Onze webshop is gewoon geopend voor bestellingen! | Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!
menu

Ligustrum ovalifolium | Liguster

Liguster | Groenblijvende haag

Gaat u een haag planten en bent u op zoek naar Ligustrum ovalifolium? De Batterijen verkoopt haagplanten in verschillende hoogtes, geschikt voor elke tuin of afscheiding.

Kies hier uw maat:

+-+Aanplantgrond (+ 9,95)

+-+Aanplantservice hagen klein (+ 3,95)

3,29Voor dit product kan de levertijd een aantal werkdagen langer zijn.
Betaalmogelijkheden:
  • Duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

Ligustrum ovalifolium in haagvorm

De Ligustrum ovalifolium, ook wel bekend als de haagliguster, is geschikt om een keurig strakke haag mee te realiseren. De haagliguster is winterhard en is een snelle groeier.

De bladeren van de Ligustrum ovalifolium

Het blad van de Ligustrum ovalifolium is ovaalvormig en diepgroen van kleur.

In principe is de Liguster wintergroen, maar omdat de plant het blad in strenge winters verliest, classificeert de haagliguster toch als een bladverliezende haagsoort.

Er is ook een variant Liguster met geel-bont blad beschikbaar voor de liefhebber: Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’

Het aanplanten van de Ligustrum ovalifolium

De Ligustrum ovalifolium geeft voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw. De Liguster staat graag in een goed waterdoorlatende grond, van natte voeten en teveel water houdt hij niet.

Voor een succesvolle aanplant van de Liguster adviseren wij om gebruik te maken van DCM Vivimus Universeel. DCM Vivimus Universeel is een organisch bodemverbeterend middel en creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een luchtige- en humusrijke bodem.

Het is vervolgens belangrijk om de Liguster te voorzien van de juiste voeding. DCM Meststof voor Hagen is hier uitermate geschikt voor. De meststof kan twee keer per jaar toegepast worden in de periode maart t/m juni en augustus t/m september.

Plantafstand van de Ligustrum ovalifolium

Wij adviseren de volgende aantallen per strekkende meter te hanteren voor een mooie ligusterhaag.

  • 5 stuks per strekkende meter

Voor een vollere en bredere ligusterhaag kan er in driehoeksverband (zigzaggend) geplant worden. Hiervoor adviseren wij de volgende aantallen per strekkende meter:

  • 10 stuks per strekkende meter

Het snoeien van de Ligustrum ovalifolium

Voor een mooie volle en strakke ligusterhaag adviseren we twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer in juni en de tweede keer in september. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt.

Als de Liguster niet wordt gesnoeid zal hij witte bloemen geven in de zomer, die tevens vlinders aantrekken. In het najaar ontstaan zwarte bessen waar veel merels en lijster op af komen. De besjes zijn giftig voor mensen.

Specificaties

Standplaats
Zon/halfschaduw
Winterhard
Ja
Bladkleur
Groen
Bladhoudend
Gedeeltelijk bladhoudend
Volwassen hoogte
Hoogte afhankelijk van snoei
Aantal per strekkende meter
5 stuks
Groenblijvend
None
Bloemkleur
Wit

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking