I.v.m. voorjaarsdrukte kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
menu
Maandag 17 Juli 2023

Fruitboom aanplanten in de zomer

De zomer van 2023 is pas net begonnen en we hebben al kun genieten van de heerlijke, zonnige dagen. Je zit lekker in de tuin met een bakje koffie, en dan zie je dat het fruit aan je fruitboom langzaam zijn debuut maakt. Dan vraag je je misschien ook af wanneer je een fruitboom eigenlijk kan aanplanten?

Kan ik fruitbomen in de zomer aanplanten?

Het antwoord is simpel, ja! Onze fruitbomen die potgekweekt zijn kunnen het hele jaar door aangeplant worden. Doordat de bomen potgekweekt zijn blijven de wortels van de boom intact en zullen ze direct in de volle grond verder groeien. Eigenlijk verplaats je de boom vanuit zijn eigen pot naar een grotere pot, en dat is jouw tuin. Op deze manier wordt de boom heel makkelijk verplaatst zonder de wortels te beschadigen.

Fruitbomen in pot  Fruitbomen in pot


Fruitbomen voor de kleine tuin

Onze fruitbomen in pot variëren van maat. Zo hebben we een geschikte fruitboom voor elke tuin. De patio fruitboom is ongeveer 90 cm hoog en is een voorbeeld van een boompje wat perfect is voor de kleine tuin of balkon. De boom is geënt op een andere, speciale onderstam waardoor de boom trager groeit en mooi klein blijft! (Ook leuk als cadeau!). Daarna volgt het struik formaat, de halfstam en de hoogstam.

Struik fruitboom    Hoogstam fruitboom


Assortiment

In ons assortiment potgekweekte fruitbomen hebben een ruime keus aan fruitsoorten. Of nu liever een appel, peer, pruim of kers wil of liever een exotisch soort zoals een perzik of abrikoos, bij De Batterijen kan het allemaal. Bekijk ons hier ons aanbod.

Advies bij het aanplanten

De basis van een geslaagde aanplant is een goede structuur. Wij adviseren bij het aanplanten van een fruitboom om gebruik te maken van DCM Vivimus Groenten en Fruit. Dit is biologische tuingrond. Door het hoge kaliumgehalte in deze aanplantgrond kunnen de fruitbomen goed vrucht zetten en kun je op den duur veel fruit oogsten. Naast de voedingstoffen die deze aanplantgrond bevat, verbetert DCM vivimus Groente en Fruit ook de grondstructuur van zandgrond & helpt met drainage van zwaardere klei- of leemgronden.

Het is vervolgens belangrijk om de boom jaarlijks (rond maart/april) van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. DCM Meststof Groenten en Fruit is hier geschikt voor.

   


Water geven

Een boom die in de zomer geplant is heeft wat extra aandacht nodig. Ze hebben vooral bij een warme, droge zomer voldoende water nodig. Zorg ervoor dat de grond rondom de kluit licht vochtig blijft en houd het blad goed in de gaten. Geef de boom vroeg in de ochtend of laat in de avond water. Dit zorgt ervoor dat de wortels het water goed opnemen en dat het water niet gelijk verdampt door de warme bodem.


Koop een fruitboom!

Ben je geïnspireerd en wil je deze zomer een fruitboom kopen? Dat kan! Kom langs op het groencentrum of bestel eenvoudig via de webshop. Houd wel even rekening met onze zomersluiting, alle informatie daarover lees je hier.

Even bellen voor advies? Wij staan aan de andere kant van de lijn klaar om je te helpen! 0344 – 64 12 71.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking