[email protected]>
I.v.m. voorjaarsdrukte kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
Emma - Vrijdag 16 Mei 2024

Wat te doen tegen mieren in fruitbomen?

Fruitbomen zijn prachtige bomen met heerlijke vruchten. Toch zijn fruitbomen erg gevoelig voor bladluizen en mieren. Maar hoe kunt u mieren bestrijden? In deze blog leggen we graag uit hoe u ze kunt bestrijden.

 

Waarom zitten er mieren in de fruitboom?

Veel mieren volgen bladluis kolonies de boom in. Bladluizen worden beschermd door de mieren. Bladluizen kunnen niet overal heen in de boom maar de mieren wel. De mieren lijden de bladluizen naar de vruchten en bladeren.

 

Sommige mieren houden ook van de bloemen en jonge vruchtzetting. Hierdoor kan het voorkomen dat de bloem en vrucht niet opkomen. De mieren maken de meeldraden en stampers kapot voor de nectar. Ook beschadigen mieren de saprijke bloemdelen en bladeren.

 

Hoe kunt u de mieren bestrijden?

Er zijn verschillende manieren om mieren te bestrijden. Hieronder gaan we er een paar aan u uitleggen die het effectiefst werken.

 

Boomlijmband

Een boomlijmband werkt alleen als je hem voordat de mieren komen om de boom heen wikkelt. Boomlijmbanden zitten aan beide kanten onder de lijm. Door de lijm blijven de mieren vast zitten en kunnen ze niet de boom in. Het nadeel hiervan is dat andere goede insecten hier ook vast komen te zitten.

 

Aaltjes

Aaltjes betreden de eitjes van de mieren om te zorgen dat ze niet uitkomen. Als de mieren merken dat er meer aaltjes in de grond zitten dan normaal, gaan de mieren op zoek naar een andere plek om te wonen.

 

Het voorkomen van mieren

Mieren bestrijden is moeilijk, maar je kan ze ook voorkomen. Er zijn bepaalde dingen die je kan doen om mieren te voorkomen:

 

  • De tuin schoon houden, door vuilniszakken dicht te houden en etensresten op te ruimen.
  • Openingen en scheuren dichtmaken. Hier kunnen mieren namelijk doorheen komen.
  • Zorg dat er geen lekkende leidingen aanwezig zijn en dat er een goed waterdoorlatende grond is.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking