Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!
menu

Trachelospermum jasm. 'Star of Toscane' | Gele Toscaanse jasmijn

Toscaanse Jasmijn | Groenblijvende klimplant

De Trachelospermum jasm. 'Star of Toscane' kopen om uw tuin compleet te maken? De Batterijen biedt een groot aanbod met verschillende soorten groenblijvende klimpplanten.

Kies hier uw maat:

+-+Aanplantgrond (+ 9,95)

+-+Aanplantservice hagen klein (+ 3,95)

10,95Online beschikbaar, geleverd in 5 werkdagen
Betaalmogelijkheden:
  • Duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Productomschrijving

De Trachelospermum jasminoides ‘Star of Toscane’ wordt in het Nederlands de Toscaanse sterjasmijn genoemd. Het is een matig winterharde en groenblijvende klimplant met een prachtige bloei.

De bloemen en bladeren van de Trachelospermum jas. ‘Star of Toscane’

De Trachelospermum jasminoides ‘Star of Toscane’ bloeit van mei t/m september uitbundige met witte/gele bloemetjes. De bloemen hebben een heerlijke friszoete geur.

De glanzende donkergroene bladeren blijven de hele winter zichtbaar. Het is een bladhoudende en groenblijvende klimplant.

De standplaats van de Trachelospermum jas. ‘Star of Toscane’

De Trachelospermum jasminoides ‘Star of Toscane’ staat graag op een beschutte plek uit de wind. In tegenstelling tot de andere Toscaanse jasmijn soorten doet de ‘Star of Toscane’ het ook goed op een schaduwrijke plek. Een plekje in de zon of halfschaduw kan ook.

Deze klimplant is geschikt voor zowel in pot als in de volle grond. De Trachelospermum jasminoides ‘Star of Toscane’ doet het goed in elke goed doorlatende grondsoort.

De Toscaanse sterjasmijn is een klimplant die niet uit zichzelf hecht en heeft begeleiding nodig om zich omhoog te werken. Plant de Toscaanse jasmijn tegen een rek of betongaas bij een muur, pergola, hekwerk of schutting en begeleid hem bij het klimmen.

Het aanplanten van de Trachelospermum jas. ‘Star of Toscane’

Wij adviseren bij het aanplanten van de Toscaanse jasmijn om gebruik te maken van Vivimus Universeel. Het is vervolgens belangrijk om de plant twee keer per jaar te voorzien van de juiste voeding met een organische meststof (voorjaar en najaar). DCM Meststof Siertuin is hier uitermate geschikt voor.

Het snoeien van de Trachelospermum jas. ‘Star of Toscane’

Knip rond september de oude en lange stengels weg tot een halve centimeter voor een bladknop. Dit bevordert de bloei en levert nieuwe takken en scheuten op.

Belangrijk:
Maten van planten zijn een indicatie en kunnen per seizoen verschillen door snoei, groei, het weer of een andere groeiwijze. Vaste planten sterven meestal af in het najaar en lopen vervolgens in het voorjaar weer uit!

Specificaties

Volwassen hoogte
4 meter
Bloeitijd
Mei-september
Bloemkleur
Geel
Standplaats
Zon\halfschaduw
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Ja

Eerder bekeken door jou

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking