Onze webshop is gewoon geopend voor bestellingen! | Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!
menu

Fagus syl. 'Atropunicea' | Rode beuk

Rode beuk | Groenblijvend

Gaat u een beukenhaag planten? Zoek dan niet verder! Bij de Batterijen verkopen wij de Fagus syl. 'Atropunicea', perfect voor een mooie beukenhaag.

Kies hier uw maat:

+-+Aanplantgrond (+ 9,95)

+-+Aanplantservice hagen klein (+ 3,95)

15,99Voor dit product kan de levertijd een aantal werkdagen langer zijn.
Betaalmogelijkheden:
  • Duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ (Rode Beukenhaag) in haagvorm

De Fagus sylvatica ‘Atropunicea’, ook wel bekend als de Rode Beuk of Rode Beukenhaag, is een schitterende dieprode bladhoudende Beukenhaag.

De bladeren van de Rode Beukenhaag

Rond april/mei groeit jong frisrood blad aan de Rode Beuk. De bladeren zijn glanzend en mooi donkerrood van kleur. De bladeren zijn zo’n 4-10 cm groot en hebben een gegolfde rand. In de herfst wordt het blad oranjebruin.

De bladeren van de Rode Beuk krijgen een mooie oranjebruine herfstkleur en blijven aan de takken zitten tot in het voorjaar. Op dat moment vallen de oude, verkleurde bladeren af en is de Rode Beukenhaag ongeveer twee weken kaal. Doordat de bruine bladeren aan de beuk blijven zitten tot de nieuwe eraan komen, behoudt de Beukenhaag ook in de winter veel van zijn dichtheid en blijft het een goede, duidelijke afscheiding.

Het aanplanten van de Rode Beukenhaag

De Fagus Sylvativa ‘Atropunicea’ staat graag op een plaats in de zon of halfschaduw en geeft voorkeur aan droge tot normale grond. De Rode Beuk heeft voldoende licht nodig om te kunnen doorgroeien.

Bij zware grond, zoals klei, is het risico dat de wortels onder water blijven staan erg groot en kunt u beter een haagbeuk planten. De haagbeuk is namelijk een van de weinige haagplanten die tegen natte grond kan. Houd er wel rekening mee dat deze in het najaar meer bladeren verliest.

Plantafstand van de Rode Beukenhaag

Wij adviseren de volgende aantallen per strekkende meter te hanteren voor een mooie haag.

  • 5 stuks per strekkende meter

Voor een vollere en bredere haag kan er in driehoeksverband (zigzaggend) geplant worden. Hiervoor adviseren wij de volgende aantallen per strekkende meter:

  • 10 stuks per strekkende meter

 Het snoeien van de Rode Beukenhaag

Voor een mooie, volle Rode Beukenhaag adviseren we twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer in juni en de tweede keer in september.

Specificaties

Standplaats
Zon/halfschaduw
Winterhard
Ja
Bladkleur
Rood
Bladhoudend
Ja
Volwassen hoogte
Hoogte afhankelijk van snoei
Aantal per strekkende meter
5 stuks
Groenblijvend
Nee
Bloemkleur
Geen

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking