I.v.m. voorjaarsdrukte kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
menu
Emmaly-Fleur - Vrijdag 27 Februari 2024

Fruitbomen beschermen tegen vogels

Fruitbomen maken uw tuin niet alleen mooi, maar geven ook heerlijke vruchten. Jammer genoeg willen niet alleen wij van die vruchten genieten, maar ook vogels. Ze komen vaak langs om een hapje te nemen van onze oogst. Om te voorkomen dat dit gebeurt en om zelf van een volle oogst te kunnen genieten, kunt u maatregelen nemen tegen deze nieuwsgierige vogels. In deze blog bespreken we enkele handige manieren om uw fruitbomen te beschermen tegen hun hongerige snavels. 

Fruitbomen beschermen

Vogels zijn mooie dieren om naar te kijken en luisteren. Maar u wilt geen vogels in je fruitbomen. Vogels komen op alle fruitbomen af, maar vooral de appelbomen, kersenbomen en pruimenbomen zijn populair. Er zijn een paar oplossingen om uw fruitboom te beschermen tegen vogels. We lichten ze hieronder toe. 

Vogelverschrikker

Gebruik een vogelverschrikker om uw fruitboom te beschermen tegen vogels. Een vogelverschrikker kunt u op verschillende manieren zelf maken. Denk hierbij aan een mens die wordt nagemaakt met behulp van stro, hooi, gras, kranten of bladeren. Maak een kruis van hout en gebruik een oude overall om deze te vullen. U kunt een emmer gebruiken als hoofd en deze vullen met aarde. 

Geluid creëren 

Vogels verjagen met geluid kan ook een effectieve manier zijn. U kunt zelf geluid maken met pannen onder de fruitboom. Maar u kunt ook kiezen voor het afspelen van opgenomen vijandige vogels. Of u kunt kiezen voor vogelverschrikkers met ultrasoon geluid of harde knallen. Hoe dan ook, vogels worden op afstand gehouden door harde, plotselinge geluiden omdat vogels hier hard van schrikken. 

Netten over uw fruitbomen

U kunt er ook voor kiezen om netten over uw fruitbomen te plaatsen. Zorg ervoor dat er geen opening in het net ontstaat. De netten kunt u aan de onderkant goed dicht houden door bakstenen of een laag grond erop te leggen. 

 

Bescherm uw fruitboom tegen vogels en geniet helemaal zelf van de oogst van uw boom.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking