Onze webshop is gewoon geopend voor bestellingen! | Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!
menu
Emma - Vrijdag 27 Mei 2024

Wat te doen tegen mieren in fruitbomen?

Fruitbomen zijn prachtige bomen met heerlijke vruchten. Fruitbomen zijn erg gevoelig voor bladluizen en mieren. Gelukkig is het mogelijk om mieren te bestrijden. In deze blog leest u hoe u mieren kunt bestrijden.

Waarom zitten er mieren in de fruitboom?

Als er bladluis-kolonies in de boom zitten, volgen veel mieren deze kolonies. Bladluizen kunnen niet overal heen in de boom maar de mieren wel. Mieren leiden bladluizen naar de vruchten en bladeren. De mieren beschermen zo de bladluizen.

Sommige mieren houden ook van de bloemen en jonge vruchtzetting. Hierdoor kan het voorkomen dat de bloem en vrucht niet opkomen. De mieren maken de meeldraden en stampers kapot voor de nectar. Ook beschadigen mieren de saprijke bloemdelen en bladeren.

Hoe kunt u de mieren bestrijden?

Er zijn verschillende manieren om mieren in uw fruitboom te bestrijden. Hieronder leggen we twee effectieve manieren uit.

1. Boomlijmband

Een boomlijmband werkt als een fysieke barrière die voorkomt dat mieren en andere insecten de boomstamd kunnen opklimmen en de boom bereiken. Boomlijmbanden zitten aan beide kanten onder de lijm. Door de lijm blijven de mieren vastzitten en kunnen ze niet de boom in. Een boomlijmband werkt alleen als je hem voordat de mieren komen om de boom heen wikkelt. Het nadeel van een boomlijmband is dat andere goede insecten hier ook vast komen te zitten.

2. Aaltjes

Aaltjes zijn kleine, wormachtige organismen die in de bodem leven. Ze kunnen effectief worden ingezet om mieren in fruitbomen te bestrijden door de mierenpopulatie in de grond aan te pakken. Aaltjes betreden de eitjes van de mieren om te zorgen dat ze niet uitkomen. Als de mieren merken dat er meer aaltjes in de grond zitten dan normaal, gaan de mieren op zoek naar een andere plek om te wonen.

Het voorkomen van mieren

U kunt mieren bestrijden, maar u kunt ze ook voorkomen. Er zijn bepaalde dingen die je kan doen om mieren te voorkomen:

  • Houd uw tuin schoon door vuilniszakken dicht te houden en etensresten op te ruimen.
  • Maak openingen en scheuren dicht. Hier kunnen mieren namelijk doorheen komen.
  • Zorg dat er geen lekkende leidingen aanwezig zijn en dat er een goed waterdoorlatende grond is.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking