[email protected]>
I.v.m. de voorjaarsdrukte kan onze levertijd iets langer zijn dan je van ons gewend bent. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
- Maandag 14 Augustus 2022

De 10 mooiste herfstbloeiers

De zomer komt ten einde. De dagen worden korter en de bladeren beginnen te verkleuren. Voor je het weet gaan we van buiten naar binnen. 

De herfst heeft zo zijn eigen sfeer. De zon hangt laag, planten hebben mooie warme kleuren, de siergrassen bloeien prachtig en de bomen zetten de tuin in vuur en vlam met hun mooie herfstverkleuring. 

In veel tuinen zijn de in de herfstperiode geen bloeiende planten meer te vinden, jammer, want in de herfst zijn er genoeg planten die volledig tot hun recht komen. Hieronder noemen wij 10 van onze favoriete herfstbloeiers. 

Het assortiment herfstplanten

Krijg jij na het lezen hiervan zin om aan de slag te gaan en kan jouw tuin wel wat kleur gebruiken deze herfst? Dat is mooi! Want vanaf woensdag 14 september staat ons groencentrum weer BOMVOL met de mooiste herfstbloeiers, prachtige siergrassen, bloembollen en nog veel meer. Gegarandeerd slaag jij met de juiste planten om je tuin om te toveren in een kleurrijke najaarstuin!

10 mooie herfstbloeiers

Hieronder staan 10 voorbeelden van tuinplanten met een prachtige herfstverkleuring.

 1. Sedum (Vetkruid/Hemelsleutel)

  Een prachtige herfstbloeiende plant. Staat graag in halfschaduw en heeft weinig water nodig. De schermbloemen bestaan uit kleine gekleurde bloemetjes en zijn aantrekkelijk voor vlinders.
 2. Anemoon

  Japanse anemonen behoren tot de mooiste en meest gewilde bloeiende planten in de nazomer. Ze bloeien royaal van augustus tot oktober met massa's bloemen in wit, roze of paars op lange vrijstaande takken. 3. Herfstaster

  Herfstasters zijn makkelijk planten en bloeien uitbundig van de nazomer tot in de herfst. Asters lokken vlinders en bijen.
 4. Echinacea (zonnehoed)

  De karakteristieke, margrietachtige bloemen van de zonnehoed (Echinacea) zijn onmisbaar in de nazomerborder. Ze hebben een dik, bol hart en bijna horizontaal afstaande bloemblaadjes. Het hart zit vol nectar, heel verleidelijk voor vlinders en hommels. 
 5. Pennisetum (lampepoetsergras)

  Door de verkleuring van het blad in de herfst en de mooie compacte vorm voor de bloei, heb je het gehele jaar een plant waar je met plezier naar kijkt. Dit grassoort heeft opvallende aren die in de herfst boven de plant uitsteken.
 6. Verbena bonariensis

  De hoge, smalle stengels van Verbena bonariensis zijn een bijzondere verschijning. Eind van de zomer verschijnen er platte bloemschermen met lavendelkleurige bloemen. De bloemen zijn echte vlindermagneten.
 7. Bolchrysant

  Een bolchrysant is een gemakkelijke plant die doorbloeit van augustus tot november. Staat gezellig op het terras of op de tuintafel. Let op, deze plant is niet goed winterhard en is eenjarig.
 8. Rudbeckia

  Rudbeckia is een gemakkelijke en rijkbloeiende tuinplant die geschikt is om in een grote groep aan te planten. Met deze mooie gele plant houdt je de zomerzon nog lang bij je.
 9. Gaura

  De gaura is een prachtige borderplant met een elegant uiterlijk en heeft een rijke bloei tot diep in de herfst. De opgaande bloemstengels hebben talrijke witte of donkerroze bloemen.
 10. Heide

  Heideplanten zijn heel makkelijk in onderhoud en zeer winterhard. Deze fraaie planten geven je tuin kleur van oktober tot in het vroege voorjaar. De bloempjes zijn zacht roze, wit, paarse en diep purperen bloempjes.

 

Kom gezellig langs in ons groencentrum of shop eenvoudig online via www.batterijen.nl.

Adres groencentrum:
Bonegraafseweg 68, 4051 CH Ochten

 

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:
08.00 - 12.00 & 13.00 - 18.00 uur
Zaterdag:
08.00 - 16.00 uur


Contact
0344 - 614 271
[email protected]
www.batterijen.nl

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking