I.v.m. voorjaarsdrukte kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
menu
Emma - Dinsdag 14 Mei 2024

Fruitboom in pot

Fruitbomen houden van ruimte. Toch kunt u een fruitboom in een pot houden als u bijvoorbeeld alleen een balkon of een kleine tuin heeft. Een fruitboom kan in een pot, maar ze hebben dan wel speciale verzorging nodig. In deze blog leggen we graag meer uit over de fruitboom in pot.

 

Fruitboom in pot kopen

Een fruitboom in een pot is een perfecte boom voor de kleine tuin. Deze pot kunt u neerzetten waar u maar wilt en ook eenvoudig verplaatst worden. Toch raden we aan om goed te letten wat voor een pot u koopt. Een fruitboom heeft namelijk veel ruimte nodig om te kunnen wortelen.

 

Ons advies is om de pot ongeveer drie keer zo groot te laten zijn als de pot waar de fruitboom in geleverd wordt. Ook kan beginnen met een iets kleinere pot soms slim zijn. Dit komt doordat u dan de juiste hoeveelheid water kunt geven. Een kleine pot hoeft minder water dan een grote pot. Doet u een nog jonge boom in een te grote pot, dan kan het zijn dat de boom verdrinkt door de hoeveelheid water.

 

Welke fruitbomen kunnen in pot?

Er kunnen veel fruitbomen in een pot. Toch raden wij wel aan om bepaalde fruitbomen in een grotere pot te zetten anders kan het de groei belemmeren. Zoals struiken raden wij aan om in een kleinere pot te doen.

Fruitbomen in pot

Hieronder vindt u een een aantal grote fruitbomen die geschikt zijn om in een pot te plaatsen:

 

Struiken in pot

Naast de fruitbomen zijn er ook verschillende struiken die in een pot kunnen:

 

Fruitboom in pot in de winter

Over het algemeen kunnen fruitbomen en struiken niet goed tegen de kou, wanneer ze in een pot of plantenbak staan. Daardoor kunnen ze in periodes van kou sneller schade oplopen dan bomen die in de volle grond staan. 

 

Is er meer dan een lichte nachtvorst voorspeld? Zorg dan dat de fruitbomen en struiken die winterhard zijn van -5 tot -15 beschermd zijn met een vliesdoek. Is de fruitboom of struik redelijk winterhard? Zorg dan dat u bescherming geeft als het -15 graden kan worden.

 

Ligt er sneeuw op de pot? Laat dit dan gerust liggen, dit is een natuurlijke isolatielaag die juist zorgt dat de fruitboom of struik meer bescherming heeft voor de wortels.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking