I.v.m. voorjaarsdrukte en feestdagen kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
menu
Emmaly-Fleur - Woensdag 27 Maart 2024

Hoe snoeit u een appelboom?

Appelbomen zijn populaire fruitbomen bij Boomkwekerij de Batterijen. Ze zijn geliefd vanwege de populaire vruchten, de appel. Naast de heerlijke vruchten krijgt de appelboom ook een mooie bloesem. Deze vaak roze-witte bloemetjes verschijnen meestal in het voorjaar en zijn een teken dat de winter weer voorbij is.

Om uw appelboom mooi te houden is het snoeien van de appelboom een belangrijk onderdeel van het verzorgen van de boom. In deze blog leggen we graag uit wanneer en hoe u de appelboom het beste kunt snoeien.


Wanneer een appelboom snoeien?

Door een appelboom regelmatig te snoeien, bevordert u niet alleen de bloei en groei, maar houdt u ook de grootte van de appelboomboom onder controle. De frequentie van snoeien kan variëren afhankelijk van de specifieke boom. Over het algemeen wordt aanbevolen om jaarlijks een snoeibeurt uit te voeren, op basis van uw eigen observatie van de boom. Indien u beschadigde, dode of te lange takken opmerkt, is het tijd voor een snoeibeurt.


Hoe een appelboom snoeien?

Snoei de dode, beschadigde of te lange takken van de appelboom. Verwijder deze takken met een goede, scherpe heggenschaar. Bij een appelboom is het vaak het mooist om de vorm te behouden door terug te snoeien tot een kegelvorm. Te veel snoeien kan ervoor zorgen dat de bloei in het voorjaar minder is. Als u dus een volle appelboom wilt behouden, is het daarom aan te raden alleen de takken te snoeien die overbodig zijn. 


Waarom een appelboom snoeien?

Om de kans op een goede oogst te vergroten is het verstandig om de appelboom elk jaar te snoeien. Wanneer u kiest om uw bomen niet te snoeien, gaan veel takken in de kruin zitten. Deze takken houden licht tegen, waardoor er minder bloemen ontstaan. Ook kan die wind hierdoor minder goed circuleren en kunnen takken afbreken als ze te zwaar zijn.

appelboom snoeien

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking