Zomer leegverkoop! OP=OP *stapelkortingen*
menu

Rubus idaeus 'Autumn Bliss' | Herfstframboos | Kleinfruit

Herfstframboos

Op zoek naar een Rubus idaeus 'Autumn Bliss'? Dan bent u bij de Batterijen aan het juiste adres. De frambozenstruik is een ideale plant. Deze plant is makkelijk in onderhoud en geeft over het algemeen veel vruchten.

5/5 (1 reviews)

Kies hier uw maat:

+-+DCM Aardbeien en Kleinfruit (+ 10,79)

+-+Vivimus Groenten en Fruit (+ 8,95)

7,25 2,27E+12
Betaalmogelijkheden:pincashinvoice
 • Duurzaam gekweekt
 • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
 • Persoonlijk advies door onze specialisten
 • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De frambozen van de Rubus idaeus ‘Autumn Bliss’

De Rubus idaeus ‘Autumn Bliss’ is een herfstframboos die grote frambozen met een donkere kleur geeft. De vruchten hebben een goede, zoete smaak.

Dit Autumn Bliss heeft stevige stengels waardoor hij ook losstaand als struik geteeld kan worden.

Oogsttijd

De ‘Autumn Bliss’ bloeit rond juni met kleine witte bloemen. Rond augustus/september zijn de vruchten rijp.

Standplaats

Herfstframbozen staan bij voorkeur op een plaats in de volle zon. Een zonnige plek bevordert de frambozenoogst en de smaak van de vrucht. Frambozenstruiken geven voorkeur aan zuurminnende en goed doorlatende grond.

Wij adviseren bij het aanplanten van de framboos gebruik te maken van DCM Vivimus Groenten en Fruit. Het is vervolgens belangrijk om de planten jaarlijks van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. DCM Meststof Aarbeien en Kleinfruit is hier uitermate geschikt voor.

U kunt de frambozen het beste langs een gaaswerk of tegen een muur/schutting plaatsen. De twijgen van frambozen hebben namelijk ondersteuning nodig om overeind te blijven staan.

De plantafstand voor deze framboos is 30 cm.

Snoeien

Als u tweemaal per jaar wilt oogsten, knip dan alle leeggeplukte stengels weg en laat alle nieuwe stengels zitten. Knip eind oktober nadat de plant vruchten heeft gegeven alle takken 10cm boven de grond weg.

Specificaties

Soort vrucht
Herfstframboos
Volwassen hoogte
1,5-2 meter
Rijptijd
Augustus-september
Bloeitijd
Juni-juli
Standplaats
Zon/halfschaduw
Smaak
Zoet
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Nee

Aanplantinstructies

Kleinfruit met kale wortel kunt u aanplanten van oktober t/m eind eind april. In het najaar is de kans op aanslaan het grootst. Het is dan vaak vochtig en de grond is nog relatief warm waardoor de boom snel nieuwe wortels vormt. Ook vanaf december t/m maart kunt u planten mits het niet vriest.

Aanplantinstructies kale wortel gewassen

 • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
 • - Zorg voor een mooie rulle grond.
 • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
 • - Bescherm de blote wortels tegen zon en uitdroging. Houdt ze vochtig.
 • - Maak een plantgat die voldoende ruim en diep is om de wortels helemaal te kunnen uitspreiden.
 • - Meng 2 delen van de uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & fruit. Gebruik dit mengsel onderin het plantgat en als aanvulling rondom de wortels.

Aanplantinstructies potgeteelde gewassen

 • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
 • - Zorg voor een mooie rulle grond.
 • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
 • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 2 delen uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & Fruit en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Groenten & Fruit heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
 • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

Potgrond en bodemverbeteraar

Van absoluut belang voor een goede groei is een vruchtbare en humusrijke grond. Onthoud dat de aanplanting het moment bij uitstek is om uw grond voor de toekomst voldoende vruchtbaar te maken.

Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken DCM Vivimus Groenten & Fruit. Deze bodemverbeteraar zorgt voor een succesvolle aanplant van alle groenten en kruiden in volle grond en is ook zeer geschikt voor een succesvolle aanplant van fruitbomen, ook in de biotuin.

Deze bodemverbeteraar bevat bovendien extra sporenelementen en zeewierkalk, een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de boom. DCM Vivimus Groenten & Fruit creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting.

Bodemverbeteraars en meststoffen moeten aan een tuingrond toegevoegd worden. Potgronden zijn een bodem op zich en worden daarom gebruikt als vulling van bloembakken en terraspotten. Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels in bloembakken, dat biedt voldoende voeding voor een succesvolle aanplant. De Batterijen heeft een eigen merk potgrond, de Batterijen Potgrond. Dit is een potgrond wat bestaat uit hoogwaardige grondstoffen en voorziet de planten van een luchtige en goed water-opnemende bodem.

In serre/kas

In een serre/kas worden regelmatig dezelfde groenten of fruit geteeld. Dit gebrek aan vruchtafwisseling kan leiden tot bodemmoeheid, grotere ziektegevoeligheid en een verminderde opbrengst. Gebruik daarom DCM Vivimus Groenten & Fruit om de vruchtbaarheid van uw serre-/en kasgrond te herstellen. Dit product heeft hetzelfde effect als een vruchtafwisseling en is daarom het beste bodemverbeteringsmiddel voor de hobbyserre/-kas.

Lees meerLees minder

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »