sluiten de bloemen zich en gaan met daglicht weer openstaan, een leuk en uniek feitje over de Perzische slaapboom. Verder heeft de albizia julibrissin donkergroen blad dat lancetvormig is. Mede dankzij het blad creëert deze boom een tropische uitstraling.

 

Deze boom heeft bijna geen snoei nodig, verwijder alleen te dikke takken op de stam. Snoei de Perzische slaapboom in april of mei. Kortom wie iets bijzonders in de tuin wilt met een exotisch tintje dan is de Perzische slaapboom zeer geschikt!

 

4. Cupressus semp. 'Pyramidalis' | Italiaanse cipres

De Italiaanse Cipresboom is afkomstig uit Toscane in Italië. Deze Italiaanse Cipresboom is zeer winterhard en een zeer smalle groeier. Ook op oudere leeftijd blijft de Cipres uitzonderlijk smal. De 'Cupressus Sempervirens' is een redelijk winterharde boom en kan kortstondig temperaturen tot maximaal -13 graden celcius verdragen. Bij strenge vorst is het raadzaam om te boom te beschermen met bijvoorbeeld een vliesdoek.

 

Als u op zoek bent naar een unieke en onderhoudsvrije boom is de Italiaanse Cipres zeer geschikt. Door de extreme smalle groei hoeft u hem bijna niet te snoeien. De Cipres kan staan in de zon of halfschaduw.

 

Het is het mooiste als de 'Cupressus Sempervirens' op een plek staat waar weinig(oosten) wind kan komen. De boom vraagt om een goed waterdoorlatende plek. Kortom met de Italiaanse Cipresboom breng je een stukje Italië in je tuin!

 

5. Quercus ilex | Steeneik

De steeneik, in het Latijn de Quercus ilex genoemd, wordt steeds populairder in Nederland. Het is een sterke boom die vrijwel geen last heeft van ziektes en of plagen. Daarnaast is deze boom wintergroen, oftewel de steeneik is bladhoudend. Verder is de steeneik een redelijk tot goede winterharde boom. De meditterane boom heeft een zonnige standplaats nodig en kan een hoop wind verdragen.

 

Het blad van de Quercus ilex is glanzend en lancetvormig. Verder is het blad donkergroen en de onderzijde witgrijs. Deze kleurencombinatie maakt de steeneik zeer speciaal. De boom heeft een dichte kroon structuur en vertakt zeer snel, hierdoor wordt de boom ook veel gebruikt als cilindervorm, blokvorm, zuilvorm en leivorm.

 

Door de fijne vertakking is de steeneik makkelijk te snoeien. Snoei deze boom eind maart of april wanneer de kans op extreme vorst nihil is. Snoei de eikenboom dan terug in de vorm die u graag wilt hebben. Let wel op dat er niet teveel takken afgesnoeid worden. De groenblijvende steeneik is geschikt voor in de middelgrote en grote tuin.

 

6. Cercis c. 'Carolina Sweetheart' | Judasboom

De Amerikaanse judasboom 'Carolina Sweetheart' is een unieke en bewonderenswaardige boom in de Nederlandse tuin. Je ziet deze boom niet veel. Dit komt mede doordat hij moeilijk te vermeerderen is. Bij De Batterijen hebben wij deze boom wel in ons assortiment. De boom valt op vanwege de donker roze bloemen in het voorjaar. De bloemen bloeien in april en mei.

 

Na de bloei Wordt deze judasboom nog mooier met diverse kleuren in het blad. De boom laat zich vertonen met prachtige roze, witte en groene bladeren. Verder heeft deze judasboom mooie hartvormige bladeren die in de herfst naar geel kleuren.

 

Alle judasbomen worden in doorgroeikluit of pot bezorgd, waarin hij genoeg wortels heeft om te hergroeien. U kunt dan genieten van een zeer speciale boom in uw tuin. Door de mooie bloei en bijzondere bladerkleuren geeft de Judasboom 'Carolina Sweetheart' extra sfeer in de tuin. De Cercis canadensis 'Carolina Sweetheart' is ook onderhoudsarm en hoeft alleen gesnoeid te worden wanneer nodig is, bijvoorbeeld wanneer takken op de stam te dik worden.

 

7. Albizia j. 'Summer Chocolate' | Rode Perzische slaapboom

De rode Perzische slaapboom 'Summer Chocolate' is een bijzondere slaapboom. De boom heeft purperrood blad en bloeit in de zomer met unieke roze bloemen. De combinatie purperrood blad en roze bloemen leveren een verbluffend beeld op. In juli - augustus krijgt deze boom lichtroze bloemen in trossen die enorm opvallen.

 

Een leuk en uniek feitje over de Perzische slaapboom; in de avond sluiten de bladeren zich en gaan met daglicht weer openstaan. Verder is het blad van de Perzische slaapboom 'Summer Chocolate' Lancetvormig. Mede dankzij het blad creëert deze boom een tropische uitstraling.

Deze boom heeft bijna geen snoei nodig, verwijder alleen te dikke takken op de stam. Snoei de Perzische slaapboom in april of mei. Kortom wie iets bijzonders in de tuin wilt met een exotisch tintje dan is de Perzische slaapboom zeer geschikt!

 

8. Trachycarpus wagnerianus | Wagnerpalm

De wagnerpalm is een prachtige palmboom die donkergroen blad heeft. Het verschil tussen de waaierpalm en de wagnerpalm is dat de wagnerpalm donkerder blad heeft, daarnaast is het blad van de wagnerpalm sterker dan de waaierpalm. De kroon van de wagnerpalm is dus sterker en voller. Ook deze palmboom is winterhard en kan temperaturen tot -16 graden Celsius verdragen.

 

Snoei deze palmboom alleen wanneer men oudere bladeren ziet die doorhangen en van kleur veranderen, snoei deze bladeren terug tot een aantal centimeter van de stam. Verder is het voornaamlijk dat wagnerpalm op een goed waterdoorlatende grond staat. De boom moet in de zomer 2 keer per week water krijgen en in de winter 1 keer per twee weken. De wagnerpalm is adembenemend om te zien en waant iedereen in tropische sferen!

 

9. Cercis c. 'Forest Pansy' | Judasboom

De Amerikaanse judasboom 'Forest Pansy' is een van de bekendste Judasbomen in Nederland, echter wordt deze boom namens De Batterijen en de bomenkenner te veel ondergewaardeerd. We hopen daarom ook dat deze Judasboom cultivar steeds meer aangeplant zal worden in Nederland. De Judasboom Forest Pansy' heeft een mooie ovaalvormige groeiwijze.

 

De boom valt op vanwege de donker roze bloemen in het voorjaar. De bloemen bloeien in april en mei. Na de bloei loop de Cercis canadensis 'Forest Pansy' uit met donkerrood blad, na het uitlopen kleurt het blad donker roodviolet. De donkerrode violette bladeren hebben groot hartvormig blad. Als klap op de vuurpijl heeft de ˜Forest Pansy prachtige oranjerode bladeren in de herfst.

 

Alle Judasbomen worden in doorgroeikluit of pot bezorgd, waarin hij genoeg wortels heeft om te hergroeien. U kunt dan genieten van een zeer speciale boom in uw tuin. Door de mooie bloei en bijzondere baldkleur geeft de Judasboom 'Forest Pansy' extra sfeer in de tuin.

De Cercis canadensis 'Forest Pansy' is ook onderhoudsarm en hoeft alleen gesnoeid te worden wanneer nodig is, bijvoorbeeld wanneer takken op de stam te dik worden.

 

10. Quercus suber | Kurkeik meerstammig

De meerstammige kurkeik is een prachtige bladhoudende boom die zich overduidelijk laat zien door meerdere sierwaardes. De kurkeik heeft een mooie grove en tevens romantische stam.

De naam 'kurkeik' heeft de boom te danken aan de zachte kurklijsten die op de stam zitten. Deze kurklijsten aan de stam worden ook gebruikt en verwerkt voor kurk op wijnflessen. Hoe ouder de kurkeik wordt, des te meer de boom gaat opvallen in de stam. Op latere leeftijd wordt de bast van deze boom rood/roze van kleur.

 

De bladeren van deze karakteristieke boom zijn donkergroen van kleur en zijn bladhoudend! Een Quercus suber kan kortstondig vorst verdragen van -14 tot -16 graden Celsius.

Bij een strenge vorst is het mogelijk dat de kurkeik zijn blad laat vallen en in het voorjaar nieuw blad krijgt.Deze prachtige kurkeik groeit in Nederland het beste op een beschutte plek (uit de noord-oosten wind). Een goede bodem voor de kurkeik is zandgrond of kalkrijke kleigrond.

Lees meer…Lees minder
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking