menu

Fagus syl. 'Atropunicea' | Rode beuk | Haagplanten

Rode beuk | Groenblijvend

Gaat u een beukenhaag planten? Zoek dan niet verder! Bij de Batterijen verkopen wij de Fagus syl. 'Atropunicea', perfect voor een mooie beukenhaag. \"134483709"

Kies hier uw maat:

Aantal vanafPrijs per stuk*

13.00

100+2.85

200+2.70

3,- Op voorraad, bezorgd binnen 10 werkdagen
Betaalmogelijkheden:idealmistercashpaypal
  • Biologisch duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ (Rode Beukenhaag) in haagvorm

De Fagus sylvatica ‘Atropunicea’, ook wel bekend als de Rode Beuk of Rode Beukenhaag, is een schitterende dieprode bladhoudende Beukenhaag.

De bladeren van de Rode Beukenhaag

Rond april/mei groeit jong frisrood blad aan de Rode Beuk. De bladeren zijn glanzend en mooi donkerrood van kleur. De bladeren zijn zo’n 4-10 cm groot en hebben een gegolfde rand. In de herfst wordt het blad oranjebruin.

De bladeren van de Rode Beuk krijgen een mooie oranjebruine herfstkleur en blijven aan de takken zitten tot in het voorjaar. Op dat moment vallen de oude, verkleurde bladeren af en is de Rode Beukenhaag ongeveer twee weken kaal. Doordat de bruine bladeren aan de beuk blijven zitten tot de nieuwe eraan komen, behoudt de Beukenhaag ook in de winter veel van zijn dichtheid en blijft het een goede, duidelijke afscheiding.

Het aanplanten van de Rode Beukenhaag

De Fagus Sylvativa ‘Atropunicea’ staat graag op een plaats in de zon of halfschaduw en geeft voorkeur aan droge tot normale grond. De Rode Beuk heeft voldoende licht nodig om te kunnen doorgroeien.

Bij zware grond, zoals klei, is het risico dat de wortels onder water blijven staan erg groot en kunt u beter een haagbeuk planten. De haagbeuk is namelijk een van de weinige haagplanten die tegen natte grond kan. Houd er wel rekening mee dat deze in het najaar meer bladeren verliest.

Voor een succesvolle aanplant van de Beukenhaag adviseren wij om gebruik te maken van DCM Vivimus Universeel. DCM Vivimus Universeel is een organisch bodemverbeterend middel en creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een luchtige- en humusrijke bodem.

Het is vervolgens belangrijk om de Rode Beuk te voorzien van de juiste voeding. DCM Meststof voor Hagen is hier uitermate geschikt voor. De meststof kan twee keer per jaar toegepast worden in de periode maart t/m juni en augustus t/m september.

Plantafstand van de Rode Beukenhaag

Wij adviseren de volgende aantallen per strekkende meter te hanteren voor een mooie, volle haag.

  • 5 stuks per strekkende meter: 40-60 cm, 60-80 cm, 80-100 cm
  • 4 stuks per strekkende meter: 100-125 cm, 125-150, 150-175 cm
  • 3 stuks per strekkende meter: 175-200 cm, 200cm+

Voor een vollere en bredere haag kan er in driehoeksverband (zigzaggend) geplant worden. Hiervoor adviseren wij de volgende aantallen per strekkende meter:

  • 7-9 stuks per strekkende meter: 40-60 cm, 60-80 cm, 80-100 cm
  • 7 stuks per strekkende meter: 100-125 cm, 125-150 cm
  • 4-5 stuks per strekkende meter: 150-175 cm, 175-200 cm

 Het snoeien van de Rode Beukenhaag

Voor een mooie, volle Rode Beukenhaag adviseren we twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer in juni en de tweede keer in september.

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »