I.v.m. voorjaarsdrukte en feestdagen kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
menu
Emmaly-Fleur - Vrijdag 27 Maart 2024

Wat te doen tegen rupsen in appelboom?

Een appelboom is een populaire fruitboom in Nederland. U plukt er (letterlijk) de vruchten van. Ook veel dieren zijn dol op de appelboom. Insecten en schimmels zijn gelukkig niet per se schadelijk voor een appelboom. Het is zelfs enigszins goed voor de natuurlijke balans van de boom. Wel kunnen insecten en schimmels zorgen voor minder appels aan de boom. Veelvoorkomende insecten in de appelboom zijn rupsen. In deze blog leggen we uit hoe u rupsen kunt voorkomen in uw appelboom en eventueel kunt bestrijden.

Rupsen in de appelboom

Vlinders leggen eitjes. Uit deze eitjes komen rupsen. De rupsen moeten veel eten om zo snel mogelijk te groeien. Dit vele eten kan een halve maand tot bijna een hele maand duren. Dan verpoppen de rupsen en uiteindelijk worden deze rupsen vlinders die vervolgens weer eitjes leggen en dan begint het hele proces opnieuw.

Rupsen in appelboom bestrijden

Een enkele rups op uw appelboom is nog niet zo’n probleem. Soms vormen rupsen een plaag. Dan kunnen ze de gehele oogst aantasten. Dit wilt u natuurlijk het liefst voorkomen en anders in een vroeg stadium bestrijden. Er zijn meerdere oplossingen die u kunnen helpen om van de rupsen af te komen.

Rupsen in de appelboom

Feromoonval 

Door het ophangen van feromoonvallen zorgt u ervoor dat er geen rupsenplaag ontstaat in de appelboom. In de Feromoonval wordt de geur van een vrouwelijke mot of rups gezet. Door de geur worden de mannetjes hiernaar toe gelokt.

Lijmband

Een andere barrière voor de rupsen is een lijmband. Een lijmband kunt u om uw appelboom heen doen en zo worden rupsen maar ook mieren tegengehouden door in de boom te klimmen.

Aaltjes

Rupsen bestrijden met de natuurlijke vijand is een optie. Aaltjes laten in de rups een bacterie achter waardoor de rups dood gaat. Deze microscopische kleine beestjes planten zich net zo lang voor totdat alle rupsen bestreden zijn.

Bestrijdingsmiddelen 

Als laatste optie kunt u ervoor kiezen om bestrijdingsmiddelen te gebruiken met bijvoorbeeld een spuitvloeistof met micro-organismen als werkzame stof.

 

Kortom, er zijn verschillende bestrijdingsmiddelen die u kunt gebruiken om rupsen plagen te bestrijden. Onthoud goed dat een enkele rups niet erg is en u deze zelf kunt verwijderen. Het voorkomen van een plaag kunt u doen met de bestrijdingsmiddelen.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking